Anmeldelser

af Rick Riordan
269,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[3.00]

Rick Rordan skuffer ikke

af Marlene | 17/07/2017

Rick Riordans bøger er noget nær perfekt sommerlæsning for børn og barnlige sjæle. Med bind 2 i Magnus Chase og de Nordiske Guder har jeg endnu engang måttet overgive mig til den platte humor og eventyrlige fantasi, som Riordan mestrer til fulde. Thors Hammer hedder bogen og det er hyggelæsning på højt plan! Man kan ikke andet end blive i godt humør af den anderledes fortolkning af nordisk mytologi.

I bedste Valhalla stil (om muligt noget grovere) bliver man præsenteret for jætter, guder og andre mytologiske væsener. At vi blandt andre følger en muslimsk valkyrie og en ateistisk einherje, fortæller lidt om humoren. Jeg kunne ikke helt huske detaljerne i etteren (Kampen om Sommersværdet), men det gjorde ikke så meget. De referencer der er til første bog, bliver fint forklaret.

I bogen Thors Hammer er Magnus Chase efterhånden faldet godt til på Hotel Valhal. Hver dag står på morgenmad, 'einherjer-øvelser', at dø og så spise aftensmad (som gerne består af kød fra grisen Særimner) Men en dag bliver Magnus opsøgt af den ene af Thors geder - Otis, som fortæller at Thor har mistet Mjølner. Igen. Magnus og hans venner får deres sag for, med at skaffe hammeren tilbage. Der er noget lusket ved det hele og selvfølgelig har Loke en finger med i spillet.

Man flyver lige igennem bogen og jeg blev overrasket over brugen af fremmedord. Så alt imens man hyggelæser for fulde gardiner, så får man også lige udvidet ordforrådet. Bogen har en rigtig god slutning og jeg glæder mig allerede til tredje og sidste bind, der forhåbentligt udkommer på dansk til næste år.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Andrzej Sapkowski
99,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Fabelagtig underholdning

af Marlene | 17/07/2017

The Tower of the Swallow er sjette bind i den populære polske serie om witcheren Geralt og hans strabadser. Den her bog er nok den mest dystre af dem alle og uden at spoile for meget af handlingen, så sker der nogle ret grumme og tæerkrummende ting.

Bogen blev udgivet i Polen i 1997 og udkom først på engelsk i 2016. Det er mærkeligt at tænke på, at bøgerne er så gamle. Der findes da også nogle fan oversættelser fordi folk ikke kunne vente på de engelske udgaver. Witcher bøgerne emmer af den samme rå brutalitet og tortur som fx George R.R. Martins serie A Song of Ice and Fire, hvor første bog A Game of Thrones udkom i 1996.

Jeg er altså virkelig faldet pladask for Witcher bøgerne, hvis historie afviger en del fra spillene. Det eneste jeg virkelig godt kunne bruge, er et kort at kigge på mens jeg læse. Geralt (og andre) kommer nemlig vidt omkring og jeg havde lidt svært ved at bedømme, hvor de var i forhold til dit og dat.

Denne sjette bog forvirrede mig lidt i starten, for jeg kunne ikke helt huske den forrige bog og nogle ting kunne jeg ikke få til at give mening. Men da jeg kom længere ind i historien, gik det op for mig, at det var på grund af måden Sapkowski fortæller på. Historien i bogen bliver nemlig fortalt gennem tilbageblik hos forskellige personer, så det gælder om at holde fast og læse jævnligt, ellers skal der ikke meget til at blive forvirret. Sapkowskis skrivestil kan godt være lidt kryptisk og der bliver brugt en del engelske ord, som jeg må slå op. Jeg bliver så klog på gamle engelske ord. Det er alt i alt en fremragende bog og jeg har hygget mig max! Jeg tror faktisk det er min favorit indtil videre.

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Margaret Atwood
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

Barsk og tankevækkende

af Marlene | 17/07/2017

Jeg har længe villet læse noget af Margaret Atwood. Første gang jeg stødte på hende og hendes forfatterskab, var da Lindhardt og Ringhof udgav de to første bøger i hendes MaddAddam trilogi i 2011. Den første bog hedder Oryx og Crake og den blev nomineret til forskellige priser. Min interesse var vakt, men jeg har desværre ikke fået læst serien endnu.

Lige nu er Atwood på alles læber med tv-indspilningen af hendes dystopiske mesterværk fra 1985, The Handmaid's Tale og det er denne bog, der blev min første med Margaret Atwood. Det er en ubehagelig og dyster fremtidsfortælling. Hver gang du vender en side, så bliver en ny grum detalje afsløret om samfundet og jeg endte med at sidde med en meget mærkelig fornemmelse i kroppen. Det er virkelig ikke en rar verden Atwood har fundet på.

