Beskrivelse

Forlaget skriver: Med sin perlende, syrlige smag og sine helsebringende egenskaber er det lille orange bær havtorn et af den danske naturs mirakler. Havtorn er naturens egen vitaminpille, propfyldt med antioxidanter og sunde vitaminer. Bærret er det nye superfood, der blev genopdaget i forbindelse med opblomstringen af det nye nordiske køkken. Og nu kommer så, langt om længe, den første danske kogebog om havtorn. Det er Kim Gravenhorst, køkkenchef, madpublicist og indehaver af Restaurant Beghuset i Dragør, og den anerkendte madfotograf Jacob Ljørring, der i denne nye indbydende bog Havtorn - nordens citron inviterer os inden for i havtornens fascinerende verden.

Den populære køkkenchef giver os lækre opskrifter på at benytte havtorn i maden. Han deler gavmildt sin viden om, hvor og hvordan vi plukker bærrene, og fortæller samtidig, hvordan havtorn booster vores sundhed. I Asien har de orange bær fx i årtusinder været benyttet som medicin mod mavesmerter og feber, og nu er danske forskere også begyndt at anerkende de mange gavnlige effekter ved at spise de små vitaminrige bær. Ganske forunderligt er det, at havtorn i så mange år var overset herhjemme. Langt hellere spiste vi eksotiske citrusfrugter og acai bær end vores egne fantastiske orange bær, der plukkes ved havet, i vores smukke natur. Med kogebogen Havtorn - nordens citron er der nu endnu en god grund til, at flere af os får øjnene op for de supersunde og velsmagende havtorn. 

Kim Gravenhorst er uddannet som både kok og tjener. Har gennem årene virket på en række kendte kvalitetsrestauranter som Søllerød Kro, Skovshoved Hotel, Top of Town SAS Hotel og som køkkenchef i Qatar m.m. Har været indehaver af restaurant Beghuset i Dragør siden 1990, er medlem af Danske Madpublicister og har de sidste 15 år arbejdet intensivt med udvikling af opskrifter til ugeblade og websider for Aller Media.

Jacob Ljørring er uddannet journalist og fotograf på Journalisthøjskolen og Teknisk Skole i Århus. Har gennem årene løst opgaver for medier som Ude og Hjemme, Familie Journalen, Se og Hør, Billed Bladet, NewsWeek, Google, Alt for Damerne, Hendes Verden, ICEMAN, Ugebladet SØNDAG samt en række kendte danske og internationale virksomheder. Er en særdeles dygtig og velrenommeret madfotograf.

    • Sideantal
      184
    • Udgivelsesår
    • Udgave
      1
    • Oplag
      5
    • Forlag
      Muusmann
    • Originalsprog
      Dansk
    • Sprog
      Dansk
    • Indbinding
      Hardback
    • ISBN/EAN
      9788792746696 / 9788792746696

Varen blev lagt i din kurv