Anmeldelser

af Josef Johannes Gotfred...
169,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

Flipproletar

af Lizzi | 07/10/2017

Underholdende læsning. Morsomme, men også barske fortællinger om livet, miljøet og de hårde vilkår, som de laveste i samfundet var underlagt inden revselsretten blev afskaffet og velfærdssamfundet så sin begyndelse.

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Jan Priiskorn Schmidt,...
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Kan virkelig anbefales

af Charlotte65 | 03/10/2017

Rigtig spændende fortælling om Jans liv og ungdom og tiden som barnestjerne helt generelt. Kan tydeligt huske den tid som bogen foregår i, og det er spændende og tankevækkende at høre Jans oplevelser og beskrivelser af tiden. Det er rigtig dejligt at bogen er holdt i talesprog så man rigtig kan mærke manden bag fortællingen. Havde glædet mig meget til at læse bogen og den levede til fulde op til mine forventninger og håb. Superspændende og gribende historie. 

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Ian Kershaw
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

VELSKREVET OG DRAMATISK

af susbrix | 02/10/2017

Uhøre spændende bog om en tid vi aldrig må glemme. Anbefales til alle historieinteresserede. Og jeg synes den byder på interessante spørgsmål, den vestlige verden må have stillet sig selv i efterkrigstiden.

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Giulia Enders
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.50]

TÆNK AT TARME HAR SÅ MEGET CHARME

af susbrix | 02/10/2017

Vidunderlig bog med masser af lærdom og humor. jeg blev meget klogere på et overset organ. Kan på det varmeste anbefales

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Mette Bendixen, Marie-...
199,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

ENDELIG EN NEM SORGBOG

af susbrix | 02/10/2017

Jeg har længe været på udkig efter litteratur der belyser, hvordan det er at være sammen med mennesker i sorg, da jeg har haft mennesker tæt på, der har mistet. Og en mere nemt anvendelig bog skal man lede længe efter. Illustreret med fine små streger, nemme handlingsforslag, kærlige personlige historier og et let velskrevet sprog, inspireres jeg til at sige, alle burde læse og lære lidt. Jeg ved ihvertfald, hvad jeg skal gøre nu...

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Jan Priiskorn Schmidt,...
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Spændende og ærlige memoirer fra 1960'ernes danske filmverden.

af Jimse89 | 30/09/2017

Jan Priiskorn Schmidt fortæller frit fra leveren og hudløst ærligt sine erindringer fra den danske filmverden som den så ud tilbage i 1960´erne og starten af 1970´erne, hvor man ofte har tendens til et romantisere  tiden og folkene bag dels pga. mange af datidens hygge nygge farcer. Det er derfor befriende at bogen er holdt i et bramfrit sprog, det gør at fortællingen har et langt større naturligt troværdighedplan og mere levende for læseren. Interessant er det at få vinklet historien for et barn og teenagers øjne i en voksenverden der bestemt ikke har været let at begå sig i og være barn i. Men erindrengen rummer ikke kun minder om skuespillere, filmfolk og filmstudier Man får osse en masse gode barndomsanedokter for datidens Islands Brygge og brydningstiden i midten af 1960´erne med tilhørende tjald. Barnestjernen fra Bryggen er et interessant vidnesbryd fra en en mand der ellers har undgået al form for opmærksomhed i 45 år. Spændende, lærerig og indsigtsrig læsning.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Britta Helbek
162,85 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Har læst første del og ville

af Elisa | 29/09/2017

Har læst første del og ville købe den her for nu kommer der jo en mere. og ville give den til min søster i gave. Kan ikke få den som bog her? Nå, så må jeg over på en side, hvor de har den. Det er en rigtig god bog. Jeg glæder mig til at få del 2 som jeg vil ønske mig i gave. 

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Line Kyed Knudsen
129,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Eventyrligt fortalt

af Marlene | 26/09/2017

Pigerne fra Nordsletten udkom for første gang i 2003 og de fire bind det blev til, blev en stor succes for læsehungrende børn. Bøgerne har efterhånden været ude af boghandelen i en del år, men nu er serien langt om længe vendt tilbage og så med nye forsider og tilmed også et femte bind, som udkommer i 2018. Forfatteren er Line Kyed Knudsen og faktisk havde hun allerede fundet på historien i fjerde klasse, hvor hun skrev noget af den som fristil. Den første bog hedder Prinsen og handler om tre børnehjemspiger, der flygter fra deres børnehjem og den grusomme forstanderinde frk. Høegh. Pigerne flygter ud i skoven, hvor de møder en vaskeægte prinsesse, der dog opfører sig som alt andet! Prinsessens far, Kong Platonius, adopterer de tre piger og fortæller dem, at de aldrig må tale om det børnehjem de kommer fra. Men det er svært med hemmeligheder og pigerne vil frygtelig gerne vide, hvem deres rigtige familier er. De begiver sig derfor ud på en eventyrlig og farefuld færd for at finde ud af, hvem de egentlig er. Historien er helt forrygende! Den er utrolig stemningsfuld og spændende, sågar lidt uhyggelig. Det er et vidunderligt eventyr med fart over feltet og de fire piger går grueligt meget igennem på deres rejse. Fortællerglæden siver ud af siderne, der vender sig selv og venskabet mellem de fire vidt forskellige piger er ren hyggelæsning! En kanongod historie, der kan læses højt fra 7-8 år til dem, der kan lide et rigtigt spændende eventyr.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af ROBIN HOBB, Robin Hobb
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

