Anmeldelser

af Michael Larsen
149,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Årets thriller. Læs den, hvis du tør.

Michael Larsen har gjort det før, skrevet en krimi, som sætter sig dybe spor i læseren og de litterære kredse både i Danmark og udlandet. Der er en grund til, at hans romaner er solgt til udgivelse i 25 lande. Med DØDENS KODE hæver Michael Larsen sig som en havørn op i en litterær thriller-liga, hvor der kun er plads til en. Den største af dem alle.

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Michael Larsen
149,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Vildeste slutning!

af Gro Madsen | 16/11/2017

Meget solid og veldrejet spændingsroman med nok den mest spektakulære slutning...ever! Superunderholdende med gods til den kræsne læser.

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Knud Simonsen
269,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Hvem var Marie?

af Stjernestunder | 15/11/2017

"Jeg er Marie

Mysteriet om min død har været holdt i live i 50 år.

Knud Simonsen har skrevet en fremragende og meget læseværdig bog "MYSTERIET OM MARIE"  Han kommer så tæt på sandheden, som det er muligt i den fysiske verden. Han giver et fint og troværdigt portræt af mig

Men hvem er jeg?

Jeg har altid følt mig anderledes. Jeg er opvokset i fattige arbejderkår, hvor kvinderne bare skulle giftes, forsørges og føde børn. Det føltes ikke rigtigt

Da jeg erfarer, at jeg ikke selbv kan få børn, bliver jeg nødt til ast bryde ud og få tilfredsstillet mine ambitioner

Det lykkedes alt for godt. - Men jeg bliver aldrig accepteret i det bedtre borgerskab. Jeg er stadig en fremmed fugl

Jeg er 43 år, da jeg bliver myrdet

Jeg vil varmt anbefale dig at læse "MYSTERIET OM MARIE"

Måske bliver du klogere?

Kærlig hilsen

Marie"

 

 

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Flemming Ehlerth Jørge...
269,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Kald det ikke en drøm. Kald det en plan

af Prins Peter | 13/11/2017

Bogen "Tornen i Afrikas øje" er en beskrivelse og fortælling om en 3 måneder lang rejse. En tur på 33.000 km. Alene på en motorcykel, med telt og trangia, og en kæmpe lyst til at se og opleve den verden han mødte undervejs. Se hele min anmeldelse http://bikeadventurist.com/turberetninger/ride%20reports%202017/2017.11.%20kald%20det%20ikke%20en%20dr%C3%B8m.html

"Advarsler og velmenende formaninger" fra familie, venner og bekendte fulgte Flemming hver gang han i årene inden fortalte andre om sin plan. Ikke mindst når han undervejs i sin begejstrede fortælling om den forestående tur, forklarede han ville rejse alene. Nået så vidt, blegnede de fleste, og har i deres stille sind sikkert tænkt: Den mand er ude på at begå selvmord på sin helt egen måde! Turen skulle desuden køres på en 1200 kubik stor motorcykel, som i sig selv kan være en ordentlig mundfuld, læs: meget tung, at rejse, hvis den er "landet horisontalt" af den ene eller anden grund.  Mange var helt overbeviste om, at det ikke ville ende godt.    Foruden at vise læseren hvilken oplevelse Flemming fik af Afrikas geografi og kultur, set gennem de briller han må bære for at se klart, fornægter hans interesse for det enkelte menneske, sig ikke i bogen. Flemming stiller spørgsmål om, hvordan det enkelte individ håndterer livet, med de muligheder kultur og natur giver hver enkelt. Alle må - mere eller mindre bevidst - kæmpe mod dæmoner, meget i form af embedsmænd, som skummer fløden og meler egne kager, inden den nære familie og venner får mel til deres kage. Først langt, langt nede i rækken, får de som ikke kender nogen der kender nogen, mulighed for at slås om de smuler og krummer, der kan fejes sammen fra gulvet.

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Lars Ulrik Thomsen
169,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

En meget vedkommende og spændende bog

af Jørn Rudolph | 09/11/2017

 Lars Ulrik Thomsen har skrevet en rigtig interessant og lærerig, historisk bog om Danmarks Besættelse, og – især den indflydelse DKU og DKP havde dengang.

Ligeledes beskrives Danmarks optagelse i EF 1972 og afstemningen om Maastricht 1992.

Der er desuden en mængde gode informationer af historisk korrekte kendsgerninger med relevante citater og oplysninger.

Ja, nærmest et lille leksikon, kan man sige.

