Anmeldelser

af Veronica Roth
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[3.00]

Ny sci fi i planlagt to bind

af Marlene | 16/07/2017

Da Veronica Ruth udgav Divergent i 2011, strøg hun lige til tops i en bogverden, hvor Hunger Games trilogien året før havde nået sin afslutning. Suzanne Collins fans hungrede efter noget tilsvarende at kaste sig over og Divergent serien gik rent ind. Jeg har kun fået læst den første, som jeg også fandt ret så underholdende. Tre år har folk nu skulle vente på noget nyt fra den populære forfatter og her i januar var der endelig verdenspremiere på den nye bog - Dødens Mærker eller Carve The Mark, som den hedder på engelsk.

Vi befinder os hovedsageligt på en planet, hvor vores to hovedpersoner bor. Drengen Akos fra det blide Thuvhe folk i nord og pigen Cyra fra det mere voldelige folk Shoteterne i syd. I denne verden flyder en magisk strøm gennem alle planeter og giver mennesker helt unikke evner. De fleste ser strømevnerne som noget godt, men de kan også være den største plage. Specielt for Cyra, som er i konstante smerter pga. hendes evne og videregiver ufattelige smerter hver gang hun rører ved andre. Dette bliver udnyttet på det groveste af hendes tyranniske bror, som fremtvinger alliancer og knuser oprør ved at bruge Cyra som torturbøddel. Akos lever et mere fredeligt liv med sin familie, hvor moren er et højtstående orakel. En dag bliver han bortført af Cyras bror og det bliver starten på et mærkværdigt bekendtskab mellem ham og Cyra. Akos har nemlig en helt særlig evne. Hvad den evne er og hvorfor Akos overhovedet blev bortført, det må du selv læse dig til.

Hvis du kan komme over den noget langsomme start, så kan jeg godt love god underholdning resten af vejen. Jeg blev ihvertfald så fanget af historien, at jeg helt sikkert læse andet og sidste bind, som står til at udkomme næste år.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Frans G. Bengtsson
199,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Virkelig underholdende og ekstremt morsom

af Marlene | 16/07/2017

Her har jeg i mange år gået og troet, at Røde Orm var en svær og tung sag at tygge sig igennem. Jeg kunne ikke have taget mere fejl. Frans G. Bengtssons vikingeklassiker er en af de bedste og mest velskrevne klassikere, jeg nogensinde har læst! Jo, sproget er en smule gammeldags med lidt omvendt ordstilling osv., men det er ikke svær læsning og det passer usandsynligt godt til historien om vikingen Røde Orm og alle hans bedrifter.

Fortællingen brager derudaf fyldt med historiske fakta fra vikingetiden og enormt meget humor. Vi er med når skibene sejler ud og skal på plyndringstogter i en tid, hvor præster med stor besvær, prøver at omvende de djævelske barbarer til kristendommen og det foregår alt sammen med en tilpas portion skumsprøjt og afhuggede lemmer.

Aldrig har jeg troet, at jeg ville hygge mig så meget med en 500 siders klassiker fra 1945. Men det gjorde jeg i allerhøjeste grad! Alle burde læse Røde Orm og få et virkelig godt indblik i en spændende og blodig historisk tid. Det er så fedt at blive underholdt på fineste vis, mens man rent faktisk lærer noget

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Leigh Bardugo
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[3.00]

Lever ikke helt op til mine tårnhøje forventninger

af Marlene | 16/07/2017

Jeg var ret så begejstret for første bind i Grisha serien. Universet var anderledes og kærlighedshistorien virkede lovende. Andet bind i serien starter, hvor den første bog slap og jeg lader mig rive med i de første kapitler, hvor det ikke går særlig godt for den kære hovedperson. Men så sker der noget, som er ret typisk for denne type bøger: Det næsten obligatoriske kærlighedsdrama. Nogle elsker det, men det keder mig nu altså usandsynligt meget - to, nogle gange tre mænd, der sværmer om den samme pige. Nogle af kærlighed, nogle pga. et politisk spil. Masser af jalousi og en pige, der er i syv sind. Gaaab, siger jeg bare. Det er ikke så slemt i den her, men alligevel nok til, at jeg blev irriteret. Det er virkelig ærgerligt, for jeg kan rigtig godt lide universet med den onde Darkling og Grishaerne med deres forskellige magiske kræfter. Æv, siger jeg. Men er du til kærlighedsdramaerne, så vil jeg alligevel anbefale den her (man har selvfølgelig læst etteren). Serien er stadig spændende og lidt eventyrs-agtig og historien formår trods alt at udvikle sig i en interessant retning.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Leigh Bardugo
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

