Anmeldelser

af Suzanne Collins
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Var du også skuffet over filmen - så giv ikke op endnu!

af CecilieBengtzon | 05/08/2012

Som så mange gange før, er litteraturen og filmproducenterne gået forbi hinanden..

Jeg havde glædet mig i flere uger til at skulle se "The Hunger Games", men som før prøvet hænger filmen og bogen bare ikke helt sammen.

Filmen fortæller i store træk historien om 16-årige Kattua fra distrikt 12 der så modigt overtager sin lillesøsters plads i dødsspillet, men bogen byder på så meget mere at den helt klart er værd at læse!

Vi befinder os i ruinerne af det der engang var Nordamerika, som nu er blevet delt op i 12 distrikter. Tilsammen bliver landet kaldt Panem og her hersker Capitol. Kattua, hendes mor og lillesøster Prim bor i distrikt 12 som er et fattigt minedistrikt, der er plaget af sult. Magthaverne i Panem lever i luksus, mens Kattua sammen med vennen Gale, må bryde loven og jage i skoven for at deres familier ikke sulter ihjel.

Capitol kræver ubetinget lydighed og for at opretholde den bliver der hvert år til høsten afholdt et årligt dødsspil. 2 repræsentanter for hvert distrikt - en pige og en dreng i alderen mellem 12 og 18 år - bliver hvert år udvalgt til at kæmpe mod hinanden til døden på direkte TV. De placeres i et stort område med udvalgte våben og næsten intet mad. Her skal de kæmpe mod hinanden  og den sidste overlevende vinder titlen, pengene og en sortløs fremtid.

Dødsspillet bliver en spændende affære men den er ikke kun en fysisk strid mellem deltagerne. Peeta (drengen fra distrikt 12) og Kattua udvikler spirende følelser, for at opretholde seernes opmærksomhed på deres distrikt, for uden sponsorer i spillet (som sender medicin, vand o.lign.) er der ingen chance for overlevelse. Peeta nærer ægte følelser for Kattua, men hun befinder sig konstant i en usikkerhed for om Peeta virkelig føler noget for hende, og selvom han gør, hvad hjælper det så når de i sidste ende er hinandens dødsfjender?

Suzanne Collins har med denne fremragende trilogi formået at skabe en skræmmende fremtid, som læseren drages ind i. Hun har en fantastisk skrivemåde, og mestrer stort evnen til at få læseren til at føle, smage og opleve alt hvad Kattua går igennem i dødsspillet. Jeg var meget grebet af universet og havde svært ved at ligge bogen fra mig igen, da jeg først havde fået mod på at komme igang. Nu glæder jeg mig vildt til at komme igang med Løbeild, og finde ud af hvad der fortsat sker med folket i Panem.

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af L. J. Smith
99,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[3.00]

Tør du træde ind i natteverdenens forunderlige verden?

af CecilieBengtzon | 05/08/2012

16-årige Poppy er forelsket i sin bedste ven James. Sommerferien som James Poppy har set frem til længe, er lige gået igang da Poppy pludselig føler sig syg. Hun har ondt i maven men bliver ved med at ignorere det.

Da Poppy pludselig bliver meget meget syg, går det op for hende at det ikke bare er et almindeligt maveonde. På sygehuset fortæller de at Poppy er blevet ramt af en uhelbredelig kræftsygdom går det op for Poppy at hun ikke har længe igen.

På samme tid går det op for James at han måske er den eneste der står til at redde Poppy. James er nemlig alt andet end en almindelig fyr. James er vampyr. I hans verden gælder kun to regler:

1. Du må aldrig fortælle et menneske om natteverdenen.

2. Du må aldrig forelske dig i et menneske.  

James står nu i et stort dilemme. Skal han lade Poppy dø, eller skal han redde hende, og dermed ikke kun risikere Poppys død men også hans eget liv? tør hun? og hvilke konsekvenser vil det have for dem begge to?

Tørster du efter blod, kærlighed og endnu en mystisk verden, kan du trygt begive dig ud i The Night World.