Desuden er der fine digte af Nordahl Grieg, Otto Gelsted og et par andre.

Jeg synes, det er en levende bog, og man sidder tilbage med undren - Tænk, at alt det kunne lade sig gøre !

Men det ved vi jo godt. Vi, der kender mennesker, der har levet dengang. Og vi, der har læst bøger af Carl Madsen, Hans Kirk, Hans Scherfig, Villy Fuglsang og andre kommunistiske forfattere. Der er ingenting, der på nogen måde er overdrevet, hverken i deres bøger eller i Lars Ulrik Thomsens bøger. Desværre.

Det er kolde kendsgerninger, som magthaverne burde skamme sig over. Hvis de ellers havde skam i livet.

Lars skriver : ”Tilegnet mindet om mine svigerforældre Vera og Henry Christensen, Horsens.” * Og vi får en personlig beskrivelse sidst i bogen.

Bogen starter med denne sandhed :  ”Tro ikke på, en bedre verden vil opstå ganske af sig selv. Der skabes ingenting af intet, men mod og vilje skaber held. Der ligger spirer nok i jorden' til ny fortræd og fandenskab. Vær vågne, ellers vender sejren og freden sig på ny til tab.” * Otto Gelsted *

Lars skriver i forordet :  ”Som et barn af besættelsestiden - jeg er født i 1946 - har denne skelsættende tid i danmarkshistorien spillet en stor rolle for min opvækst og mit livssyn. Jeg kunne også mærke på mine forældre, at for dem var besættelsestiden vigtig, man kan næsten tale om tiden før og efter. Hvorfor er frihedskampen så vigtig for vores holdninger? Det er den fordi alt blev sat på prøve. Valget var enten kamp eller tilpasning, enten samarbejde med værnemagten eller deltagelse i modstandskampen. Det var enten underkastelse eller en demokratisk kamp for vores frihed og selvstændighed. Inden for kunst og litteratur blev tiden også et vendepunkt, idet gamle forældede normer blev forkastet, og erstattet med en ny og mere livsnær indstilling til tingene.

* En anden vigtig begivenhed i danmarkshistorien var folke- afstemningen om EF i 1972. ”Når jeg ser på tingene i et større perspektiv, forstår jeg hvorfor det i den grad bragte sindene i kog.” Familier og venskaber blev splittede på grund af afstemningen og brydningerne fortsatte under de efterfølgende afstemninger, som udviklede sig til en ren parodi på demokrati. Stemmer I ikke ja til EU, så tager vi bare en ny afstemning! Lidt efter lidt gik det op for folk, at vi var blevet bondefanget.

* Citat : ”Valget var enten kamp eller tilpasning, enten samarbejde med værnemagten eller deltagelse i modstandskampen.” Det er jo på mange måder helt rigtigt.

– Jeg vil så indskyde, at der er en anden gruppe involveret. Altså, den befolkning, som hjalp med at skjule modstandsfolk. Give dem mad osv. Selv om de ikke direkte var med i Modstandsbevægelsen. De der delte illegale blade ud, selv om de ikke gik rundt med en revolver. Også vigtige for modstanden som helhed.

* Befolkningens støtte med mad, skjul, pleje mv. er vigtig for Modstandsbevægelsen, der med Mao Zedongs ord skal svømme i befolkningen som fisk i vandet.

* Bogen er lavet på baggrund af Esbjerg-DKP’s 75 års Jubilæum, der blev fejret i Maj måned 1998, hvor Lars fik talt med 4 gamle modstandsfolk og kommunister, der stadig var med i partiet. De havde gjort en stor indsats for Danmark gennem Frihedskampen 1940-1945, men gjorde ikke et stort nummer ud af sig selv.

* 22. Juni 1941 blev Sovjetunionen invaderet af tyske tropper, Operation Barbarossa. Og tyskerne i Danmark forlangte 72 kommunister arresteret. Dansk politi Afdeling D havde lavet kartoteker over kommunister allerede før Besættelsen. Det danske politi arresterede 334 personer. Direkte et brud på Grundloven.

* Senere blev DKP forbudt ved lov af et enigt ”Dansk” Folketing. Ligeledes Grundlovsstridigt .

Kommunistisk ejendom konfiskeret. Mennesker sendt til Horserød. Senere til Stutthof. Sachsenhausen og Buchenwald i Tyskland.

Danske Jøder i øvrigt til Theresienstadt, Tjekkoslovakiet.