Pigen og Mørkningen

af Marlene | 16/07/2017

Leigh Bardugo er en forfatter, der har gjort sig vældig bemærket med sin Grisha trilogi og hun har fået sig noget af en fanskare rundt om i verden. Nu kommer hendes første bog i serien på dansk og jeg blev nysgerrig. Historien er ikke ekstraordinær og minder om andre fantasy fortællinger, men jeg var virkelig godt underholdt og fløj lige igennem bogen. Det er klassisk fantasy i en russisk setting, men udover lidt russiske ord er det ikke noget jeg lagde meget mærke til.

Det er altså virkelig en god fortælling. Da jeg var kommet lidt over halvvejs, tog handlingen virkelig fat og jeg var fuldstændig opslugt. Den minder lidt om Aveyards Red Queen serie, så hvis du syntes den var et hit, kan du roligt gå igang med den her - den vil ikke skuffe.

Forældreløse Alina vokser op på et børnehjem, hvor hun møder sin bedste ven Mal. Som 8-årige bliver de begge testet for magiske evner af grishaer, som selv har evner og som er en del af kongens hær. De bliver begge dømt uden evner og de uddanner sig herefter i hver sin retning. Mal prøver sig som stifinder hos militæret og Alina som korttegner - også ved militæret. Alinas følelser for Mal er vokset gennem årene og hun er blevet hemmeligt forelsket og må se trøstesløs til, når de andre piger i militærlejren gør tilnærmelser til hendes allerbedste ven. Men Alina får snart andet at tænke på. Deres regiment bliver beordret til at krydse The Shadow Fold (Skyggehavet), som er et stort mørkt og tåget sted, der har splittet landet Ravka i to og dermed har delt landet fra sine havneforbindelser. Frygtindgydende volcraer hærger dette sted. De bliver selvfølgelig angrebet og i et forsøg på at redde Mal, slipper Alina en kraft fri, som hun ikke anede hun havde. En kraft, der kan vise sig afgørende til at få tilintetgjort det frygtelige Skyggehav en gang for alle. Overraskelsen er stor blandt alle og hun bliver i al hast gennet væk fra sit tidligere liv og Mal. Alina er nu et vigtigt våben for kongen og The Darkling (Mørkningen), som er grishaernes mystiske leder og kongens højre hånd. Hun bliver derfor ført til paladset, hvor hun skal oplæres i at bruge sin kraft. Men hvem er venner og hvem er fjender?

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Sabaa Tahir
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

Lever op til etteren

af Marlene | 16/07/2017

Jeg havde helt glemt, hvor god en historie det egentlig er. Bogen starter lige på og hårdt og forfatteren har vævet lidt fra den første bog ind i den her, så helt lost er man ikke.

Jeg faldt helt naturligt tilbage i Laia og Elias' verden, hvor det ældgamle og engang stolte folk - scholars, bliver undertrykt på det groveste af emperiet, der kun er i stand til det pga. overlegne våben. De har adgang til et helt specielt metal, der ikke kan ødelægges. En af mine yndlings hadepersoner findes i denne serie - nemlig Elias' mor, kommandanten over Maskerne, Keris Veturia. Sjældent er jeg stødt på en så kynisk og brutal person. Det er knippelgodt!

Jeg må bare sige, at Sabaa Tahir har gjort det igen. Jeg var vældig godt underholdt i denne toer og jeg er ret begejstret for den her verden, der også huser de magiske væsner efritter. Vi følger tre personer i hver deres kapitel og det fungerer rigtig godt og er med til at holde en fanget gennem hele bogen.

Alt i alt en fremragende toer med et par store overraskelser og en fabelagtig slutning og nu sidder jeg og tripper igen, for jeg vil da læse bind tre nu!

