Anmeldelser

af Giulia Enders
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.50]

TÆNK AT TARME HAR SÅ MEGET CHARME

af susbrix | 02/10/2017

Vidunderlig bog med masser af lærdom og humor. jeg blev meget klogere på et overset organ. Kan på det varmeste anbefales

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Mette Bendixen, Marie-...
199,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

ENDELIG EN NEM SORGBOG

af susbrix | 02/10/2017

Jeg har længe været på udkig efter litteratur der belyser, hvordan det er at være sammen med mennesker i sorg, da jeg har haft mennesker tæt på, der har mistet. Og en mere nemt anvendelig bog skal man lede længe efter. Illustreret med fine små streger, nemme handlingsforslag, kærlige personlige historier og et let velskrevet sprog, inspireres jeg til at sige, alle burde læse og lære lidt. Jeg ved ihvertfald, hvad jeg skal gøre nu...

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Jan Priiskorn Schmidt,...
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Spændende og ærlige memoirer fra 1960'ernes danske filmverden.

af Jimse89 | 30/09/2017

Jan Priiskorn Schmidt fortæller frit fra leveren og hudløst ærligt sine erindringer fra den danske filmverden som den så ud tilbage i 1960´erne og starten af 1970´erne, hvor man ofte har tendens til et romantisere  tiden og folkene bag dels pga. mange af datidens hygge nygge farcer. Det er derfor befriende at bogen er holdt i et bramfrit sprog, det gør at fortællingen har et langt større naturligt troværdighedplan og mere levende for læseren. Interessant er det at få vinklet historien for et barn og teenagers øjne i en voksenverden der bestemt ikke har været let at begå sig i og være barn i. Men erindrengen rummer ikke kun minder om skuespillere, filmfolk og filmstudier Man får osse en masse gode barndomsanedokter for datidens Islands Brygge og brydningstiden i midten af 1960´erne med tilhørende tjald. Barnestjernen fra Bryggen er et interessant vidnesbryd fra en en mand der ellers har undgået al form for opmærksomhed i 45 år. Spændende, lærerig og indsigtsrig læsning.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Britta Helbek
162,85 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Har læst første del og ville

af Elisa | 29/09/2017

Har læst første del og ville købe den her for nu kommer der jo en mere. og ville give den til min søster i gave. Kan ikke få den som bog her? Nå, så må jeg over på en side, hvor de har den. Det er en rigtig god bog. Jeg glæder mig til at få del 2 som jeg vil ønske mig i gave. 

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Line Kyed Knudsen
129,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Eventyrligt fortalt

af Marlene | 26/09/2017

Pigerne fra Nordsletten udkom for første gang i 2003 og de fire bind det blev til, blev en stor succes for læsehungrende børn. Bøgerne har efterhånden været ude af boghandelen i en del år, men nu er serien langt om længe vendt tilbage og så med nye forsider og tilmed også et femte bind, som udkommer i 2018. Forfatteren er Line Kyed Knudsen og faktisk havde hun allerede fundet på historien i fjerde klasse, hvor hun skrev noget af den som fristil. Den første bog hedder Prinsen og handler om tre børnehjemspiger, der flygter fra deres børnehjem og den grusomme forstanderinde frk. Høegh. Pigerne flygter ud i skoven, hvor de møder en vaskeægte prinsesse, der dog opfører sig som alt andet! Prinsessens far, Kong Platonius, adopterer de tre piger og fortæller dem, at de aldrig må tale om det børnehjem de kommer fra. Men det er svært med hemmeligheder og pigerne vil frygtelig gerne vide, hvem deres rigtige familier er. De begiver sig derfor ud på en eventyrlig og farefuld færd for at finde ud af, hvem de egentlig er. Historien er helt forrygende! Den er utrolig stemningsfuld og spændende, sågar lidt uhyggelig. Det er et vidunderligt eventyr med fart over feltet og de fire piger går grueligt meget igennem på deres rejse. Fortællerglæden siver ud af siderne, der vender sig selv og venskabet mellem de fire vidt forskellige piger er ren hyggelæsning! En kanongod historie, der kan læses højt fra 7-8 år til dem, der kan lide et rigtigt spændende eventyr.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af ROBIN HOBB, Robin Hobb
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

