Anmeldelser

af Linette Harpsøe
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[2.00]

De Fejlfødte

af Marlene | 16/07/2017

Her er en bog til Maze Runner og Femte Bølge fans. Danske Linette Harpsøe er debuteret med en dystopisk fremtidsfortælling på forlaget DreamLitt. Bogen ser ikke ud af meget, men bagsideteksten fanger i den grad og lever på sin vis også op til forventningerne.

Historien handler om Fry, der med sin familie har været i karantæne og isoleret fra omverdenen i halvandet år. Ingen strøm, rindende vand og mangel på mad er ved at gøre dem ret desperate. Frys familie er del af en lille koloni med andre familier, der også er isoleret i hver deres huse. De holder udkig for hinanden og kommunikere via lys gennem vinduer. De går sjældent ud og kun ud for at jage og hente vand, da der ude i mørket befinder sig nogle skræmmende og ukendte skabninger og Fry ved, at det snart bliver deres hus, der falder.

De første 100 sider er en slags optegnelse, som Fry laver med en diktafon i huset og efter det, følger vi forskellige personer. Man kan sige, at bogen faktisk først rigtig går igang efter det. Der vil være synd at fortælle mere om handlingen, men Fry er selvfølgelig ikke alene i verden.

Jeg synes Harpsøe har fat i noget og jeg var ok underholdt hele vejen igennem. Men jeg var dog noget forbavset og blev ikke helt overbevist, da jeg læste om hvilke væsener det var, som havde lagt landet øde. Men trods min forundring over skabningerne, så formåede historien alligevel at fange og det skyldes helt klart forfatterens ivrige fortællerstemme.

Det er en tydelig etter og man får ikke meget forklaret. Fry gennemgår en del mærkværdige ting og der går laaang tid, før hun forlanger at få at vide, hvad der foregår. Men jeg kunne egentlig meget godt lide Fry og de andre personer vi møder og jeg er lidt nysgerrig på, hvad toeren mon har på hjertet

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Emma Donoghue
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

Emma Donoghue kan skrive!

af Marlene | 16/07/2017

Jeg lærte Emma Donoghue at kende med udgivelsen af hendes mest populære bog - Rum, der udkom i 2011 og senere blev filmatiseret. Den handlede om en dreng, der bogstaveligt talt, lever i et rum med sin mor. Det er en af de mest besynderlige fortællinger, jeg har læst og historien dukker stadig op i mine tanker den dag idag. Den var grusom og frygtelig, men samtidig også utrolig hjertevarm og jeg faldt for drengen Jacks fortællerstemme.

Underet, som hedder The Wonder på engelsk, er Donoghues nyeste roman og jeg kan slet ikke beskrive, hvilken nydelse det har været at læse denne bog. Nøj, hvor har jeg hygget mig! Historien er enormt dragende og mystisk og jeg kunne slet ikke gennemskue hvad, der lige foregik.

Vi er i midten af 1800-tallet. Sygeplejersken Elizabeth Wright er blevet kaldt til en lille irsk by, for at afgøre om en lille pige er et guddommeligt mirakel. Pigen har nemlig hverken spist eller drukket siden sin 11-årige fødselsdag og efter fire måneder, lever hun stadig i bedste velgående. Folk fra nær og fjern er allerede begyndt at valfarte til den lille by, for at få pigens velsignelse. Elizabeth er uddannet af selveste Florence Nightingale og bliver derfor anset som værende af en helt særlig kaliber og hun skal nu overvåge pigen sammen med den katolske nonne Søster Michael. Er pigen virkelig et under? Eller er det et trick enten fra forældrene eller pigen selv? Elizabeth får sin sag for i dette ultra religiøse lukkede samfund.

Jeg kunne rigtig godt lide hovedpersonen og hendes måde at håndtere den overtro hun støder på fra befolkningen. Elizabeth er nøgtern og har en mere naturvidenskabelig tilgang til tingene og det giver en rigtig god balance mellem tro og videnskab. Igen er det en bog, hvor jeg har lært lidt historie. Jeg har, af nysgerrighed, både måtte google lidt om anglikanere, katolikker og ikke mindst den legendariske Florence Nightingale.

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Line Kyed Knudsen
99,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[3.00]

Vaskeægte gys til børn

af Marlene | 16/07/2017

Line Kyed Knudsen har efterhånden skrevet et hav af børnebøger, hvor de mest kendte er de populære serier K for Klara og Pigerne fra Nordsletten. Nu har hun skrevet en lille gysende sag, som bragte mig tilbage til min barndom, hvor jeg slugte alle de gyser historier jeg kunne komme i nærheden af.

