Aarhus

I hjertet af Aarhus finder du Arnold Buscks boghandel. Butikken er på 500 m2 i 3 niveauer, og har et udvalg der favner bredt. Her er noget for enhver med hang til gode bøger.

Arnold Busck i Aarhus har skønlitteratur – på både dansk, engelsk og tysk. Her finder du alt lige fra tidens bestsellere til den lille smalle digtsamling
Derudover finder du et bredt sortiment af danske og engelske kvalitetsbøger inden for faglitteratur: kunst & design, mode & foto, politik & erhverv, mad & vin, sundhed, historie, rejser – ja, listen kunne blive ved! Og naturligvis også et stort udvalg af de populære bøger fra
Taschen. 

Desuden har vi et sortiment af produkter fra Hemingways foretrukne mærke af notesbøger –
Moleskine. Og naturligvis kan du også finde masser af andre kvalitetsprodukter inden for kontorartikler, spil og de seneste trendvarer inden for børneartikler.

For alle med interesse for børnebøger, kan vi guider dig igennem børnebogsjunglen, så du helt sikker vil finde noget, der passer til dig.

Lokalerne i Ryesgade 3 har tidligere huset Vangsgaards boghandel. Henning Clausen etablerede boghandlen tilbage i 1942, og havde drevet boghandel i 62 år, da han solgte og gik på pension. Det er altså en butik med en særdeles lang historie, som nu er en del af Arnold Busck. Det ligger godt i tråd med Arnold Buscks egen historie, som går helt tilbage til 1896, hvor den første butik i København blev etableret.

Vi glæder os til at se dig i butikken. Kig også forbi på facebook.com/ArnoldBusckAarhus og instagram.com/arnoldbusckaarhus.

FIND ARNOLD BUSCK AARHUS PÅ FACEBOOK 

Adresse
Ryesgade 3
8000 Århus C
Kontaktoplysninger
Telefon: 60 37 04 90
E-mail: Aarhus@busck.dk
Åbningstider
Mandag - torsdag: 10.00 - 18.00
Fredag: 10.00 - 19.00
Lørdag: 10.00 - 17.00
Første og sidste søndag i md.: 11.00 - 16.00
Vis butik på kort

Events

BOGINDSAMLING TIL LæS FOR LIVET

Hvad? Bogindsamling til fordel for Læs for Livet
Hvornår? 24. - 26. april 2017
Hvor? Alle Arnold Busck-butikker 
-------------------------------------------------------------------------------

Arnold Busck samler bøger ind til udsatte børn og unge

Er der ved at være godt fyldt op i bogreolen, og har du – eller dine børn – bøger, der er i god stand, men som I nok ikke kommer til at læse igen? Så er muligheden der nu for at give bøgerne videre og lade dem være med til at skabe en helt ny fortælling.

Alle Arnold Busck-butikker tager imod bøger til Læs for Livet
I dagene 24.-26. april beder godt 100 boghandlere landet over deres kunder om at donere bøger til projektet Læs for Livet. De indsamlede bøger ender hos udsatte børn og unge, hvor de kan medvirke til at skabe gode oplevelser og social forandring. Alle butikker i Arnold Busck-kæden er med i projektet og opfordrer alle vores kunder til at kigge i reolen og se, om der er bøger, der kan komme andre til gavn.

“Vi har hos Arnold Busck et stort engagement i børns læring, og derfor er vi glade for at kunne give vores kunder mulighed for at støtte Læs for Livets arbejde med at skabe læselyst hos udsatte børn og unge i Danmark”, siger adm. direktør Helle Busck Fensvig.

Læselyst
Projektet Læs for Livet har siden 2012 indsamlet bøger fra private, forlag, anmeldere, forfattere og mange andre. Bøgerne bliver samlet i biblioteker på 200-800 bøger, som foræres til institutioner, hvor udsatte børn og unge opholder sig, som f.eks. børnehjem, familieafdelinger og ungdomspensioner.

Erfaringerne på de institutioner, som modtager bøgerne, er entydigt positive, og bibliotekerne har allerede haft stor betydning for en lang række børn og unge, som har fundet glæde og inspiration i bøgerne og fået helt nye læsevaner.
Fokus for Læs for Livet er læselyst. Nogle gange er det en bog om biler eller Justin Bieber, der vækker begejstring. For andre børn eller unge er det digte, tegneserier eller engelske klassikere. Det vigtigste er ikke hvad børnene og de unge læser, men at de læser.

Bøgerne
De bøger, man vælger at donere, skal være i pæn stand. Tommelfingerreglen er, at hvis man ikke ville forære bogen til et barn eller en ung, man selv kender, så skal udsatte heller ikke have den. Til gengæld er der frit slag med hensyn til indholdet. Børnene og de unge er i aldersgruppen 0-23 år, så nærmest alle genrer og sværhedsgrader er efterspurgte – fra papbøger til de mindste, billedbøger, fagbøger og letlæsning til ungdomsromaner, finlitteratur, biografier og kogebøger.

