Beskrivelse

Forlaget skriver:

695 unge danskere er på vej til Moskva til en verdensungdomsfestival for fred og venskab. Vi skriver sommeren 1957. I Moskva skal der festes, selvom den kolde krig mellem øst og vest er under frysepunktet. Samtidig trues den kommunistiske verdensbevægelse af sprængning. Det får Nikita Khrusjtjov, Sovjetunionens leder, til at skrive et hemmeligt brev til den danske politiker Aksel Larsen. Budbringeren stiger på toget. Det gør CIA og KGB også.

***

"En dramatisk, men troværdig beretning om den kommunistiske verdensbevægelses begyndende opløsning." - Chr Bundgaard, aktiv i Enhedslisten og miljøbevægelsen. 

 

Uddrag af bogen
Endelig hørte jeg skridt i gruset oppe i forhaven. Jeg rejste mig og gik ud og åbnede kælderdøren for at tage imod min formand.
   John Oskar gik til sagen med det samme, næsten inden han havde fået lagt frakken og stillet sin taske fra sig.
   - Den danske Festival-komité mangler en rejsesekretær, Simon, frem til den næste verdensungdomsfestival. Du ved, at Festival denne gang skal holdes i Moskva. Der ventes 37.000 fra mere end 100 lande. Det er en stor chance for os, i den klemte politiske situation, som vi befinder os i, til at vise folk, hvad der foregår bag jerntæppet. Værsågod, nu er døren åben til Sovjetunionen. Konkret skal vi her i landet have etableret brede, lokale komitéer og se at få samling på de eksisterende. Vi skal op på det planlagte mindst 500 deltagere, trods Ungarn-krisen. Du er foreslået som rejsesekretær, Simon.    

Om forfatteren
Jørgen Lindgreen er født i 1936 i Odense og kontoruddannet. Aktiv på den politiske venstrefløj fra fjortenårsalderen. Senere folketingskandidat og værftsarbejder, korrekturlæser, ansat ved telegrafvæsenet og oplæser i Odense Kommunes ældreverden. Har gennem 30 år arbejdet for sin søns og andre autisters rettigheder i samfundet. Leder af Munkebo-Lillescene, en modelteatergruppe, der spiller forestillinger på det lokale bibliotek.

  • Sideantal
   135
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   1
  • Forlag
   mellemgaard
  • Originalsprog
   Dansk
  • Sprog
   Dansk
  • Indbinding
   Hæftet
  • ISBN/EAN
   9788793420540 / 9788793420540

Om forfatteren

Jørgen Lindgreen

Jørgen Lindgreen er født i 1936. Han voksede op i Allégade i Odense under besættelsen. Gik på Munkebjergskolen 1943-48, Sct.Knuds Gymnasium 1948-53. Kontoruddannet på slagteriet i Odense. Bosat i Ungarn og Østrig 1958-59. Rejsesekretær i DKU 1959-60. Værftsarbejder i Odense 1961-62. Korrektør på...

Se forfatterprofil

Varen blev lagt i din kurv