Det eneste der skal huskes er at dette blot er første bog i serien. Den næste bog handler stadig om natteverdenen, men denne gang er det en fortælling om James fætter Ash.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Andrea Cremer
99,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

Vild med ulve, kærlighed og mod? - så prøv denne fantastiske bog

af CecilieBengtzon | 05/08/2012

Alphahunnen Calla lever sammen med sit kobbel. Calla kender sin skæbne. Vogterne (deres herskere) har bestemt at hun efter afgangseksamen skal giftes med alphahannen Ren, være hans mage og partner. De to kobler skal arbejde sammen side om side, men selvom livet ser ud til at være planlagt for Calla vil skæbnen hende noget andet. 

Det hele ændre sig da koblet tilsammen får til opgave at beskytte menneskedrengen Shay. Venskabet spirer hurtigt mellem Calla og Shay og de forelsker sig lynhurtigt i hinanden. 

Men det er svært for Calla at være forelsket i Shay, når hun samtidig skal giftes med Ren og stadig ønsker sit kobbels loyalitet og respekt. Skal hun vælge den lette vej, det liv hun kender, eller tør hun vælge sin egen og kærlighedens vej?

Og hvordan skal hun reagere da sandheden bliver gravet frem, og hun finder ud af at hele hendes liv er baseret på en løgn? 

Grufulde sandheder kommer frem og oprøret begynder...

En helt fantastisk trilogi fyldt med kærlighed, venskab og spænding. En bog om at vælge det rigtige for sig selv og ikke altid vælge hvad alle andre synes man bør gøre. Jeg beundre Calla for hendes mod, og den overraskende slutning gør at jeg stadig tænker over historien, selvom det er længe siden jeg lukkede sidste side. 

Det er helt klart en af mine favoritter og en serie som jeg vil anbefale til fantasy elskere og især til fans af tusmørke-serien. 

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Richard Montanari
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

Lovende debut af Richard Montanari!

af Lisbeth Maja | 30/07/2012

Jessica Balzano og Kevin Byrne er det nye makkerpar hos Philadelphia politiets drabsafdeling. Tessa Wells findes myrdet med en rosenkrans og en lap papir med maleriet "Dante og Vergil ved Helvedes port" mellem håndfladderne. Tessa Wells er ikke det sidste offer, for efterhånden som påsken nærmer sig, er der flere piger, som myrdes, alle piger kommer fra katolske skoler ligesom Jessica Balzano.

Jessica Balzano og Kevin Byrne kommer på en meget vanskelig opgave med at finde morderen, inden han slår til igen, en opgave, som bringer både Jessica Balzano og Kevin Byrne i fare.

En flot og meget spændende debut fra Richard Montanari. Jeg blev hurtigt grebet af bogen, da jeg følte, at jeg lærte Jessica Balzano og Kevin Byrne godt at kende tidligt i bogen, og jeg følte da også meget sympati for dem begge, da de  hver især havde deres private problemer at slås med. Jeg mente helt bestemt, at jeg havde gættet morderen  og hans motiv for at dræbe katolske skolepiger, men jeg blev meget klogere!

Richard Montanari kan godt gå hen og blive en af mine mange yndlingskrimiforfattere!

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Colum McCann
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

Et portræt af New York

af JulieNJ | 28/07/2012

I denne bog følger man flere forskellige menneskers historier, og man ser hvordan de hver især flettes sammen på overraskende og opfindsomme måder. Det er lykkedes forfatteren, Colum Mccan, at skildre tiden omkring 1974 i storbyen New York. Karaktererne har umiddelbart intet med hinanden at gøre, men de bliver draget som magneter mod hinanden, med Philippe Petits linegang mellem de ufærdige World Trade centre, som centrum.

 

Et skønt portræt af byen, og en flot hyldest til folket og tårnene i kølvandet på 11. september.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af E. L. James
129,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[3.00]

Fifty Shades of Grey er en pæn sæbereklame

af Lonni K. | 23/07/2012

 

Hvorfor sælger ‘Fifty Shades of Grey’ så fantastisk – i udlandet? Hvorfor har trilogien fået så meget hype? Hvor er det nye? Jeg mener, der er skrevet erotisk litteratur med S/M som krydderi før, så hvad er det der får E.L. James trilogi til at eksplodere i så høje salgstal?

