Beskrivelse

Forlaget skriver: To piger fra det nordvestlige London drømmer om at blive dansere, men kun den ene har talent. Den anden er optaget af rytme og tid, af sorte kroppe og sort musik, at hvad det vil sige at høre til og være fri. De to piger udvikler et tæt, men aldrig ukompliceret venskab, som ender pludseligt, da pigerne er i begyndelsen af tyverne. Et venskab som de aldrig genoptager, men som de heller ikke kan glemme.Tracy bliver professionel danser, mens fortælleren lægger barndommens arbejderkvarter bag sig og rejser verden rundt som assistent for Aimee, en verdenskendt popstjerne. Men da deres vejere senere krydses, har de begge forandret sig.

Med Swing Time har Zadie Smith skrevet en sprudlende og globaliseret samtidsroman om venskab og store drømme, om dans og musik og rødder, der ikke slipper så let.

Zadie Smith regnes for en af Englands, måske hele den engelsksprogede verdens, største nulevende forfattere. Swing Time blev en omgående bestseller i både England og USA og var en af 2016’s bedst anmeldte bøger.

"En fantastisk læseoplevelse. Zadie Smiths hidtil bedste roman."
– The Guardian

“Ekstraordinær... En historie, der både er intim og global.”
– The Washington Post

“Mesterlig… en ambitiøs, opslugende roman… der udtrykker vise og dybtfølte idéer om, hvad der gør os til dem, vi er”
– The Times

“En gang imellem kommer der en roman, der minder os om, hvorfor vi har brug for romaner”
– Vogue

“Oplyst og oplysende… Smith er en stilistisk mester”
– USA Today

“Hun har aldrig skrevet bedre. Dialogerne sidder lige i skabet, den komiske timing er mesterlig. Men der er også plads til skarpe kommentarer om race, køn, klasse, berømmelse og magt”
– Telegraph

“Jeg er lige blevet færdig med Zadies nye roman, Swing Time, men lever stadig i dens skyggeverden… Romanens knivskarpe klarhed gemmer på en dyb eksistentiel angst”
– New York Times

  • Sideantal
   464
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   2
  • Forlag
   Rosinante
  • Originalsprog
   Engelsk
  • Sprog
   Dansk
  • Indbinding
   Indbundet
  • ISBN/EAN
   9788763850711 / 9788763850711

Om forfatteren

Zadie Smith

Zadie Smith (oprindeligt Sadie Smith) er en britisk forfatter og essayist, der er født i det nordvestlige London, England, af en jamaicansk mor. Hendes far er britisk. Zadie Smith har en halvsøster, en halvbror og to yngre brødre, hvoraf den ene er rapper og stand-up komiker, Doc Brown, og den...

Se forfatterprofil

Anmeldelser

Marlene
26/09-2017 - 13:50
Swing Time
Så fik jeg endelig stiftet bekendtskab en af Englands højtelskede forfattere - nemlig Zadie Smith.
Swing Time er hende femte roman og er blevet rost til skyerne verden over, så jeg var lidt spændt på at gå igang med den.
I bogen følger vi en navnløs hovedperson op gennem hendes opvækst i det ...

Skriv anmeldelse

Varen blev lagt i din kurv