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Anders Matthesen
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.50]

Vandvittig sjov!

af Marlene | 16/07/2017

Ternet Ninja er smækfyldt med den grovkornede og særlige humor, som vi alle kender Anders Matthesen for. Da jeg i sin tid så Terkel i knibe, blev jeg virkelig overrasket over, hvor grænseoverskridende og politisk ukorrekt humoren var. Den gik lige til stålet og jeg var ret imponeret over, at han turde. Der sker grove løjer i Matthesens nye børnebog og bandeordene flyver om ørerne på en. Og den er vanvittig underholdende! Hvem der dog bare havde en ternet ninja til at hanke lidt op i sig og komme ud af sin comfort zone... Aldrig mere en taberkylling! Jeg kom sådan til at tænke på Buster Oregon Mortensen, som havde det med at komme i problemer med bøllerne. Måske kan man kalde Ternet Ninja for en meget moderne Busters Verden.

Ternet Ninja handler om 13-årige Aske, der på sin fødselsdag får en usædvanlig gave af onklen Stewart. Nemlig en ternet ninja bamse. Hvad han ikke ved er, at ninjaen er syet på en legetøjsfabrik af en børnearbejder, der er blevet tæsket ihjel med selvsamme dukkebamse knugende i hånden. Det går hurtigt op for Aske, at den her ninja er noget helt særlig. Den kan tale og kan ikke fordrage at folk bliver uretfærdigt behandlet - heller ikke selvom det er stygge Glenn fra specialklassen, som alle er bange for. Aske og T.N. (Ternet Ninja) indgår et partnerskab - T.N. hjælper Aske med ikke at være sådan en slapsvans og til gengæld skal Aske hjælpe ninjaen med at finde en person. Og så er der jo også lige den guddommelige lækre Jessica, som går en klasse over Aske og som Aske er vanvittig forelsket i. Suuuk.

Fuld fart frem og fantastisk underholdning! Anders Matthesen: Flere bøger, tak!

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Andrzej Sapkowski
119,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Den allerførste Witcher bog

af Marlene | 16/07/2017

The Last Wish er endnu en bog jeg har villet læse i årevis. Andrzej Sapkowski hedder den polske forfatter og han skrev hele Witcher sagaen (7 bøger!) helt tilbage i 1990erne. Først i 2007 udkom den her bog på engelsk - samme år som det første Witcher spil udkom til pc. Og så gik det stærkt! Der er udkommet 2 spil mere og alle bøgerne er blevet oversat. Jeg har spillet alle tre spil og hvis jeg kunne spille hujende med hænderne over hovedet, så gjorde jeg det. De er simpelthen fantastiske. Det polske firma, som laver spillene hedder CD Projekt Red og de har fuldstændig fanget universet og karaktererne fra Sapkowskis Witcher verden.

Jeg er ellevild med den første bog The Last Wish, som egentlig består af en sammenhængende historie med små "quest historier" flettet ind. Det fungerer rigtig fint og man får en god fornemmelse af nogle af de mennesker og forskellige monstre der er i universet. Der er også en del politik og meget omkring moral, hvilket også er en stor del af Witcher spillene.

Nå, men hvad er det så for en verden og hvad er en witcher? Det er en verden fyldt med magi og monstre, troldmænd og troldkvinder, konger og adelsfolk. Witchers er mutanter. Som børn får de nogle magiske urter. Dem, der overlever får magiske kræfter og de kan udholde nogle meget stærke alkemiske drikke, der forstærker deres sanser. De er sterile og har fået trænet alle følelser væk og de har altid to sværd med sig - et i sølv og et i jern (til monstre eller mennesker). Folk hader dem som pesten, men de er lidt et nødvendigt onde, da de bekæmper monstrene, der hærger landet. De rejser rundt på må og få og tager monster opgaver for at tjene penge. Vores hovedperson (både i spillet og i bøgerne) hedder Geralt og det er hans historie vi følger på godt og ondt.

Der er masser af humor i bogen og jeg var særligt glad for Sapkowskis brug af gamle eventyr - gjort lidt mere dystre.

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Andrzej Sapkowski
119,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Noveller i Witcher serien

af Marlene | 16/07/2017

Sword of Destiny udkom i Polen året efter The Last Wish, altså i 1993. Den udkom først på engelsk i 2015 i forbindelse med udgivelsen af Witcher 3 spillet. Jeg synes det er lidt fjollet, at de ikke er blevet oversat i den rækkefølge de er skrevet i, men det er min mening. Jeg kan bare bedst lide at læse bøger kronologisk. Det giver god mening, at bogen og spillet udkom samtidig. Lige som The Last Wish, så er Sword of Destiny en samling historier fra Geralts verden og vi møder en del af de karakterer, der har stor betydning for de tre spil.