Jeg sidder og tænker om det bare handler om timing? Har E.L. James fundet den perfekte tidslomme til sin mommy porn-trilogi? Indrømmet, jeg læser sjældent erotisk litteratur. Jeg keder mig ofte efter sex-scene nummer tre. En bog må gerne indeholde erotik og sex men hvis den er bygget op om det alene, så virker det trivielt, synes jeg, og ikke spor sexet. Det var derfor med blandede følelser jeg gik i gang med ‘Fifty Shades of Grey’ – på engelsk.

Hvad er det så den handler om, bogen? Umiddelbart – S/M og masse krops-gymnastik med pisk og reb og et spanking-rum, som vores unge naive men kloge, intelligente og smukke litteraturstuderende hovedperson, Anastasia, senere kalder for “The Red Room of Pain“. Det handler om kontrol og hengivelse. Det handler om Christian Grey, den rige unge smukke evigt nyvaskede, bomuldsduftende og dominerende/kontrollerende fyr, der ikke giver sig selv helt, hvilket gang på gang trigger vores Ana. Hun vil have mere. Altså et rigtigt kærlighedsforhold (hvad det så er, it depends ..), han vil have mere af “det rå” i sengen.

Christian Grey lider af berøringsangst, den slags, der er indebærer at Ana ikke må røre ved hans bryst. Hver gang hun fristes til det, trækker han sig væk. Det er ikke en del af den leg, som de ellers har skrevet flere siders kontrakt på. Ana kan se, at han har ar på brystet. Hvorfor har han mon det, tænker hun, og så begynder hun at spørge ham ud om alt hvad han har lavet og hvem han ser osv. Hvis Christian Grey er kontrollerende, så må man sige, at vores lille Ana er ligeså kontrollerende. Man kan sige, at de begge to næsten ikke bestiller andet end at kontrollere hinanden i bind 1. Grey giver Ana en Mac og en mobil ( BlackBerry) så hun hele tiden kan kontaktes af ham. Hvis Grey ikke skriver til Ana, ja, så skriver Ana til Grey.

Christian Grey påpeger (overfor Ana) at det er hende der har kontrollen. Han gør ikke noget ved hende som hun ikke vil have. Hvis hun siger nej tak til hyrdetime, så bliver der ingen hyrdetime, osv. I takt med at Ana smider paraderne, og giver sig hen til Christian Greys fantastiske og altid velduftende krop, får hun faktisk mere og mere magt over ham. Han, der aldrig har været forelsket i de 15 andre damer, som han har introduceret til “The Red Room of Pain”, falder lige så hårdt for hende som hun for ham – og de dyrker “vanillie-sex” som er blød “almindelig” sex, siger Christian Grey. Det er “første gang” mht "vanillie-sex" i hans karriere som elsker. Grey har mange “første gange” med Ana. Hun er på en måde “den udvalgte” og meget meget speciel. Alligevel er de ulykkelige lykkelige, sammen. Alligevel fortæller han intet om sig selv, frivilligt. Det får hende til at føle sig uelsket.

Selvom “Anas indre gudinde” fryder sig over alle de forskellige rollelege, har hun et over-jeg, der konstant fortæller hende, at Grey kun misbruger hende, at han ikke elsker hende. Det Ana får er det Ana ser. Som læser sidder jeg og er irriteret over alle disse elskovstimer, der mest af alt minder om reklamer for Gilette eller vasketøjspulver. Den sex der udspiller sig imellem de to hovedpersoner er ikke liderlig nok. Ok, jeg ved at vi ikke har med ren pornografi at gøre her, og det er også helt ok for mig, men hvor der er sex og erotik,  skal der altså også være liderlighed. Jeg mindes ikke at vi hører ret meget om sæd og lugte – og smadrede ben pga umulige stillinger. Kun kondom og vaskepulver. Det er ikke nok, når der “loves” så megen erotik til læseren. Mennesker er mennesker, ikke små bomuldsdukker. Kønnet er ikke en rose. Det larmer fantastisk med propeller og jeg-skal-komme-efter-dig-motor.