Helt igennem vidunderlig fantasy

af Marlene | 26/09/2017

Åh, hvor har jeg dog glædet mig til at fortsætte i serien om bastarden Fitz, der blandt andet bliver oplært i snigmordets kunst. Og jeg blev IKKE skuffet, da jeg gik igang med Kongelig Snigmorder! Jeg er simpelthen blevet en kæmpefan af Robin Hobb og hendes helt igennem vidunderlige fortælling, der for mig, vækker mindelser til både Ringenes Herre og George R.R. Martins A Song of Ice and Fire. Faktisk udkom Snigmorderens Lærling et år før Kampen om Tronen - nemlig i 1995 og hvis de filmatiserede Robin Hobbs bøger, så tror jeg de kunne få lige så stor succes som HBO's hit tv-serie. Farseer-serien er lige så hyggelig, som Ken Folletts Jordens Søjler, som jeg også blev mindet om - dog kun i stemningen. Jeg elsker bøger med et historisk præg. Gamle støvede borge, oplyst af tællelys, med ild i kaminerne og det store køkken, hvor tyendet og staldkarlene spiser, med ølsjatter på bordene og kæmpe kogegryder med sammenkogte retter og alle de forskellige lugte fra urter, mennesker og dyr. Jeg elsker også bøger med magi og den her serie har masser af det! Der er Evnen, som gør at man kan kommunikere over store strækninger og manipulere med folks følelser. Sansen, som gør at man kan knytte et stærkt telepatisk bånd med dyr. En magi, som folk frygter og som ses for noget unaturligt og dyrisk. Og så er der den mystiske smedemagi, som bliver lavet af de frygtindgydende rødskibspirater hver gang de angriber en landsby. Rødskibspiraterne plyndrer ikke. De angriber, slår ihjel og 'smeder' de overlevende - de flår menneskeligheden ud af folk og efterlader folk uden samvittighed og empati. Jeg har igen været rigtig godt underholdt i denne toer, hvor Fitz, som enhver teenager, har lidt svært ved at koncentrere sig om rænkespil og kongens skrantende helbred. Fitz er nemlig blevet forelsket til op over begge ører. Alt imens Farseer borgens intriger og løgne bliver større og større og rødskibspiraterne kommer tættere og tættere på. Det er en vaskeægte pageturner og slutningen var ganske forfærdelig. Oversættelsen af det sidste bind kan kun gå for langsomt!

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Colson Whitehead
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

Den Underjordiske Jernbane

af Marlene | 26/09/2017

Siden Den Underjordiske Jernbane udkom på engelsk i 2016, har den gået sin sejrsgang verden over. Amerikanske Colson Whitehead har vundet et hav af priser for sin ekstremt barske roman om slaveriet i USA i 1800-tallet. Det netværk, der hjalp slaver med at flygte fra syden, blev kaldt den underjordiske jernbane. Det bestod af hemmelige ruter og 'safe houses' og både frie slaver og sympatisører hjalp til. I Colson Whiteheads roman er den underjordiske jernbane ret bogstaveligt forstået. Her er det nemlig en rigtig jernbane placeret under jorden med stationer under udvalgte 'safe houses'. Men selvom jernbanen og hovedpersonen Cora er fiktiv, så var vilkårene og hverdagen ganske virkelig for de mange hundredtusinder af slaver, der levede i et sandt mareridt. Cora er slave og vokset op på en plantage i syden. Vi følger hendes flugt sammen med Ceasar, en anden slave, fra plantageejeren og hendes oplevelser gennem den underjordiske jernbane, som hele tiden er i farer for at blive opdaget. Ind imellem følger vi også nogle andre personer - blandt andre den frygtindgydende slavefanger Ridgeway. Jeg skulle lige en 50 sider ind, før bogens handling havde bidt sig fast. Jeg havde meget høje forventninger til bogen, men den fangede mig ikke så meget, som jeg havde troet. Det er dog en virkelig god fortælling, som borer sig dybt ind under huden. Jeg fik kuldegysninger flere steder og Coras kamp for frihed er hjerteskærende.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Zadie Smith
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[2.00]

