Anmeldelser

af Zadie Smith
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[2.00]

Swing Time

af Marlene | 26/09/2017

Så fik jeg endelig stiftet bekendtskab en af Englands højtelskede forfattere - nemlig Zadie Smith. Swing Time er hende femte roman og er blevet rost til skyerne verden over, så jeg var lidt spændt på at gå igang med den. I bogen følger vi en navnløs hovedperson op gennem hendes opvækst i det nordvestlige London, hvor hun med sin bedste veninde Tracey (som har nogle gevaldige personlige problemer) øver sig i dans og i voksenlivet, hvor venskabet med Tracey er endt brat og vores hovedperson er blevet assistent for verdensstjernen Aimee og rejser verden rundt. Bogen springer meget i tid og sted og jeg var helt klart mest optaget af at læse om hovedpersonens barndom. Jeg kom sådan til at tænke på Elena Ferantes Min Geniale Veninde. Men jeg havde svært ved at holde mig fanget af fortællingen, når jeg skulle læse om hovedpersonens liv som voksen. Min største grund for at læse bogen færdig, var at finde ud af, hvad der mon gik galt mellem de to veninder. Det er en bog med masser af socialrealisme og multikulturelle forhold og selvom jeg havde svært ved at holde takten i bogen, så var det stadig interessant læsning om en verden meget ulig min egen. Jeg kunne som sagt rigtig godt lide barndomshistorien og jeg tror, at jeg på et tidspunkt må prøve at læse en af hendes andre romaner.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Jeff VanderMeer
199,95 kr.
Forudbestil nu
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

New Weird

af Marlene | 26/09/2017

Annihilation er første bog i Jeff VanderMeers Southern Reach trilogi fra 2014. Det er en højst besynderlig og mærkværdig fortælling. Faktisk er det noget af det særeste jeg længe har læst! Den første bog er ikke særlig lang - små 200 sider, men det gør den bestemt ikke til en hurtiglæst sag. Ofte måtte jeg lige læse sætninger igen, for at være helt sikker på at jeg havde forstået det rigtigt. Igennem bogen formår VanderMeer at skabe en ret så creepy og eerie stemning, men puh, hvor er det hele altså mærkeligt. Genren er også en sær en. Jeg har aldrig hørt om New Weird før, men der er heller ikke mange, der skriver på den måde. Definitionen er der vist også lidt debat om, men som jeg forstår den, så er den en form for afstikker til Weird Fiction a'la Lovecraft. Altså noget sci fi/fantasy/eksistentialistisk terror-noget. Min læseoplevelse af Annihilation var lidt af en bølgegang. Det ene øjeblik troede jeg ikke, at jeg kom igennem bogen og det andet øjeblik var bogen så spændende, at jeg havde rigtig svært ved at lægge den fra mig. Southern Reach er en hemmelighed organisation, der sender ekspeditioner ud til det efterladte område Area X, der har været et mysterie i 30 år. Det ender altid grusomt for ekspeditionerne. Denne gang sender de fire kvinder og vi følger denne besynderlige og creepy historie fra en navneløs biolog med sine egne hemmeligheder. Der er bestemt ikke en bog for alle, men den Lovecraft-agtige stemning har, for mig, helt klart været med til at vende siderne i et stødt tempo. Historien klasker dog lidt sammen nogle gange, men med nogle ret smukke beskrivelser, den uhyggelige stemning og et plot, der ikke er til at hitte rede i, så er jeg helt klar på næste bog i serien. Husk at læse bogen før filmen!

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Stephen King
129,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[3.00]

Mercedesmanden

af Marlene | 26/09/2017

Stephen King skriver ikke kun gyser historier. Manden er også bag fabelagtige historier som Den Grønne Mil, Stand By Me og En Verden Udenfor. Lige som de historier jeg lige har nævnt, så bliver rigtig rigtig meget af det King skriver, filmatiseret (på godt og ondt). Det er også tilfældet med den trilogi jeg er gået igang med. Det er hans nye krimi serie, hvor den første hedder Mr. Mercedes (Mercedesmanden på dansk). Der foregår intet overnaturligt i denne ellers meget Stephen King'ske historie, som er kommet som tv serie i USA. En stjålet Mercedes tordner ind i en menneskemængde. Sagen blev aldrig opklaret. Bill Hodges, en pensioneret politimand, har det svært med sin nye tilværelse og ærgrer sig over de sager, som han aldrig fik opklaret. Særligt sagen om Mercedes massakren går ham på. En dag får han et brev fra den berygtede morder og det bliver startskuddet på en regulær 'katten efter musen' leg. Men hvem er kat og hvem er mus? Historien fangede mig ikke helt i begyndelsen, men lige så langsomt tog bogen fat og jeg var til sidst svært optaget af personerne - både den sympatiske og stædige Bill Hodges, men så sandelig også den psykopatiske morder Brady Hartsfield, som man også har fornøjelsen af at følge. Har du altid tænkt: "Stephen King? Puh nej, det gys og splat gider jeg ikke!", så synes jeg du skal prøve den her. Det er en rigtig god krimi med en vanvittig spændende og hæsblæsende slutning. Bogen har ekstremt korte kapitler, så den er læst på nul komma fem.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Jennifer Bell
199,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[3.00]

