Aarhus

I hjertet af Aarhus finder du Arnold Buscks boghandel. Butikken er på 500 m2 i 3 niveauer, og har et udvalg der favner bredt. Her er noget for enhver med hang til gode bøger.

Arnold Busck i Aarhus har skønlitteratur – på både dansk og engelsk. Her finder du alt lige fra tidens bestsellere til den lille smalle digtsamling
Derudover finder du et bredt sortiment af danske og engelske kvalitetsbøger inden for faglitteratur: kunst & design, mode & foto, politik & erhverv, mad & vin, sundhed, historie, rejser – ja, listen kunne blive ved! Og naturligvis også et stort udvalg af de populære bøger fra Taschen. 

Desuden har vi et sortiment af produkter fra Hemingways foretrukne mærke af notesbøger –
Moleskine. Og naturligvis kan du også finde masser af andre kvalitetsprodukter inden for kontorartikler, spil og de seneste trendvarer inden for børneartikler.

For alle med interesse for børnebøger, kan vi guider dig igennem børnebogsjunglen, så du helt sikker vil finde noget, der passer til dig. Vi forhandler også Bobles og afholder Tumletider.

Vi har mange små foredrag fra forfattere, musikere og andre kulturpersonligheder. Arrangementerne er gratis, uformelle og relativt korte. Arrangementsoversigten kan findes på vores Facebookside.

Lokalerne i Ryesgade 3 har tidligere huset Vangsgaards boghandel. Henning Clausen etablerede boghandlen tilbage i 1942, og havde drevet boghandel i 62 år, da han solgte og gik på pension. Det er altså en butik med en særdeles lang historie, som nu er en del af Arnold Busck. Det ligger godt i tråd med Arnold Buscks egen historie, som går helt tilbage til 1896, hvor den første butik i København blev etableret.

Vi glæder os til at se dig i butikken. Kig også forbi på facebook.com/ArnoldBusckAarhus og instagram.com/arnoldbusckaarhus.

FIND ARNOLD BUSCK AARHUS PÅ FACEBOOK 

Adresse
Ryesgade 3
8000 Århus C
Kontaktoplysninger
Telefon: 60 37 04 90
E-mail: Aarhus@busck.dk
Åbningstider
Mandag - torsdag: 10.00 - 18.00
Fredag: 10.00 - 19.00
Lørdag: 10.00 - 17.00
Første og sidste søndag i md.: 11.00 - 16.00
Vis butik på kort

Events

ANNIE BAHNSEN FORTæLLER OM ”TRISSE OG DET LANGE HåR”.

Tid:
fre, 04/08/2017 - 15:30 to 17:00
Sted:

Fredag den 4. august,
kl. 15.30-17.00
Arnold Busck Boghandel
Ryesgade 3, 8000 Aarhus C
Gratis, alle er velkommen

Måske skal du starte i skole efter sommerferien, og måske har du langt hår?

Begge dele har du til fælles med Trisse i bogen ”Trisse og det lange hår”.

Kom ind og hør forfatteren Annie Bahnson læse højt og fortælle om bogen. Du kan også få en personlig tegning af tegneren Mette Kirstine Bak i din bog.

Mere om bogen:
Der er lige den detalje ved Trisses hår, at hun kun har ét hår. Det er til gengæld meget langt og tykt som tov og kan bruges til både ballade og sjov. For eksempel som svingtov i frikvartererne. På første skoledag får byens rebfabrikant øje på Trisses hår, og pludselig ved han, hvordan han skal blive rig…

Endnu mere om bogen:
http://forlagsliv.dk/annie-bahnson-laenge-leve-det-skaeve-det-saerlige-og-det-der-ikke-er-helt-almindeligt/

 

JACOB BUNDSGAARD OM AT DYRKE BORGERNES EGNE RODSKUD.

Tid:
tor, 10/08/2017 - 16:00 to 17:30
Sted:

Torsdag den 10. august,
kl. 16.00-17.30
Arnold Busck Boghandel
Ryesgade 3, 8000 Aarhus C
Gratis, alle er velkommen

Jacob Bundsgaard er medforfatter til og fortæller om debatbogen Rodskud, der er et indspark i den offentlige debat om borgerinvolvering, lokale initiativer og visioner om en fælles fremtid med menneskevarm velfærd.

Bogen viser konkrete eksempler på lokale løsninger, hvor borgere, foreninger, virksomheder og kommuner arbejder sammen på kryds og tværs om  at løse komplekse problemer med sundhed, sociale problemer, miljø og klima.

Vi citerer hermed  Wikipidia og byder velkommen til byens ”stadsgartner for borgervækst”:

”Rodskud kaldes de skud, som vokser frem fra højtliggende rødder. På den måde kan der dannes nye planter, når disse ungskud vokser til og danner deres eget bladsystem”. (Wikipedia)

”HVEM BYGGEDE AARHUS?” – INSPIRERENDE BOG, FOREDRAG OG BYVANDRING

Tid:
lør, 12/08/2017 - 14:30 to 15:30
Sted:

Lørdag den 12. august,
kl. 14.30-15.30
efterfulgt af byvandring,
Arnold Busck Boghandel
Ryesgade 3, 8000 Aarhus C
Gratis, alle er velkommen

Hvordan er Aarhus vokset frem? Birte Annette Hegnet Nørregaard, forfatter til ”Hvem byggede Aarhus?” vil i løbet af ca. 30-40 minutter fortælle om bogen, byens udvikling og arkitekturhistorie. Som ved en arkæologisk udgravning afdækkes de spor, som forskellige tidsperioder har sat på byen og dens arkitektur.
Efterfølgende inviterer Birte Annette til en gratis, guidet tur fra Ryesgade forbi rådhuset langs Vester Allé og Åboulevarden, hen til Store Torv og langs havnen. Turen slutter ved Fredens Torv og varer ca. 50. min. I oplægget vil flere af de bygninger, der indgår i byvandringen, blive omtalt. Turen og oplægget er en opfordring og inspiration til at iagttage byens arkitektur.