Selv om Heksens Forbandelse på ingen måder minder om, så kom jeg alligevel til at tænke på den fantastiske børnegyser-serie fra 80'erne med Heksens Kat og Heksens søster. Puh, den var nervepirrende for en 11-årig! Jeg havde det lidt på samme måde med denne bog, der også handler om en vaskeægte ond heks midt i hovedpersonen Frederiks ellers så idylliske lille verden.

Bogen starter langsomt og introducerende, men formår alligevel at få en vis portion creepiness sneget ud mellem siderne indtil uhyggen træder frem i fuld flor. Frederiks kusine Liv ligger i koma efter et uheld på familiens gård i Sverige. Alle siger hun er faldet, men Frederik er ikke så sikker. Han begynder at få nogle mærkelige drømme og lillesøsteren begynder at opføre sig sært. Da Frederiks familie beslutter sig for at tage derop på weekendtur, går det helt galt.

Jo jo, Heksens Forbandelse skal nok få nakkehårene til at rejse sig hos gyserelskere. Og så er der en toer på vej! Anbefales fra 10-14 år.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Nicola Yoon
199,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

Virkelig en fin historie

af Marlene | 16/07/2017

Her er en bog, der går lige i hjertet. Nicola Young debuterede med Alt eller Intet i 2015 og nu kan den endelig læses på dansk. Og sikke en fin læseoplevelse! Historien vil gå rent ind hos læsere af bl.a. John Green og Jennifer Niven. Jeg hyggede mig enormt meget med denne bog, der desværre blev læst aaaalt for hurtigt. Men sådan er det jo nogle gange når man bliver opslugt.

Historien handler om Madeline, der har været syg i alle hendes 17 år. Hun har en meget sjælden sygdom, der gør hende allergisk overfor stort set alt. Hver dag ser hun kun sin mor og sygeplejersken Carla. Hun er en glad og positiv pige på trods af sin sygdom og har aldrig haft de store følelsesmæssige udsving. Indtil fyren Olly, sammen med sin familie, flytter ind på samme vej. Madeline bliver nemlig smaskforelsket. Det er en rigtig fin kærlighedshistorie til Young Adult læserne og bogen er tilmed filmatiseret.

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Katharine McGee
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[3.00]

Blev mere og mere fanget af historien

af Marlene | 16/07/2017

Her er endnu en bog, der har overrasket mig positivt. Amerikanske Katharine McGee har debuteret med denne high tech, glamourøse fremtids-Young Adult roman. Den foregår næsten udelukkende i et tusinde etagers højhus i New York, der fungerer som en by - komplet med skoler, sygehuse, lejligheder, butiksgader og parker. Jeg kender ikke det rigtige danske ord, men på engelsk hedder det vertical urbanization. Højhuset, eller Tårnet, er en ret ekstrem form for urbanisering, men den kan minde en lille bitte smule om de moderne skyskrabere, der er bygget i Asien og Mellemøsten.

Nu er den her bog ganske fiktiv og ret så underholdende. Vi følger en række unge mennesker fra husets forskellige etager. Jo rigere man er, des højere oppe bor man og helt oppe i toppen på den tusinde etage, bor den genetiske perfektionerede Avery Fuller, hvis far er bagmanden bag projektet med de supermoderne højhuse, der findes forskellige steder i verden. De unge mennesker som vi følger, bor på forskellige etager og har derfor hver deres udfordringer. Fx Rylin, der bor langt nede på 32. etage og bor alene sammen med lillesøsteren, da deres forældre er døde. De er altid mindst 1 måned bagud med huslejen og Rylin kæmper bravt for at holde dem ovenvande. Men en dag får hun tilbudt et job på en de øverste etager og bliver ført ind i en helt ny verden. Vi møder også Leda, som bor i den luksuriøse top og som udadtil virker perfekt og ufejlbarlig. Men hun er lige vendt tilbage fra et afvænningsprogram. Hendes indre er i kaos for udover et problem med stoffer, så er hun også forelsket i sin bedste vens adoptivbror. Ledas bedste ven er den smukke og perfekte Avery, som selv bærer på en kæmpe hemmelighed. Følelserne for adoptivbroren Atlas har nemlig udviklet sig og hun har forelsket sig i en, hun aldrig kan få. Vi møder også mange flere, men dem kan du selv stifte bekendtskab med, hvis du vil afprøve den her lille godbid.