Igen leger Sapkowski lidt med gamle eventyr og folkesagn og vi får et lidt større indblik i, hvad Geralt er for en størrelse. Jeg synes, at det er sjovt at tænke på, at Witcher serien startede i et polsk fantasy magasin. De havde en novelle konkurrence, som Sapkowski vandt og efterfølgende fik kæmpe ros for, både af kritikere og læsere. Og det er altså også et fabelagtigt univers. God humor, masser af eventyr, umulig kærlighed og frygtelig mange monstre!

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Andrzej Sapkowski
119,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Blood of Elves

af Marlene | 16/07/2017

Blood of Elves er godt nok tredje bog i Witcher sagaen, men det er den første sammenhængende bog i serien. De to første bøger var en masse korte historier og jeg kan kun anbefale, at de læses før Blood of Elves. Der er et ton af referencer til de to foregående bøger - specielt bliver man klogere på hovedhistorien om en helt særlig pige (hvis historie er lavet noget om i spillet). Faktisk fortsætter denne bog umiddelbart efter begivenhederne i den sidste historie i Sword of Destiny.

Det var rigtig rart endelig at læse en sammenhængende historie. Jeg var rigtig glad for de to første, men der er et godt flow i den her og vi følger nogle yderst interessante personer. Der er nogle ting, som ikke bliver forklaret. Det var der også i de andre bøger. Det gør egentlig ikke så meget andet end, at man bliver enormt nysgerrig. Jeg har en ide om, at tingene nok skal blive forklaret. Jeg har masser af bøger til gode endnu.

På en måde er jeg lidt ked af, at jeg har spillet alle tre spil inden jeg læste bøgerne. Det ville have været enormt underholdende at opleve steder og personer jeg har læst om. Men heldigvis kan jeg ikke rigtig huske de to første spil, så jeg skal igang med dem igen når jeg har læst serien færdig.

Og hvad handler Blood of Elves så om? Magikeren Triss Merigold er blevet tilkaldt til Kaer Morhen - en gammel fæstning, hvor witchers bor og nye bliver oplært. Hun får sig noget af en overraskelse, da hun opdager, at de har optaget et pigebarn. Og at hun er noget helt specielt med usædvanlige kræfter. Geralt og Triss beslutter at tage barnet Ciri til en kendt præstinde for at få hjælp. I mellemtiden raser der en krig i det ganske land. Nilfgaard er begyndt at invadere sydfra og oveni er en lille oprørsgruppe (bestående af minoritetsgrupper som elvere, dværge og småfolk) begyndt at røre på sig og overfalder mennesker, ansporet af Nilfgaard. I en verden fuld af vold, monstre, tumult, politik og magi, går det langsomt op for Geralt, hvor betydningsfuld Ciri i virkeligheden er. Den her serie er klart mine nye yndlingsbøger! 

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Andrzej Sapkowski
129,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Time of Contempt

af Marlene | 16/07/2017

Hold da nu op, hvor den her serie bare læser sig selv. Time of contempt hedder næste bog i rækken og nu gælder det om at følge grundigt med. Der er nemlig optræk til ballade og forræderi blandt nogle højtstående grupper i det politiske spil. Nilfgaard rykker nærmere og nærmere. Der er en del navne at holde styr på, men det går lige. Igen er handlingen fyldt med spænding og humor - Geralt er lidt en klovn nogle gange og det er svært ikke at trække på smilebåndet.

Det er et enormt fascinerende og mangfoldigt univers, som Sapkowski har lavet. At der er lavet spil til, er simpelthen en kæmpe gave. For mig er det virkelig fedt at læse om de forskellige personer og deres forhold til hinanden og ikke mindst Geralts reaktioner på de komplekse situationer, der opstår. Han vil jo bare være neutral, men det er ikke altid helt nemt.

Igen en fabelagtig bog, hvor man bliver lidt klogere på Nilfgaards begyndende invasion af de fire kongeriger, hvordan magikernes politiske system fungerer og så er der selvfølgelig også lige mystiske Ciri...

Vil du anbefale til en ven?

Ja

Sider

Varen blev lagt i din kurv