Højde. Skræk (Hæftet)

af

LEVERINGSTID: 1 - 4 hverdage

Beskrivelse

Forlaget skriver:

Højde. Skræk. - den tyske mesterfortæller W. G. Sebalds første store værk - består af fire sammenhængende fortællinger. I en forbløffende blanding af personlig fortælling, litterær efterforskning, fiktion og fakta, historie og rejseberetning følger vi hans hovedpersoner. De er alle rejsende - omkringflakkende, rastløse, ensomme og en anelse på flugt krydser de hinandens spor. Den enes oplevelser ligner den andens.

Den første af de fire fortællinger skildrer den unge franske kavaleriofficer Henri Beyles oplevelser under et af Napoleon Bonapartes felttog anno 1800. Beyle blev senere sig selv og udgav under pseudonymet Stendhal de berømte romaner Rødt og sort og Hoffet i Parma. Derefter følger vi W.G. Sebalds egen flugtagtige rejse fra Norwich over Wien til Gardasøen. Til Gardasøen rejser også - i den tredje fortælling - den tjekkisk-jødiske forfatter og forsikringsadvokat dr. K (Franz Kafka) i efteråret 1913 fra Prag over Wien. Under en international kongres for forsikringsvæsen gribes han her af skyldfølelse over en mislykket forlovelse, men forelsker sig ikke desto mindre udsigtsløst i en tuberkuloseramt kvinde fra Genua. Endelig foretager Sebald under endnu en rejse en afstikker tilbage til sin fødeby W. i det sydlige Bayern. I gæstgiveriet, hvor han indlogerer sig, får han ved et tilfælde nøglen til sit gamle børneværelse. I ugevis skriver han, siddende ved et bord i krostuen, på sine barndomserindringer.

W.G. Sebald (1944-2001) var krigsbarn, født i Bayern. Efter studier i Schweiz og England valgte Sebald at bosætte sig fast i England. Ved sin død (i en trafikulykke) som 57-årig blev han af mange betragtet som en mulig kandidat til Nobelprisen i litteratur. På dansk er udgivet De udvandrede (1995), Austerlitz (2003) og Saturns ringe (2011).

  • Sideantal
   209
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   2
  • Forlag
   Tiderne Skifter
  • Originalsprog
   Tysk
  • Sprog
   Dansk
  • Indbinding
   Hæftet
  • ISBN/EAN
   9788779734890 / 9788779734890

Anmeldelser

Bogmagasinet
25/01-2013 - 12:32
Erindring og glemsel
Den tyske forfatter W.G. Sebald er ikke voldsomt kendt herhjemme, men det er forlaget Tiderne Skifter heldigvis ved at gøre noget ved. I 2003 udgav de hans mesterlige roman ”Austerlitz”, og i oktober sidste år fulgte de op med hans fodrejseskildring ”Saturns ringe”. Nu føl...

Skriv anmeldelse

Varen blev lagt i din kurv