Det er en kvindes beretning om livet i et vanvittigt overvågningssamfund, hvor staten slår hårdt ned på afvigere. Jeg vil ikke fortælle mere om handlingen, for den udfolder sig lige så stille fra første side og tingene bliver forklaret på fineste vis henad vejen.

Bare tro mig, når jeg siger at den er ekstremt læseværdig! Historien er grum og sørgelig og jeg var tryllebundet fra første side. Det er umådelig svært at slippe den når man kommer i gang med den.

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Claire Fuller
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[3.00]

En bog, der går lige i hjertet

af Marlene | 17/07/2017

Claire Fuller har her skrevet den fineste lille historie. Faktisk er den noget barsk og hjerteskærende og det hele foregår fra et barns uskyldige synspunkt, som i Emma Donoghues bog Rum.

Bogen handler om den otteårige pige Peggy, der tror hun skal på ferie med sin far. Han tager Peggy fra deres trygge hjem i London og rejser til en fjern europæisk skov, hvor han fortæller at verden er gået under og kun de to er overlevet. Nu har de kun hinanden og en lille træhytte i en kæmpe skov, hvor overlevelse er første prioritet. I 9 år er Peggy forsvundet og kapitlerne er inddelt så man følger Peggy både 9 år før og 9 år efter.

Jeg var tryllebundet lige fra starten og historien udfolder sig langsomt, men sikkert. Min første tanke var, at den far da er forrykt og mysteriet med, hvad der fik faderen fik at tage sin datter holder en fanget hele vejen igennem til den overraskende slutning.

Claire Fuller har en skøn fortællerstemme og jeg nød hvert et øjeblik med Peggy ude i den store skov. Det er på en måde både fascinerende og skræmmende at læse om hendes oplevelser.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Alexandra Oliva
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[2.00]

En bog til når man bare skal slå hjernen fra

af Marlene | 17/07/2017

Da jeg hørte om Alexandra Olivas debut bog Den Sidste vidste jeg, at det var en historie jeg måtte læse. Bogen handler om en ung kvinde, der melder sig til et ekstremt reality program om overlevelse i New Englands vildmarker, fuldstændig afskåret fra resten af verden. De starter tolv deltagere og den sidste, der er tilbage, vinder programmet. Hvad hun ikke ved er, at konkurrencen midtvejs er blevet afblæst og hun fortsætter derfor ufortrødent til trods for manglende ledetråde og mærkværdige opdagelser.

Jeg forestillede mig, at jeg skulle til at læse en slags 'Pigen, der elskede Tom Gordon' (Stephen King), som handler om en pige, der er faret vild i Maines skove, men sådan er Den Sidste slet ikke. Jeg var generelt godt underholdt, men jeg skulle ret langt ind i historien før den fangede. Først blev jeg enormt irriteret af noget af oversættelsen og så havde jeg også lidt svært ved måden, som historien blev fortalt på.

Men jeg kan altså ret godt lide idéen med, at man er blevet 'glemt' af et reality show, så jeg fortsatte og bum! så sad historien fast. Kapitlerne er delt, så man i det ene kapitel følger deltagerne, værten og kameraholdet og man får et indblik i, hvor skruppelløst det hele bliver klippet sammen og i det andet kapitel følger vi så pigen Zoo, som nu er alene og i fuld sving med konkurrencen og sin soloudfordring. Det var kapitlerne med Zoo, der fik mig fanget og det hele bliver mere og mere bizart.

Hvad der er gået galt med showet og hvad det er, der foregår er ikke en hemmelighed. Det bliver fortalt ret hurtigt i bogen. Men jeg siger det ikke, for det er jo en del af charmen ved at læse denne type bog. Men det fungerede for mig og nogle gange når jeg sad for mig selv og var fordybet i historien, så formåede den faktisk at opnå creepy status et par steder. Og så har jeg lært lidt om, hvordan man holder et kompas og hvordan man skal kigge efter spor! Kort sagt, en let og hurtig læst bog injektion til trekkerne og andet godtfolk.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Siri Pettersen
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

God afslutning på en af mine yndlingsserier

af Marlene | 17/07/2017

Det var både med stor begejstring og en portion vemod, at jeg satte mig til at læse tredje og sidste bind i Siri Pettersens trilogi Ravneringene. Begejstring over ENDELIG at kunne læse videre i den vidunderlige historie om odinsbarnet Hirka, men jeg var også sørgmodig over snart at være færdig.

Jeg havde lidt svært ved at huske hele handlingen af Råddenskab, som var toeren, så jeg måtte lige skimme den igennem før jeg gik igang med sidste bind, som hedder Evnen. Og gudskelov for at jeg gjorde det! Jeg blev kastet hovedkulds ind i handlingen og der var mange tråde, jeg lige skulle følge op på. Men, hvor var jeg glad for at være tilbage i universet.