Over 100 institutioner landet over har allerede modtaget biblioteker fra Læs for Livet, og mange flere er på vej.

BøRNEOPDRAGELSESGURU PER SCHULTZ JøRGENSEN OM AT GøRE BøRN ROBUSTE.

Tid:
man, 24/04/2017 - 16:00 to 17:00
Sted:

Mandag den 24. april,
kl. 16.00-17.00
Arnold Busck Boghandel
Ryesgade 3, 8000 Aarhus C
Gratis, alle er velkommen

Per Shultz Jørgensen har i dette forår udgivet ”Robuste børn -  Giv dit barn ansvar, livsmod og tiltro til sig selv”.  Per giver denne eftermiddag gode råd til, hvordan vi kan give vores børn den største gave i livet: en robust karakter og gå-på-mod, så børnene kan ”klare mosten”, når livet uundgåeligt byder på udfordringer eller ligefrem modgang.
Per Schultz Jørgensen er psykolog, professor i socialpsykologi og er bl.a. kendt for at have været formand for Børnerådet.
 

GARBI SCHMIDT OM SIN DEBUTROMAN ”EBBA”

Tid:
tir, 02/05/2017 - 18:00 to 19:00
Sted:

Tirsdag den 2. maj,
kl. 18.00-19.00
Arnold Busck Boghandel
Ryesgade 3, 8000 Aarhus C
Gratis, alle er velkommen

Garbi Schmidt vil fortælle om sin historiske roman "Ebba", der tillader læseren at møde, dufte, mærke og opleve en anden tid, nemlig perioden 1880-1919. Garbi Schmidt vil fortælle om sit arbejde med bogen, og hvordan hun kom så tæt på hverdagslivet i perioden, at hun kunne skrive om det. Derudover giver Garbi Schmidt smagsprøver fra bogen, der handler om en ung kvindes drømme, dannelse, engagement i kvindebevægelsen og glæde ved bøger i datidens København.

Ebba af Garbi Schmidt

TUMLETID HOS ARNOLD BUSCK AARHUS

Tid:
ons, 03/05/2017 - 10:30 to 15:00
Sted:

 

Kom med til Tumletid for dig og dit barn.

Onsdag d. 3. maj 2017 kl. 10.30-11.30 - kl. 12.15-13.15 - kl. 14.00-15.00

Bliv guidet igennem en sjov tumlesession på bObles' børnevenlige tumlemøbler, og lær om designet og de mange funktioner. Sammen leger vi os til en bedre forståelse for, hvordan vi kan stimulere og udfordre vores børns motorik. 
Vi ruller, kravler, står, går, hopper, samt balancerer os til en glad krop. Du får også muligheden for at stille lige de spørgsmål om bObles, som du har lyst til, til vores dygtige elefantfører. 
Det koster i alt 200 kr. for dig og dit barn at deltage, inklusiv goodiebag. 

For prisen får du:
1 times hyggelig tumlen med dit barn
1 bObles næbdyr (unikt Tumletidsmøbel til værdi 349,-)
1 hæfte om barnets motoriske udvikling


TILMELDING: https://bobles.dk/events/tumletid-hos-arnold-busck-aarhus/

UFFE ELBæK VISER ”VEJEN TIL NOGET ANDET”

Tid:
tir, 09/05/2017 - 16:00 to 17:00
Sted:

Tirsdag den 9. maj,
kl. 16.00-17.00
Arnold Busck Boghandel
Ryesgade 3, 8000 Aarhus C
Gratis, alle er velkommen

Uffe Elbæk fortæller om sit usædvanlige liv ud fra meget roste biografi ”Vejen til noget andet”. Biografien er blevet til i samarbejde med Stig Andersen, der har haft adgang til Uffe Elbæks dagbogsnotater. Derved er fremkommet en hudløst autentisk biografi uden falske dagsordener.
Vi får indblik i både det private og professionelle liv, fra pigernes drømmefyr til afklaret bøsse, fra engageret gadepædagog til rektor for Kaospiloterne og videre til nyskabende landspolitiker. Det bliver godt at høre om Uffes kaotiske vej til noget andet, for der har altid været kærlighedsbænke undervejs.
 