Swing Time

af Marlene | 26/09/2017

Så fik jeg endelig stiftet bekendtskab en af Englands højtelskede forfattere - nemlig Zadie Smith. Swing Time er hende femte roman og er blevet rost til skyerne verden over, så jeg var lidt spændt på at gå igang med den. I bogen følger vi en navnløs hovedperson op gennem hendes opvækst i det nordvestlige London, hvor hun med sin bedste veninde Tracey (som har nogle gevaldige personlige problemer) øver sig i dans og i voksenlivet, hvor venskabet med Tracey er endt brat og vores hovedperson er blevet assistent for verdensstjernen Aimee og rejser verden rundt. Bogen springer meget i tid og sted og jeg var helt klart mest optaget af at læse om hovedpersonens barndom. Jeg kom sådan til at tænke på Elena Ferantes Min Geniale Veninde. Men jeg havde svært ved at holde mig fanget af fortællingen, når jeg skulle læse om hovedpersonens liv som voksen. Min største grund for at læse bogen færdig, var at finde ud af, hvad der mon gik galt mellem de to veninder. Det er en bog med masser af socialrealisme og multikulturelle forhold og selvom jeg havde svært ved at holde takten i bogen, så var det stadig interessant læsning om en verden meget ulig min egen. Jeg kunne som sagt rigtig godt lide barndomshistorien og jeg tror, at jeg på et tidspunkt må prøve at læse en af hendes andre romaner.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Jeff VanderMeer
199,95 kr.
Forudbestil nu
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

New Weird

af Marlene | 26/09/2017

Annihilation er første bog i Jeff VanderMeers Southern Reach trilogi fra 2014. Det er en højst besynderlig og mærkværdig fortælling. Faktisk er det noget af det særeste jeg længe har læst! Den første bog er ikke særlig lang - små 200 sider, men det gør den bestemt ikke til en hurtiglæst sag. Ofte måtte jeg lige læse sætninger igen, for at være helt sikker på at jeg havde forstået det rigtigt. Igennem bogen formår VanderMeer at skabe en ret så creepy og eerie stemning, men puh, hvor er det hele altså mærkeligt. Genren er også en sær en. Jeg har aldrig hørt om New Weird før, men der er heller ikke mange, der skriver på den måde. Definitionen er der vist også lidt debat om, men som jeg forstår den, så er den en form for afstikker til Weird Fiction a'la Lovecraft. Altså noget sci fi/fantasy/eksistentialistisk terror-noget. Min læseoplevelse af Annihilation var lidt af en bølgegang. Det ene øjeblik troede jeg ikke, at jeg kom igennem bogen og det andet øjeblik var bogen så spændende, at jeg havde rigtig svært ved at lægge den fra mig. Southern Reach er en hemmelighed organisation, der sender ekspeditioner ud til det efterladte område Area X, der har været et mysterie i 30 år. Det ender altid grusomt for ekspeditionerne. Denne gang sender de fire kvinder og vi følger denne besynderlige og creepy historie fra en navneløs biolog med sine egne hemmeligheder. Der er bestemt ikke en bog for alle, men den Lovecraft-agtige stemning har, for mig, helt klart været med til at vende siderne i et stødt tempo. Historien klasker dog lidt sammen nogle gange, men med nogle ret smukke beskrivelser, den uhyggelige stemning og et plot, der ikke er til at hitte rede i, så er jeg helt klar på næste bog i serien. Husk at læse bogen før filmen!

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Stephen King
129,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[3.00]

Mercedesmanden

af Marlene | 26/09/2017

Stephen King skriver ikke kun gyser historier. Manden er også bag fabelagtige historier som Den Grønne Mil, Stand By Me og En Verden Udenfor. Lige som de historier jeg lige har nævnt, så bliver rigtig rigtig meget af det King skriver, filmatiseret (på godt og ondt). Det er også tilfældet med den trilogi jeg er gået igang med. Det er hans nye krimi serie, hvor den første hedder Mr. Mercedes (Mercedesmanden på dansk). Der foregår intet overnaturligt i denne ellers meget Stephen King'ske historie, som er kommet som tv serie i USA. En stjålet Mercedes tordner ind i en menneskemængde. Sagen blev aldrig opklaret. Bill Hodges, en pensioneret politimand, har det svært med sin nye tilværelse og ærgrer sig over de sager, som han aldrig fik opklaret. Særligt sagen om Mercedes massakren går ham på. En dag får han et brev fra den berygtede morder og det bliver startskuddet på en regulær 'katten efter musen' leg. Men hvem er kat og hvem er mus? Historien fangede mig ikke helt i begyndelsen, men lige så langsomt tog bogen fat og jeg var til sidst svært optaget af personerne - både den sympatiske og stædige Bill Hodges, men så sandelig også den psykopatiske morder Brady Hartsfield, som man også har fornøjelsen af at følge. Har du altid tænkt: "Stephen King? Puh nej, det gys og splat gider jeg ikke!", så synes jeg du skal prøve den her. Det er en rigtig god krimi med en vanvittig spændende og hæsblæsende slutning. Bogen har ekstremt korte kapitler, så den er læst på nul komma fem.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

Sider

Varen blev lagt i din kurv