 

SEBATIAN BUNE OM SIN DEBUTROMAN ”MIN FAMILIE”

Tid:
fre, 18/08/2017 - 16:30 to 17:30
Sted:

Fredag den 18. august,
kl. 16.30-17.30
Arnold Busck Boghandel
Ryesgade 3, 8000 Aarhus C
Gratis, alle er velkommen

Sebastian Bune, der selv er vokset op i en boligblok og med vold indenfor hjemmets fire vægge, kommer forbi, for at fortælle om sin debutroman, og om hvorfor bogen er vigtig i relation til de mange socialsager, som vi læser om i medierne. Bogen følger nemlig drengen Jonathans opvækst i en udsat familie. Gennem hans øjne ser vi alt det, som er skjult for det offentlige. Løgnene hober sig op i Jonathan, og han har ingen steder at gå hen. Men der er en vej ud... alt det og meget mere, kan I høre forfatteren fortælle om.

Sebastian Bune udtaler: "Min bog indeholder alle de elementer man forventer af en god krimi: der er vold, blod, trusler og en flugt fra en sadistisk psykopat. Men det ER ikke en krimi. Det er en historie om hverdagen for en dreng i en udsat, dansk familie i 90'ernes Aarhus." Virkeligheden overgår jo som regel fantasien. Sebastian Bune har modtaget et arbejdslegat fra Statens Kunstfond for at virkeliggøre sin autentiske roman.

BøRN, BEKYMRINGER, STRESS OG SøHESTEMAD – FOREDRAG OG BOG

Tid:
man, 21/08/2017 - 18:00 to 19:30
Sted:

Mandag den 21. august,
kl. 18.00-19.30
Arnold Busck Boghandel
Ryesgade 3, 8000 Aarhus C

Kr. 175

Tilmelding:
http://www.søhestemad.dk/kontakt
Skriv: Arnold / Søhestemad i meddelelsesfeltet
Betaling:
Mobilepay 2728 6573 (Charlotte Bjerregaard)

Vi inviterer sammen med fysioterapeut Pernille Thomsen og børnepsykolog Charlotte Bjerregaard til et foredrag, der kan gøre børnenes nye skoleår (næsten) frit for ondt i maven,ondt i hovedet, dårlig søvn, kvalme,opfarenhed eller ængstelighed,der skyldes stress.
Pernille og Charlotte har skrevet bogen ”Du skal huske at fodre din søhest
- en håndbog til stressramte børn og deres forældre”. Med udgangspunkt i bogen fortæller de i letforståeligt sprog, hvad der sker i kroppens nervesystem og hjerne, når den går i alarmberedskab, og hvordan man gennem berøring og bevægelse kan berolige systemet igen. Derudover sættes spot på gode tips og trick til at gøre hverdagen mere overskuelig og struktureret for børn og voksne.

…Og hvad er det lige med det der søhestemad?? – det er sådan, at der er et område i hjernen, der hedder Hippocampus, som betyder søhest. ”Søhesten” fungerer dårligere og dårligere, når vi er udsat for stresshormoner. Det har blandt andet betydning for vores evne til indlæring, hukommelse og organisering mm… Så for at få gang i ”Søhesten” / Hippocampus igen, skal vi lære at lave søhestemad :-)

Bogen vil være til salg til særpris på dagen.

 

MARGRETHE NEERGAARD OM KAPTAJN JESPERSENS GYMNASTIK OG KOSTRåD

Tid:
tor, 14/09/2017 - 14:00 to 15:00
Sted:

Torsdag den 14. september,
kl. 14.00-15.00
Arnold Busck Boghandel
Ryesgade 3, 8000 Aarhus C
Gratis, alle er velkommen

Husker du scenen fra Matador, hvor Mads Skjern gør morgengymnastik til Kaptajn Jespersen i radioen? I mere end 25 år formidlede Katajnen morgengymnastik, kostråd og gode vaner i morgenradioen. Nu har Jespersens lige så energiske barnebarn, sygeplejerske og gymnastikinstitutleder Margrethe Neergaard udgivet en rost bog ”Gør det nu” om sin Morfars banebrydende stavgymnastiksystem, der foregreb nutidens squat træning. Mød Margrethe, der vil fortælle anekdoter fra Kaptajnens liv, demonstrere et par øvelser og give hans gode kostråd som optakt til Heart & Mind Festival, der i år har fokus på ernæring. Margrethe vil gerne signere bøger med Kaptajnens fyndord som ”Gør det nu”, ”sund sjæl i et sundt legeme” eller ”efter hvert måltid skal du 1000 skridt gå”.


TILMELD NYHEDSBREVET FRA DIN LOKALE BUTIK

Varen blev lagt i din kurv