Persongalleriet, de mindst uklare: Anas veninde Kate, er en smule stereotyp. Men jeg læser mig til, at hun er den slags kvinde, der gerne sætter sine veninder i forhør hver gang der har været en mand i nærheden (nej, sådan er jeg da ikke). Christian Greys bror fortoner sig egentlig ud i det næsten kedelige, og det er vildt, at jeg faktisk finder ham mere spændende end Christian Grey! Det hænger måske sammen med at broren ikke ligner vaskepulver, forfatteren når ikke at grisse ham til i parfumer o.l. José, Anas ven og bejler er en man kunne gå hen og få sympati for, men igen nævnes han kun som en lille krudtugle, der gør stormkur til Ana en sen nat. Christian Greys (adoptiv)forældre ser man heller ikke meget til og Anas mor er da meget sød. Så er der "pulverheksen" og bipersonerne - og det var så det. Jeg er ikke i tvivl om at E.L. James ynglingspersoner er Christian Grey og Anastasia. Og virker det så? Lidt. Jeg kan som læser ikke lade være med at ville vide hvad der sker “omme på den næste side”.

Da det ikke er erotikken der trækker i mig, hvad er det så? Måske handler det mest om hvad man selv indeholder, som læser. Kan man bruge sin empati og sætte sig ind i alle de psykologiske forviklinger, som fx Ana elsker at vikle sig ud og ind i, – så er dialogen med ‘Fifty shade of Grey’ i gang. For at føle mig som aktiv læser bliver jeg nødt til at sætte mig i Anas sted. Jeg vil gerne vide hvordan hun tackler den der sæbeboble til Christian Grey, og der er måske en lille smule at komme efter, sommetider, fx der, hvor hun får færden af Christians fortid. Men bedst bliver det på en af de sidste sider hvor OPGØRET mellem de to finder sted. Jeg vil ikke komme mere ind på det her, hvis der nu sidder potentielle læsere derude.

Et underholdende indslag er i øvrigt de mails, der sendes på kryds og tværs mellem Anastasia og Christian Grey. Hvis romanen har utroværdige passager, så er opsætning af de forskellige mails sat sådan op, at det giver et levende billede af de to og deres long distance kommunikation.

På trods af min lunkne anmeldelse af 1. bind så har jeg tænkt mig at gribe bind 2 -  ‘Fifty Shades Darker‘. Hvem ved om vi dykker ned i en helt anden historie der? Jeg må vide mere om hovedpersonerne! Anas sorte krøller og pæne lange ben kan jeg sagtens se for mig og hendes tårer, når hun frustreres over umulige Grey. Men Christian Grey, som person, virker ikke ægte, mere som et hologram – en ynglingsskikkelse fra forfatterens persongalleri, måske. Jeg ville ønske at Christian Grey “kradsede” lidt mere. Som han fremstår her, går man jo hen og tror, at han er fiktiv! Måske i næste bind?

De få gange E.L. James afslører Grey, sidder jeg og tænker – aj, der er et eller andet der irriterer mig her. Har forfatteren “givet” Christian Grey sin sexualitet – sin hang til S/M fordi han har haft en svær barndom - et eller andet synes jeg at forfatteren insinuerer og det er da næsten for let. S/M er jo mange  ting. Men jeg vil ikke mene at det er en sygdom, når den dyrkes i gensidig respekt. I den såkaldte kontrakt, som er imellem Ana og Christian, står der at de  ikke må bruge nåle, knive, dyr og kvælningslege plus meget meget mere. Det vi er vidne til her, er altså også for sarte sjæle.

Anastasia tror på et tidspunkt, i starten af deres bekendtskab, at Grey er bøsse, fordi han ikke “overfalder” hende med det samme, – og hvad så hvis han er bøsse? Igen går E.L. James den “sikre” vej og vil for alt i verden være politisk korrekt. Det ses/læses også når forfatteren folder sin såkaldte “mommy porn” ud på siderne; Den altid sæbeduftende Grey – også selvom han er svedig og hun har menses – så er det så rent og pænt og mystisk alt sammen. Selv inden han får sin kvindelige lægeven til at undersøge Ana så hun kan komme på P-piller, da kommer Christian i et kondom – hver gang. Og det er ikke engang besværligt (for ham eller hende) at rulle på og af og det afbryder heller ikke noget. - Igen denne følelse af reklame og politisk korrekthed (husk! kondomet, drenge og piger!) Intet kan gå galt med Grey-Den-Vasketøjs-duftende-mand, som til tider kan være fri og glad som en 27-årig er (forfatterens mening – er alle 27-årige frie og glade?) men for det meste er mørk og mystisk som jeg ved ikke hvad. Og så kan han spille klaver fordi han faktisk har spillet klaver siden han var seks år.