Forfatteren har virkelig formået at skrive en af de mest fantastiske historier jeg længe har læst. Men man skal holde godt fast i handlingen ellers bliver man smidt af! Jeg misunder lidt dem, der nu kan læse alle tre bøger lige i rap. Der er ingen slinger i valsen i dette sidste bind. Siri Pettersen guider læseren langsomt, men sikkert ud mod afgrunden og en afslutning, der ikke kan ungåes.

Jeg kan ikke fortælle, hvor mange gange jeg har siddet med tårer i øjnene igennem alle tre bøger. Jeg har også siddet og lavet ansigter af væmmelse (for der er altså virkelig nogle klamme beskrivelser!). Følelserne er kammet over HVER gang. Jeg er så trist og ked af at det ymlandske eventyr nu er slut. Men jeg krydser fingre og håber i mit stille sind, at forfatteren snart lader høre fra sig med nye fantastiske fortællinger.

Vil du anbefale til en ven?

Ja

Udsolgt i webbutik
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

The Expanse

af Marlene | 17/07/2017

Leviathan Wakes hører under space opera genren. Det er en subgenre af science fiction, som bl.a. kendetegnes ved en melodramatisk historie, avanceret krigsførelse med langt ude teknologi og så foregår historien gerne ude i rummet. Fx. er Star Wars og Star Trek space operas. Det er godt nok ikke bøger, men de giver en god idé om, hvad genren indeholder. Af bøger er der fx Frank Herberts Dune, Orson Scott Cards Enders Game og Douglas Adams' Hitchhiker's Guide to the Galaxy.

Jeg har altid været lidt bange for at læse sci fi. Jeg finder genren meget mere abstrakt end fantasy og jeg er altid bekymret for om jeg kan forstå den avancerede teknologi og 'science fiction-sproget' med alle mulige mærkelige fagudtryk. Og der er da også masser af snak om g-kraften og diverse rumskibe og rumstationers tekniske kunnen i Leviathan Wakes. Men utroligt nok, så var det jeg havde sværest ved at greje, faktisk den politiske storkonflikt der er mellem forskellige parter.

Men hvad handler Leviathan Wakes egentlig om? Mennesker har koloniseret hele solsystemet. Jim Holdens rumskib fragter is fra Saturns ringe til forskellige stationer i asteroidebæltet. De opfanger et nødsignal fra et forladt skib og deres opdagelse sætter fut i gløderne af en konflikt, der har hersket mellem de indre og de ydre planeter. Miller er kriminaldetektiv og bor på Ceres i asteroidebæltet. Han har boet der hele sit liv og det kan man se, for 'Belters' har en anderledes kropsform end mennesker, der er født og opvokset på jorden. Denne forskel er med til at opildne racekonflikter og det oplever Miller også dagligt, da hans partner er 'Earther' og derfor står for skud hver dag fordi han er så åbenlyst anderledes. Miller kan ærlig talt ikke forstå, hvorfor partneren valgte at blive udstationeret der (men det er godt for læseren, for det giver et fint indblik i en lidt anspændt politisk situation). Miller får dog hurtigt noget andet at tænke på, for han bliver tildelt den diskrete opgave at finde en forsvunden kvinde og hans ledetråde fører ham til det forladte skib.

Det er en virkelig underholdende bog, omend dog noget lang. Men jeg var godt underholdt og har planer om at læse videre i den laaange serie på planlagte 9 bind.

James S.A. Corey er faktisk et pseudonym for fantasy forfatteren Daniel Abraham og Ty Franck, som er George R.R. Martins assistent (George R.R. Martin var faktisk den første til at læse det færdige uddrag til Leviathan Wakes). Ty Franck havde oprindeligt opbygget dette univers til et rollespil. Daniel Abraham syntes det var interessant og sammen har de udviklet både bog-serie og tv-serien The Expanse.

Leviathan Wakes var for mig en blanding af Firefly og The Thing for ja, der er nogle ret creepy/nasty øjeblikke ude i rummet. Det var virkelig en fed læseoplevelse med den her space opera. Det er rart at læse noget nyt og få udvidet horisonten lidt. Og så havde bogen det der horror twist. Det havde jeg ikke set komme.

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Fiona Barton
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[3.00]

Underholdende og let læst

af Marlene | 17/07/2017

Enken hedder Fiona Bartons debut, som udkom i 2016 og den fik rigtig fine anmeldelser. Bogen er i stil med Kvinden i Toget og Kvinden der Forsvandt, så kan du lide den type krimi, kan du trygt gå i gang med at fortære den her.