Jeg kunne godt lide ideen om Tårnet og var fascineret af de forskellige højteknologiske dingenoter. McGee har en ret underholdende fantasi. Der er en rød tråd mellem alle personerne i bogen, som faktisk starter første side med en pige, der er i frit fald på vej i døden fra den øverste etage. Hvem det er, får man ikke sådan lige serveret og da jeg var et stykke inde i bogen gik det op for mig, at jeg var lidt bekymret for, hvem det var. Personerne er godt skrevet og jeg håber på at få læst toeren når den kommer. Alt i alt rigtig underholdende bog, som jeg virkelig hyggede mig med. 

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af ROBIN HOBB, Robin Hobb
199,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

Genial klassisk fantasy

af Marlene | 16/07/2017

Robin Hobb er en af USAs mest elskede fantasy forfattere og hun har fået enorm succes verden rundt med sine bøger. Faktisk hedder hun rigtigt Megan Lindholm og under det navn, har hun forfattet både noveller og børnebøger. Navnet Robin Hobb bliver brugt til hendes episke fantasy serier. Hendes første store succes var Assassins Apprentice, som udkom helt tilbage i 1995! Første bind i en trilogi, men det skulle vise sig, at Hobb ikke var færdig med universet. Der er nemlig kommet hele 4 trilogier mere siden. Alle i samme univers.

Jeg startede med at læse Assassins Apprentice på engelsk. Men af en eller anden grund havde jeg ret svært ved at koncentrere mig igennem teksten. Jeg ved ikke om det var skrivestilen der drillede, men det fungerede ihvertfald bare ikke for mig. Så jeg gik over til den nyligt oversatte danske udgave fra forlaget Cicero og den er så vidunderligt oversat, at jeg fandt magien mellem siderne. Den her bog er intet mindre end fantastisk!

Det er klassisk middelalderfantasy, hvor det magiske nærmest ligger latent og venter. Hobb giver sig god tid til at udvikle sine karakterer og handlingen er derfor rolig og fokuseret. Der er ikke mangel på politiske strategier og overvejelser i bogen og hovedpersonen Fitz er i centrum af det hele.

Snigmorderens Lærling handler om den seks-årige dreng Fitz, der sætter hele Bukkenborgs royale familie på den anden ende. Fitz er nemlig kronprinsen Chivalrys bastard og for at holde Fitz loyal og for at holde øje med ham, bliver han indlogeret på Bukkenborg, hvor han starter som staldpasser og i det skjulte kommer i lære som snigmorder for den gamle konge Shrewd. Udover at være kongelig bastard, så er Fitz også særlig på en helt anden måde. Han har nemlig arvet Evnen fra den gamle Farseer-slægt. Ikke alle synes det er lige smart at oplære ham i dens hemmeligheder, men det kan snart komme på tale, for kongeriget er truet og fjenderne er muligvis tættere på end man tror.

Det er en fantastisk fortælling om en verden fyldt med interne magtkampe og politiske stridigheder, men også om en drengs opvækst og om hvordan han finder sig selv og sin plads i det store spil. Jeg anbefaler Snigmorderens Lærling til læsere, der kan lide at fordybe sig en historie og som er glad for klassisk fantasy a'la George R.R. Martin og Patrick Rothfuss.

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Andrea Hannah
199,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[3.00]

En rigtig god historie

af Marlene | 16/07/2017

'Don't judge a book by its cover'. Det har jeg måttet sande, da jeg gik igang med den her vidunderlige stemningsfulde historie. Her troede jeg, at jeg skulle læse en ordinær ulvefantasy. Til gengæld fik jeg en perfekt vinterfortælling, der oser af mystik og som er fyldt med stemningsmættede beskrivelser. Bogen handler om svigt, skyldfølelse og frygt og personerne er virkelig godt beskrevet.

Ifølge Claire, er det ulvene, der har overfaldet hendes lillesøster, men alle omkring hende siger, at det er mere end usandsynligt. Claire bliver sendt til mosteren i New York for at komme væk fra det hele. Men hun er tynget af skyld over søsterens overfald. Og tynget af frygt. For ulvene er fulgt efter hende og lurer om hvert et gadehjørne. Hendes psykolog siger, at hun lider af en fobi. Men Claire er overbevist om, at ulvene kommer efter hende også.

Historien er rørende og melankolsk, men også på sin vis creepy. Forholdet mellem Claire og hendes søster er så godt beskrevet, at man ikke kan andet end at have den største medfølelse med Claire. Hele tiden vipper historien på grænsen mellem det overnaturlige og det psykologiske og det er i den grad med til at sætte stemningen. Jeg er vild med den lille by Amble, hvor Claire kommer fra og jeg følte jeg var der - mellem de frosne majsplanter på marken og på dineren, hvor de serverer statens bedste kirsebærtærte.