Christian Greys musiksmag er interessant. Og måske er det næsten det fedeste ved bogen. Grey afspiller ofte musik når de to skal dyrke de submissives/dominantes yndlingslege, fx Thomas Tallis, (1505-1585) ‘Spem In Alium', som er et helt fantastisk kirkeligt korværk. Ingen kender det, tror jeg. Ikke før de har læst ‘Fifty Shades of Grey’. På Youtube, er der i hvert fald et par stykker, som har hørt sangen i kraft af at de har læst 1. bind i trilogien:

I am 20 years old and I have been reading 50 shades of gray. It may not be the best book ever written but it does its job it is entertaining. I am so glad that EL James mentioned this song because it is beautiful and i don’t know if I would have found it with out 50 shades of gray. I am very sad that people have to hate something when they don’t like it or if something is different.”

Jeg indrømmer at jeg heller ikke kendte værket – men det er musik der er nydt, lige siden, så jeg må vel også sige tak til E.L.James og Mr. Grey. Chopin og Bach  nævnes. Men Bruce Springsteens 'Fire' får søreme også en plads i bogen.

Men åh, hvor bogen indledes på flad og kedelig måde. De første fem kapitler sidder man og tænker uh. Sproget, der i mit tilfælde er på engelsk, falder gang på gang for letheden at gentage sig selv. Ord som fx. “mumle” (murmur) dukker konstant op “He murmurs” “She murmurs” osv .. og hver gang noget bliver enten for godt eller det modsatte så kommer forfatteren med udbrud som ..Oh my God .. og ..Holy Shit.. - Ok, det er selvfølgelig også en måde at fortælle sin læser at NU er der godt nok ekstra kød på!  Jeg sad og tænkte på hvor spændende E.L. James evt. kunne gøre bogen ved at variere sit sprog, lidt. Jeg ved ikke hvem der sidder og oversætter trilogien fra dansk til engelsk, men det kan kun blive bedre (på dansk)!

I kapitel 7 springer proppen gudskelov af flasken og uanset hvad jeg som læser er skuffet over, så kan jeg godt se, at der er en chance for at man kan lade sig gribe af historien – sæbe eller ej. Så det ..

Men jeg ville ønske, at noget af det nye erotiske litteratur, som dukker op lige nu turde bryde med nogle af de oplagte tabuer. Hvad med kvindens syn på egen krop – og vores tids skønhedsideal, som til tider grænser til ødelæggelse. Kunne man forestille sig at de to i ‘Fifty Shades of Grey’ var af ældre dato – ikke i tyverne? Hvad nu hvis en aldrende kvinde kastede sig ud i det som Ana gør her? Hvad med bi/homosexualitet? I Fifty Shades nævnes en kvinde “som er meget ældre end Christian Grey“. Hun havde et forhold til Grey da han var yngre. Men hvordan beskrives hun? Nærmest som en pulverheks. Hvis bare Fifty Shades of Grey turde mere og kradsede mere.

Gad vide hvordan vi tager imod trilogien i Danmark? Vi trænger jo til en bestseller, gør vi. Så stopper vi efter 1. bind, eller tager vi bind 2 og 3 med? Det bliver interessant at se. I udlandet har de jo ædt det hele råt! Bogen udkommer på dansk den 31.8 - 12 under Forlaget Pretty Ink.

4 hjerter for forfatterens fortælle-ivrighed 2 hjerter for sæbepulver og utroværdighed 1 hjerte for kedeligt sprog

Det giver alt i alt 3 hjerter for 1 bind i E.L. James erotiske trilogi, Fifty Shades ..