Historien er enkelt bygget op. Jean er den perfekte hustru, der står fast ved sin mands side under en forfærdelig og opslidende retssag. Manden er anklaget for at have bortført et 2-årigt barn. Han dør i en ulykke og nu står enken alene tilbage med en historie, alle vil have del i. For journalisten Kate er det den ultimative artikel, der vil fremme karrieren og kriminalinspektøren Sparkes får nu måske endelig sandheden at vide om den lille piges forsvinden.

Historien er ret smart fortalt og vi får den fra tre forskellige vinkler, nemlig journalisten, kriminalinspektøren og enken selv. Jeg kunne rigtig godt lide journalisten Kate. Måske er hun ekstra godt skrevet fordi forfatteren selv har arbejdet som journalist i mange år. Det er historien om kvinden bag manden på anklagebænken. Hvad foregår der i hendes hoved? Hvad sker der når kameraerne er slukket, pressen er væk og de er alene?

Det er ikke en bloddryppende krimi, men mere en thriller med masser af hemmeligheder, der lige så stille bliver foldet ud. Det er en rigtig fin debut, som jeg fløj lige igennem. Jeg var godt underholdt og er da også lidt spændt på Fiona Bartons næste bog, hvor journalisten Kate også er med.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Josefine Ottesen
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Både til børn og voksne

af Marlene | 17/07/2017

Det er laaang tid siden, jeg sidst har læst noget med Josefine Ottesen. Jeg slugte både Krigeren og Mira trilogierne på nul komma fem og prøvede kræfter med hendes fremtidsdystopi Golak og hendes serie om danerriget. Nu er hun endelig tilbage og denne gang har hun kastet et kærligt blik på de gode gamle heltesagn og genfortalt dem, så de er lige til at læse højt.

Børn (og barnlige voksne) vil hvine af fryd over de her fantastiske historier, der hænger sammen på kryds og tværs og handler blandt andet om drager, guldskatte og magiske sværd med navne. Det er en samling af forfatterens yndlingssagn og du kan blandt andet læse om, hvordan Danmark fik sit navn og om når nordiske guder som Loke og Odin går blandt menneskene.

Nogle af historierne er blevet genfortalt et hav af gange - også på film og Ottesen tager sig også sine egne friheder og digter lidt videre på nogle af sagnene. Men det må man også godt, for sådan er det at være historiefortæller. Bogen har også et runealfabet, så man kan prøve kræfter med at oversætte de runer, der er brugt i bogen.

Jeg har hygget mig SÅ meget og mit eneste minus til bogen er, at den sluttede ALT for hurtigt! Jeg kan kun håbe, at der kommer en mere. Et kæmpestort TAK til Josefine Ottesen for at have pustet liv i de gamle klæder. Vikingesagn er en must-read for alle, der elsker gamle fortællinger - både børn og voksne!

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Louise Roholte
129,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

God og realistisk historie

af Marlene | 17/07/2017

Den her historie er en del af forlaget Carlsens Sommerfugleserie. Sommerfugleserien er bøger for piger mellem 9 og 14 år. De er helt særligt udviklede til målgruppen og der er lagt meget stor vægt på kvaliteten. Hvis der kun er en enkelt sommerfugl på forsiden, så henvender bogen sig til den yngre del (9-11 år) og to sommerfugle viser at den henvender sig til de 12-14 årige. Det er altså et knippelgodt påfund og gør det utrolig nemt at vælge en god bog. Slut er det med at stå og overveje om den er for barnlig eller lidt for voksen. Historiernes tema, sproget og følelser er nøje tilpasset de to målgrupper, så der er ikke noget at tage fejl af.

Helt Alene hedder en af de her sommerfuglebøger og den her har en enkelt sommerfugl, så historien er for de 9-11 årige. Louise Roholte hedder forfatteren og jeg synes hun fanger de her pigers sind spot on. Temaerne er venskab og ensomhed, at vokse fra hinanden og lære at finde sig selv. Historien gik lige i hjertet og jeg følte med Ella, hvis hverdag lige pludselig ændrer sig, da bedsteveninden Kathrine får en ny veninde. Følelsen af at blive holdt udenfor og de tåbelige ting man gør, for (måske) at komme ind i varmen igen. Der er mange følelser på spil i den alder og forfatteren skriver både fængende og tæerkrummende (hvis det da overhovedet er et ord).

Helt klart en bog for fans af Wandahls Veninder For Altid serie. Og kan man lide heste, så er det bare et plus, for det kan hovedpersonen Ella. Hun bruger en del tid på rideskolen sammen med hesten Cleo, som hun så gerne vil have part i. Jeg var enormt godt underholdt med denne lidt alvorlige, men også varmhjertede historie. Louise Roholte er en supergod fortæller og jeg glæder mig til at se mere fra hendes hånd.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

Sider

Varen blev lagt i din kurv