Living in Denmark (Hardback)

af , ,

LEVERINGSTID: 1 - 4 hverdage

Beskrivelse

Forlaget skriver: Ny portrætbog om Danmark gør hverdagen eksotisk 
Hvordan skildrer man et land og en befolkning?  Man kan fx gå tæt på livet, som det leves. I parforholdet, familien, på arbejdspladsen, i hjemmet. På de store sejre, de svære stunder og de øjeblikke, hvor man traf det valg, der ændrede alt. Og efterhånden - som man bevæger sig igennem forskellige landsdele og miljøer - tegner der sig samlet et portræt af en befolkning gennem de værdier og lighedstræk, der trænger igennem i den berømte og afgørende detalje.

Bogen Living in Denmark (dansk titel: Hverdag ) er et stykke samtidshistorie. Gennem fire år har bogens forfattere ageret flue på væggen hos danskere på tværs af alder, geografi og økonomi. Målet har været at trænge derind, hvor samtalerne med fremmede sjældent når, og bogen tager livtag med en ny og medrivende måde at indfange et lands kultur og befolkningens selvforståelse på, uden at tage patent på ´sandheden´ om Danmark. Portrætbogen henvender sig til alle med interesse i dansk kultur og den skandinaviske samfundsmodel, herunder ikke mindst de mange udlændinge, der hvert år flytter til, og bogen er fx oplagt i forbindelse med rekruttering og fastholdelse af udenlandske medarbejdere samt integrationsindsatser.

Fra det personlige til de store strømninger
Bogens 20 fortællinger er bygget op omkring almenmenneskelige temaer som forventninger og kultur på arbejdspladsen, værdier i parforhold og opdragelse, danske særtræk som fællesskabstanken, debatkultur mv. Den italesætter normer, der ofte forbliver usagte og indforståede. Derudover inddrager bogen nogle af de tilbagevendende debatter i samfundet, herunder fx om fordelingspolitik og tonen på tværs af samfundslag, dykker ned i personlige og eksistentielle emner som identitet, kropsopfattelse, og peger ud på mentalitetsændringer og de strømninger, der har formet Danmark gennem tiden.

Bogen er i høj grad billedbåren, og læseren kommer således i både fotos og tekst med helt ind i dagligstuen, daginstitutionen, arbejdspladsen, parforholdet og overvejelser om livet og døden. Historierne er formidlet som interviews, features, portrætter og reportager med tilhørende perspektiverende faktabokse.

Bag bogen står journalist Birgitte Sonne Kristensen, fotojournalist Morten Pedersen og konceptudvikler Anni Gram.
 

  • Sideantal
   359
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   1
  • Forlag
   Living in Denmark
  • Originalsprog
   Dansk
  • Sprog
   Engelsk
  • Indbinding
   Hardback
  • ISBN/EAN
   9788799924400 / 9788799924400

Varen blev lagt i din kurv