Vi hører om, at Lars forsøger at få oplysninger om de kommunister, der har været interneret. Men sagsmapperne er væk eller tomme ! * Et kapitel om Folkestrejkerne 1943 – 1944 er ligeledes interessant. Vi kommer rundt i landet. Esbjerg 29. august 1943. København, sommeren 1944. Ved skibsværftet B&W.

* Passager i bogen om Hartvig Frisch, Frode Jacobsen, Mogens Fog og andre prominente skikkelser.

Vi læser om, at DKP retmæssigt fik stor tilslutning efter Besættelsen – 16 Mandater.

Men allerede et par år senere sætter den kolde krig ind for fuld styrke, og DKP mister mandater.

* Det hele er beskrevet på en god og fængslende måde i Lars’ bog.

* Der er et afsnit om Leningrad Symfonien, som fik mig til at sætte den på grammofonen – Igen … Skrevet af Dimitrij Sjostakovtj. På baggrund af byen Leningrad’s belejring, der varede 900 dage.

* EF / EEC afstemningen blev jo JA. Selv om vi var mange, der stemte NEJ. Det meste af Nørrebro, husker jeg – Der hvor min familie, mine venner og jeg boede. Dagen før – søndag den 1. Oktober var der en MEGA stor Demo i København

* Familie og venner deltog. Også jeg, naturligvis. – Ja, sikkert også demoer i Århus, Ålborg og Odense, vil jeg tro. Vi var nærmest sikre på et NEJ, så mange som der var på gaderne. Men – som bekendt blev det JA.

* 1992 skulle vi stemme om Maastricht og € (Euro) – Det blev NEJ. Hurra ! Men det ville man ikke finde sig i fra tilhængernes side. Så vi fik de forbehold, som politikerne hele tiden prøver at afskaffe ! Men de fik deres JA.

* Et afsnit om Ri-Bus er med. Ak ja. Så kan man læse om Lars' politiske og faglige virke, samt om nogle af de kommunistiske veteraner, Lars har mødt i DKU og DKP.

* Der er vist også nogle flere afsnit. Men nu skriver jeg dette efter hukommelsen. Så det er, hvad I får ...

* Der er en fin litteraturliste med. Og mange af bøgerne på dén liste kan anbefales. Men kig selv på listen. Jeg kan kun anbefale at læse denne spændende bog, som Lars har skrevet.

* Læs ”Den lille mands store historie” og bliv klog. Samt få minder, som I har, frem. For det fik jeg ! * G*O*D læsning * * Med Venlig Hilsen Jørn Rudolph, Frederiksberg

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Klaartje van der Put
49,95 kr.
Udsolgt i webbutik
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Musa molly

af Musamollylover v.09 | 06/11/2017

Mig Esker denne her bog. Den er bare SÅ dramatisk og spændende i love it. Fabolus. Altså når katten kommer det er bare sådan et stort twist på historien. Men en ting de skulle lave om er at der skal stå at Molly elsker at kigge ud af sit urtepotte hul. Istedet for Molly elsker at kigge ud af sit pottehul. Men ellers min favorit bog i Helle verden. Har haft den siden jeg var en bebe.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Claus Hagstrøm
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

Mindst ligeså god som etteren!

af Hellepigen | 03/11/2017

Har lige læst "Måneskin", og den er vanvittig spændende. Mindst ligeså god som etteren "Solstrejf". 

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Rikke Hyldgaard, Johan...
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Spændende, lærerig og velskrevet

af Annette Pedersen | 03/11/2017

Jeg læser normalt ikke faglitteratur, men den her bog skulle have en chance. Og jeg er rigtig glad for, at jeg gav den en chance. Da jeg først var kommet i gang havde jeg meget svært ved, at ligge bogen fra mig. Den er utrolig spændende, lærerig og meget velskrevet. Og så er det bare rigtig interessant at læse om Johannes' oplevelser fra hans tid i USA. 

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Rikke Hyldgaard, Johan...
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Fremragende og levende

af Torben Houman | 02/11/2017

Fremragende og levende beskrivelse af et efter alt at dømme uhyggeligt afgørende tidevandsskift i USA s og dermed verdens historie!

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Josef Johannes Gotfred...
169,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.50]

Flipproletar

af Cille | 01/11/2017

Interessant og underholdende læsning historisk og socialt fra "flipproletarens" barndom og ungdom. Josef Johannes Gotfred skriver åbent og humoristisk om sit liv og til trods for hårde og små kår er han positiv og åben for livets udfordringer.

 

Vil du anbefale til en ven?

Ja

Sider

Varen blev lagt i din kurv