Helt igennem vidunderlig fantasy

af Marlene | 26/09/2017

Åh, hvor har jeg dog glædet mig til at fortsætte i serien om bastarden Fitz, der blandt andet bliver oplært i snigmordets kunst. Og jeg blev IKKE skuffet, da jeg gik igang med Kongelig Snigmorder! Jeg er simpelthen blevet en kæmpefan af Robin Hobb og hendes helt igennem vidunderlige fortælling, der for mig, vækker mindelser til både Ringenes Herre og George R.R. Martins A Song of Ice and Fire. Faktisk udkom Snigmorderens Lærling et år før Kampen om Tronen - nemlig i 1995 og hvis de filmatiserede Robin Hobbs bøger, så tror jeg de kunne få lige så stor succes som HBO's hit tv-serie. Farseer-serien er lige så hyggelig, som Ken Folletts Jordens Søjler, som jeg også blev mindet om - dog kun i stemningen. Jeg elsker bøger med et historisk præg. Gamle støvede borge, oplyst af tællelys, med ild i kaminerne og det store køkken, hvor tyendet og staldkarlene spiser, med ølsjatter på bordene og kæmpe kogegryder med sammenkogte retter og alle de forskellige lugte fra urter, mennesker og dyr. Jeg elsker også bøger med magi og den her serie har masser af det! Der er Evnen, som gør at man kan kommunikere over store strækninger og manipulere med folks følelser. Sansen, som gør at man kan knytte et stærkt telepatisk bånd med dyr. En magi, som folk frygter og som ses for noget unaturligt og dyrisk. Og så er der den mystiske smedemagi, som bliver lavet af de frygtindgydende rødskibspirater hver gang de angriber en landsby. Rødskibspiraterne plyndrer ikke. De angriber, slår ihjel og 'smeder' de overlevende - de flår menneskeligheden ud af folk og efterlader folk uden samvittighed og empati. Jeg har igen været rigtig godt underholdt i denne toer, hvor Fitz, som enhver teenager, har lidt svært ved at koncentrere sig om rænkespil og kongens skrantende helbred. Fitz er nemlig blevet forelsket til op over begge ører. Alt imens Farseer borgens intriger og løgne bliver større og større og rødskibspiraterne kommer tættere og tættere på. Det er en vaskeægte pageturner og slutningen var ganske forfærdelig. Oversættelsen af det sidste bind kan kun gå for langsomt!

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Colson Whitehead
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

Den Underjordiske Jernbane

af Marlene | 26/09/2017

Siden Den Underjordiske Jernbane udkom på engelsk i 2016, har den gået sin sejrsgang verden over. Amerikanske Colson Whitehead har vundet et hav af priser for sin ekstremt barske roman om slaveriet i USA i 1800-tallet. Det netværk, der hjalp slaver med at flygte fra syden, blev kaldt den underjordiske jernbane. Det bestod af hemmelige ruter og 'safe houses' og både frie slaver og sympatisører hjalp til. I Colson Whiteheads roman er den underjordiske jernbane ret bogstaveligt forstået. Her er det nemlig en rigtig jernbane placeret under jorden med stationer under udvalgte 'safe houses'. Men selvom jernbanen og hovedpersonen Cora er fiktiv, så var vilkårene og hverdagen ganske virkelig for de mange hundredtusinder af slaver, der levede i et sandt mareridt. Cora er slave og vokset op på en plantage i syden. Vi følger hendes flugt sammen med Ceasar, en anden slave, fra plantageejeren og hendes oplevelser gennem den underjordiske jernbane, som hele tiden er i farer for at blive opdaget. Ind imellem følger vi også nogle andre personer - blandt andre den frygtindgydende slavefanger Ridgeway. Jeg skulle lige en 50 sider ind, før bogens handling havde bidt sig fast. Jeg havde meget høje forventninger til bogen, men den fangede mig ikke så meget, som jeg havde troet. Det er dog en virkelig god fortælling, som borer sig dybt ind under huden. Jeg fik kuldegysninger flere steder og Coras kamp for frihed er hjerteskærende.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

Sider

Varen blev lagt i din kurv