De Ualmindelige

af Marlene | 26/09/2017

Den Bøjede Mønt er første bog i en planlagt trilogi der hedder De Ualmindelige. Forfatteren hedder Jennifer Bell og hun arbejdede før som boghandler i London. Historien er en klassisk fortælling om to søskendes kamp mod en lurende ondskab, der truer den magiske by Lundinor. Jeg er helt betaget af bogens cover. Man vil slet ikke kunne lade være med at tage den ned fra hylden. Bogen er blevet kaldt en værdig efterfølger til Harry Potter, men jeg synes nu stadig at Magisterium serien af Cassandra Clare og Holly Black er den ultimative efterfølger til folk, der mangler noget nyt efter Harry og co. Den ualmindelige by Lundinor minder dog på mange måder om Diagon Alley og det magiske er lige så finurlig og eventyrlig som i Harry Potters univers. Men historien er markant anderledes. Ivy og Seb er søskende og har lige afleveret bedstemoderen på hospitalet efter et grimt fald. Da de kommer hjem til bedstemoderen hus, er det blevet endevendt og gennemsøgt. De gemmer sig, da de opdager, at der stadig er folk i huset. En slags politi med pirathatte og... toiletbørster, der gnister?!? Det bliver startskuddet til det vildeste eventyr til den underjordiske by Lundinor, hvor der på markedspladsen sælges almindelige hverdagsting, som opfører sig ualmindeligt mærkeligt. Ivy og Seb får hjælp af tyven Valian og langsomt optrevler de mysteriet om familiens fortid, der har været glemt i 40 år. Jeg ville rigtig gerne lide De Ualmindelige, men historien fik aldrig for alvor fat i mig. Jeg kunne egentlig meget godt lide plottet og bogens slutning var spændende, men hovedpersonerne sagde mig ikke meget og så var det lidt svært at bevare gejsten. Jeg tror dog helt sikkert børn vil elske idéen med hverdagsting, der opfører sig underligt og bogen vil fungere perfekt til højtlæsning for magi-hungrende 8-9 årige.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Eva Botofte
99,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 3 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

crazy på den fede måde, hvor

af Olivia Bach Jensen | 16/09/2017

crazy på den fede måde, hvor man ikke ved hvor man er på vej hen men alligevel ender et sted

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Eva Botofte
99,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 4 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Vi har læst den i vores

af Olivia Bach Jensen | 16/09/2017

Vi har læst den i vores læsegruppe og det var en succes

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Andrzej Sapkowski
199,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Fantastisk Bog!

af MatildeMona | 12/09/2017

Denne efterhånden halvgamle historiesamling, skrevet af den polske forfatter Andrzej Sapkowski, er yderst fantastiks. Selvom jeg faktisk ikke havde fået den anbefalet, og var skeptisk overfor om den nu også var noget værd, blev jeg utroligt positivt overrasket og kan knap vente med at komme igang med resten af serien. Er du glad for Historisk fiction, Fantasy og spændende karakterer, så må du simpelthen give denne bog en chance!

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Katrine Engberg
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[3.50]

God underholdning fra Katrine Engberg

af Henrik Koudahl | 04/09/2017

Efter Katrine Engbers forrygende debut som forfatter med bogen “Krokodillevogteren” havde jeg med store forventninger set frem til opfølgeren "Blodmåne” og ikke mindst til et gensyn med politiassistent Jeppe Kørner, hans kollega Annette Werner og pensionisten Esther de Laurenti. Jeg må indrømme, at bogen efterlader mig med blandede følelser. De første små 100 hundrede sider føltes tunge og uendelige langsomme at komme igen, hvorimod den resterende del af bogen fløj jeg igennem.  Måske skyldes den træge start, at jeg lige havde læst Emelie Schepps forrygende bøger. Lidt som at have kørt på den tyske autobahn for at ende på en dansk landevej.

Katrine Engberg har med politiassistent Jeppe Kørner, hans kollega Annette Werner og pensionisten Esther de Laurenti skabt et persongalleri, som jeg ser frem til at følge fremover. Efter den træge start følte jeg mig underholdt af en handling som var ganske spændende og uforudsigelig.  

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Tonny Gulløv
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Formidabel bog - Den bedste vikingebog nogensinde

af Hr. Jensen | 04/09/2017

Jeg troede ikke at han, forfatteren, kunne overgå sig selv efter jeg havde læst 1000 årsriget ... Men det kunne han. Forrygende god bog - er man til historiske skønlitterære romaner, der hviler på fakta, er denne bog et MUST!

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Klaus Enghvidt Olsen
199,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Kan klart anbefales!

af Tamaris | 03/09/2017

En rigtig spændende roman om besættelsen. Bogen er utrolig svær at løsrive sig fra. Handlingen strækker sig over flere årtier, og man bliver derfor nysgerrig på at finde ud af, hvordan alle personerne er viklet ind i både fortid og nutid.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

Sider

Varen blev lagt i din kurv