BOOK-RELEASE FOR YOUNG ADULT- ROMANEN ”SJæLEVæRT”

Tid:
ons, 10/05/2017 - 16:30 to 18:00
Sted:

Onsdag den 10. maj,
kl. 16.30-18.00
Arnold Busck Boghandel
Ryesgade 3, 8000 Aarhus C
Gratis, alle er velkommen

På udgivelsesdagen vil young adult-forfatter Christina Bonde præsentere sin nye roman ”Sjælevært” i samtale med bogbloggeren Eva Lucia.
”Sjælevært” er en romantisk spøgelseshistorie som byder på masser af spænding og mystik. Bogen handler om den 16-årige Celina, som er træt af skolen. Da hun bliver snydt af kæresten, flytter hun hjemmefra og får job som ung i huset hos en dyrlægefamilie. Her skal hun passe pigen Sally, og snart er Celina hvirvlet ind i en verden af overnaturlige oplevelser.
Christina Bonde (født 1978) er oprindeligt uddannet sygeplejerske, men arbejder nu som forfatter og har udgivet flere anmelderroste ungdomsbøger.
Vi vil servere lidt sødt og sundt for sjælen.
Læs mere på: www.christinabonde.dk og https://evaluciamusicandliterature.wordpress.com/
 

HøR HISTORIEN OM VENLIGBOERNE

Tid:
tor, 11/05/2017 - 16:00 to 17:00
Sted:

Torsdag den 11. maj,
kl. 16.00-17.00
Arnold Busck Boghandel
Ryesgade 3, 8000 Aarhus C
Gratis, alle er velkommen

Hør Malene Fenger-Grøndahl fortælle om sin nye bog ”Venligboerne – historien om en bevægelse” - suppleret af venligboen Louise Dalsgaard, der er interviewet i bogen. Louise har i mange år arbejdet professionelt med integration, men oplever, at Venligboerne kan noget andet, end både myndigheder og traditionelle foreninger.
Venligboerne opstod i et lille hjørne af Danmark og handlede i begyndelsen om at vise større venlighed i hverdagen – i supermarkedet, på villavejene og på arbejdspladsen. Men da flygtninge og migranter strømmede ind i Danmark i sensommeren 2015, blev Venligboerne en landsdækkende bevægelse, som især praktiserede venlighed over for de nytilkomne asylsøgere og flygtninge.
Selv om Venligboernes historie kun er få år, trækker bevægelsen tråde tilbage i Danmarkshistorien og peger samtidig  ind i fremtiden: Danmark har til alle tider været præget af indvandring, og det er altid gået bedst, når vi med venlighed har anerkendt de nytilkomne som mennesker på godt og ondt.

HEIKO WEISSBACH OM SIN NYE ”ARKITEKTURGUIDE AARHUS”

Tid:
fre, 19/05/2017 - 16:00 to 17:00
Sted:

Fredag den 19. maj,
kl. 16.00-17.00
Arnold Busck Boghandel
Ryesgade 3, 8000 Aarhus C
Gratis, alle er velkommen

Heiko Weissbach vil fortælle om sin nye omfattende guide til Aarhus Arkitektur, der fås på såvel dansk, engelsk som tysk. Arkitekturguiden rammer en tom ”byggegrund” på vores boghylde, da der ikke er udgivet en opdateret arkitekturguide siden 1999 og kun findes få bøger om Aarhus på tysk og engelsk.  Arkitekturguide Aarhus dækker bredt og går i dybden: 336 sider, 150 bygninger og projekter samt 5 gæsteessays af Johan Bender, Nils-Ole Lund, Mogens Brandt Poulsen, Gøsta Knudsen og Stephen Willacy. Heiko Weissbach er arkitekt i Berlin, men uddannet fra Arkitektskolen i Aarhus, hvor han boede i 13 år. Derfor har Heiko stor viden om og kærlighed til ”Aarhus Arkitektur”.

RECEPTION FOR "MEDEFISKERENS GRUNDBOG" AF STEEN ULNITS

Tid:
tir, 30/05/2017 - 16:00 to 17:00
Sted:

Tirsdag den 30. maj,
kl. 16.00-17.00
Arnold Busck Boghandel
Ryesgade 3, 8000 Aarhus C
Gratis, alle er velkomne!

Steen Ulnits er et veletableret navn i lystfiskerverdenen. Han har nemlig solgt flere end 100.000 bøger om fisk og fiskeri, fiskepleje og fiskerejser.
Derfor er det en stor glæde at holde reception for Medefiskerens grundbog, der er Steens nye bog om den mest grundlæggende metode af dem alle: Medefiskeriet.  De fleste starter her med stang og hjul samt flåd og orm på krogen.
Den festlige eftermiddag vil gå helt i fisk på den gode måde, når Steen giver tip til begyndere såvel som erfarne fiskere. Vi vil have et udvalg af Steen Ulnits´ bøger hjemme samt ønske alle knæk og bræk i en dejlig sommer.
Steen vil ved samme lejlighed fortælle om den helt nye serie af bøger om fluefiskeri med meget mere.


TILMELD NYHEDSBREVET FRA DIN LOKALE BUTIK

Varen blev lagt i din kurv