 

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Kimberly Derting
199,95 kr.
Udsolgt i webbutik
ANMELDT 4 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.25]

Kærlighed og mord - for unge piger

af Amalie A. | 19/07/2012

16-årige Violet har den særlige evne, at hun kan høre "ekkoer" fra de døde. I den lille by, hvor hun bor, sker en række mord på unge piger, og Violet beslutter sig for at hjælpe med at opklare dem.

Samtidig er hun forelsket i sin bedste ven Jay, og har det svært med at han altid er omgivet af piger. Men hvad nu hvis han også er forelsket i hende?

 

Fin ungdomsbog, der dog aldrig rigtig bliver uhyggelig. Dele af historien - især om Jay - er lidt for forudsigelig og til tider sukkersød. Selve opklaringen af mordene er i høj grad overladt til politiet, hvilket begrænser muligheden for uhygge (men til gengæld er et sjældent realistisk element i en genre hvor teenagere har tendens til at klare det hele.)

Beskrivelserne af ekkoerne fungerer for det meste godt og er et fint modstykke til Violets mange følelser (primært for Jay). Enkelte scener er spændende, men aldrig helt uhyggelige nok.

Nogle få kapitler er fortalt fra morderens synsvinkel; sikkert for at skabe uhygge, men på mig havde de den modsatte effekt. Violets opfattelse er mordene er simpelthen mere spændende end morderens - og så havde jeg "lugtet lunten" før morderen bliver afsløret, og det er synd.

 

Alt i alt en okay bog om den første forelskelse krydret med lidt paranormale evner og et par mord. Et sikkert hit til Twilight-publikummet.

Jeg kedede mig ikke undervejs, men ville heller ikke læse den igen.

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Jakob Martin Strid
69,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Den moderne Okker Gokker

af Bogstrøm | 19/07/2012

Mustafas kiosk er i mine øjen et super godt alternaiv til de gamle klassikere som Okker Gogger og Abel Spendabel.

Perfekt til 2-5 årige, og så er det en fornøjelse at læse en børnebog der ikke har små nævenyttige tegninger ;)

  

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Jonathan Safran Foer
169,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Gribende must-read

af Amalie A. | 17/07/2012

Niårige Oskar Schell er opfinder, smykkedesigner, amatøretymolog og brevskriver - og så har han mistet sin far i terrorangrebet 11. september. Da han finder en nøgle i farens efterladte ting, er han overbevist om at den er efterladt til ham. Han begiver sig ud i New Yorks gader for at finde den lås, nøglen passer til, på jagt efter farens sidste hemmelighed ...

 

Oskar er et rørende bekendtskab - en intelligent og velformuleret, men samtidig meget følsom dreng. På mange måder har farens død gjort ham mere voksen, og på mange måder er han stadig bare en lille dreng, der har brug for trøst. Hans særlige måde at omgås mennesker - hvad enten det er epidemiologen, forretningsmanden eller farmorens stumme logerende -er med til at gøre bogen helt unik.

Bogen fortælles primært af Oskar, men suppleres af breve fra farmoren, som også viser sig at have en hemmelighed. Der funderes over livet, døden og alverdens finurligheder derimellem.

 

En bog, man ikke lige glemmer. Et must-have på alle bogreoler.

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Pat Conroy
299,95 kr.
Udsolgt i webbutik
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Gribende, stemningsfuld, mørk og sjov

af Henrikai | 17/07/2012

Pat conroy er fremragende til at beskrive steder og få særlige stemninger frem. Hovedpersonen Leo har et særligt forhold til Charleston, og der har jeg også fået lyst til at rejse hen.

Samtidig er der masser af underholdende, gribende og morsomme samtaler i bogen. Især de bidende samtaler mellem Leo og hans mor. 

Pat Conroy når som altid vidt omkring med sine historier, denne gang både om sydstaterne USA i 1969  og om San Francisco hårdt ramt af AIDS i 80rne Men også om venskaber på trods af race og sociale lag. Mange af personerne kæmper med en mørk side.

Syd for Broad er fyldt med stemning, store følelser og grumme historier, men det bliver (næsten) ikke  for meget. En af den slags bøger, der sidder i kroppen et stykke tid efter, man er færdig med at læse.

 

Vil du anbefale til en ven?

Ja

Sider

Varen blev lagt i din kurv