Alt i alt, en fremragende bog, som jeg kan anbefale - især til vinterlæsning.

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Bobbie Peers
199,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[3.00]

Fuld fart frem

af Marlene | 16/07/2017

Navnet Bobbie Peers kunne godt lyde engelsk, men faktisk er forfatteren til denne nye serie, fra Norge. William Wenton & Luridiumstyven hedder første bind og der er fuld fart over feltet hele vejen igennem bogens ca 200 sider.

Historien er tilpas fjollet og humoristisk samtidig med, at man som læser bliver holdt fanget af et interessant plot, der får en helt ud på stolekanten. Det er en fortælling, der huser kodeknækkere, onde skurke og et hemmeligt forskningsinstitut med en masse underlige robotter. Jeg var ret godt underholdt og har du et barn på ca 11 år, der vil prøve kræfter med en bog helt uden billeder, så er den her et rigtig godt bud. Den vil også fungere som højtlæsning fra 8-9 år.

12-årige William Wenton er ikke et helt almindeligt barn. Han bor under dæknavn med sine forældre i Norge, men han har aldrig fået at vide hvorfor. Hans morfar forsvandt for otte år siden, omtrent samme tid, som William og forældrene gik under jorden. Men hvad skete der egentlig dengang for otte år siden? En dag på en skoleudflugt, løser William verdens sværeste kode, Umuligheden, og så går det over stok og sten. Williams liv bliver aldrig det samme igen!

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Laure Eve
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[3.00]

En historie om hekse

af Marlene | 16/07/2017

Jeg er generelt ret glad for hekse historier. Min absolut yndlings-hekseserie er klart Anne Rices trilogi om Mayfair heksene (den første hedder Heksetimen). The Graces er dog til et noget yngre publikum og er i stil med den svenske Cirklen af Strandberg og Elfgren og filmen The Craft fra 1996. Historien starter meget stille og handler mest om veninder, forelskelse og om at falde til. Efterhånden udvikler bogen sig og bliver mere mørk og dyster og kulminerer med et voldsomt twist. Jeg må indrømme, at jeg kedede mig lidt i starten, men endte med at blive fanget i historien. Heldigvis er der en toer på vej.

Handling uden afsløring af plot: Da River starter på sin nye skole, har hun et mål: at blive venner med de mystiske Grace søskende. Koste hvad det vil. Rygterne siger, at Grace familien er hekse og River vil gøre, hvad som helst for at vinde deres loyalitet og tillid. River har dog en hemmelighed. Der er nemlig en ganske særlig grund til, at hun gerne vil være en del af de tre Grace søskendes inderkreds. Hvad det er for en hemmelighed, afslører jeg ikke her, men det var i den grad det hele værd.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Birthe Skov Midtiby, T...
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[3.00]

Røde Orm Light

af Marlene | 16/07/2017

Sagaen om Mom er en historie, der blev til for at give mere 'personlighed' til et sted, der hedder Momhøje Naturcenter, der ligger lidt syd for Herning. Tidligere lærer, Birthe Skov Midtiby og sønnen Thorkild Skov (illustrator og vikingekamp-entusiast) har begået denne lille perle om den sene vikingetid og drengen Mom, der tjener til føden på en borg.

Bogen starter stille og er enorm lærerig - jeg har da både lært om fremstilling af ost med kalvemaver(!?og ja, den er god nok) og små lerovne på bål. Der vil være nogle gamle ord fra vikingetiden og navne fra den nordiske mytologi, som man måske ikke kender eller har glemt. Men har man et nysgerrigt barn, så er denne bog oplagt til at få opfrisket sin historiske viden. Hvem ved, måske lærer du selv noget.

Det er en rigtig hyggelig fortælling, som egner sig rigtig godt til højtlæsning. Selv havde jeg lidt svært ved den anderledes brug af skrifttyper, men det passer sikkert fint, hvis bogen skal læses højt. Selvom historien er hyggelig, så er det jo en vikingehistorie og derfor bliver alting ikke ved med at være fryd og gammen og lige pludselig tager historien virkelig fat! Fra at være en lærerig fortælling om at leve i starten af middelalderen, så udvikler historien sig til en fuldblods vikingehistorie med øksekamp og trældom. Bogen er fyldt med masser af virkelig flotte og stemningsfulde illustrationer, som komplimentere historien om Mom og gør den mere levende. Alt i alt en fremragende fortælling til videbegærlige børn fra en 9-10 år.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

Sider

Varen blev lagt i din kurv