Aarhus

I hjertet af Aarhus finder du Arnold Buscks boghandel. Butikken er på 500 m2 i 3 niveauer, og har et udvalg der favner bredt. Her er noget for enhver med hang til gode bøger.

Arnold Busck i Aarhus har skønlitteratur – på både dansk og engelsk. Her finder du alt lige fra tidens bestsellere til den lille smalle digtsamling
Derudover finder du et bredt sortiment af danske og engelske kvalitetsbøger inden for faglitteratur: kunst & design, mode & foto, politik & erhverv, mad & vin, sundhed, historie, rejser – ja, listen kunne blive ved! Og naturligvis også et stort udvalg af de populære bøger fra Taschen. 

Desuden har vi et sortiment af produkter fra Hemingways foretrukne mærke af notesbøger –
Moleskine. Og naturligvis kan du også finde masser af andre kvalitetsprodukter inden for kontorartikler, spil og de seneste trendvarer inden for børneartikler.

For alle med interesse for børnebøger, kan vi guider dig igennem børnebogsjunglen, så du helt sikker vil finde noget, der passer til dig. Vi forhandler også Bobles og afholder Tumletider.

Vi har mange små foredrag fra forfattere, musikere og andre kulturpersonligheder. Arrangementerne er gratis, uformelle og relativt korte. Arrangementsoversigten kan findes på vores Facebookside.

Lokalerne i Ryesgade 3 har tidligere huset Vangsgaards boghandel. Henning Clausen etablerede boghandlen tilbage i 1942, og havde drevet boghandel i 62 år, da han solgte og gik på pension. Det er altså en butik med en særdeles lang historie, som nu er en del af Arnold Busck. Det ligger godt i tråd med Arnold Buscks egen historie, som går helt tilbage til 1896, hvor den første butik i København blev etableret.

Vi glæder os til at se dig i butikken. Kig også forbi på facebook.com/ArnoldBusckAarhus og instagram.com/arnoldbusckaarhus.

FIND ARNOLD BUSCK AARHUS PÅ FACEBOOK 

Adresse
Ryesgade 3
8000 Århus C
Kontaktoplysninger
Telefon: 60 37 04 90
E-mail: Aarhus@busck.dk
Åbningstider
Mandag - torsdag: 10.00 - 18.00
Fredag: 10.00 - 19.00
Lørdag: 10.00 - 17.00
Første og sidste søndag i md.: 11.00 - 16.00
Vis butik på kort

Events

PUSLE HELMUTH – FRA BARNESTJERNE OG PUSLE-DUKKE TIL MODEN KVINDE

Tid:
ons, 04/10/2017 - 16:30 to 17:30
Sted:

Onsdag den 4. oktober,
kl. 16.30-17.30
Arnold Busck Boghandel
Ryesgade 3, 8000 Aarhus C
Gratis, alle er velkommen

Danmarks største barnestjerne gennem tiderne, Pusle Helmuth Darville, vil fortælle om og signere sin nye bog 'Jeg er blevet klogere - på mig selv'.

Pusle Helmuth Darville voksede op som barn af skuespillerne Frits Helmuth og Jeanne Darville. Pusle var forsidestof lige fra fødslen, og som treårig blev hun berømt for sin medvirken i de første ”Min søsters børn”-film, hvor hun drak godnatbajer i hvid natkjole og kom på hitlisten med ”Tryllesangen.” Der blev lavet Pusle-dukker, hun medvirkede i reklamer og åbnede legetøjsbutikker, men berømmelsen sluttede brat, da Pusle var 10 år.

Pusle er i dag 55 år, er gift, har tre børn og arbejder som lægesekretær på Bispebjerg Hospitals akutafdeling. Bogen ”Pusle Helmuth Darville: Jeg er blevet klogere – på mig selv,”  er fortalt til journalist og forfatter Lotte Dalgaard.
I bogen fortæller Pusle Helmuth blandt andet om at blive afvist på sin fars dødsleje, sine mange halvsøskende, at kæmpe for kærlighed og tidlig overgangsalder.
- Jeg fortæller om de ting, mange af os kvinder går igennem i løbet af vores liv. Og selv om mit liv begyndte usædvanligt, har jeg nu et almindeligt familieliv, et arbejde, drømme og bristede illusioner, og jeg håber, læserne kan bruge min måde at tackle livs-udfordringer på til noget, siger Pusle Helmuth.

THEISS BENDIXEN OM ”REJSEN UD AF KANINENS PELS” – THEISS OG NATURVIDENSKABEN GIVER MYTERNE BAGHJUL

Tid:
tor, 05/10/2017 - 16:30 to 17:30
Sted:

Torsdag den 5. oktober
kl. 16.30-17.30
Arnold Busck Boghandel
Ryesgade 3, 8000 Aarhus C
Gratis, alle er velkommen

Hvad er meningen med livet? Hvordan opstod mennesket, livet, Universet? Hvor kommer moralen fra? Hvad med vores følelser? Er det som myterne siger – var guderne på spil? – eller er der en mere naturlig forklaring? Hvad er videnskabens vinkel på De Store Gåder?

Vi glæder os til at høre Theiss Bendixen bryde myternes monopol på tilværelsens største spørgsmål, når han fortæller om sin bog ”Rejsen ud af Kaninens Pels”. Bogen lyser af kærlighed til naturvidenskaben, til eventyret i at acceptere det meningsløse og til glæden ved at se mennesket i et kosmisk perspektiv.

Bogens titel ”Rejsen ud af Kaninens Pels” er inspireret af en metafor, hentet i Jostein Gaarders berømte ungdomsroman om filosofiens historie, ”Sofies Verden”.  Theiss tager på fornem vis tråden op ud fra et biologisk, geologisk og kosmologisk perspektiv. Theiss Bendixen er kandidatstuderende i psykologi og tilknyttet forskningsenheden ”Religion, Cognition and Culture” ved Aarhus universitet.

BOOKRELEASE FOR SPæNDINGSROMANEN ”MALARIA”

Tid:
lør, 07/10/2017 - 14:00 to 15:00
Sted:

Lørdag den 7. oktober,
kl. 14.00-15.00
Arnold Busck Boghandel
Ryesgade 3, 8000 Aarhus C
Gratis, alle er velkommen

Søger du en spændende bog til efterårsferien? Vi har et godt bud, når vi holder bookrelease for ”Malaria” af Jens Strandbygaard:

https://www.youtube.com/watch?v=domZd9WYMqg&feature=youtu.be

Jens vil præsentere romanen, der handler om lægen Oskar Plum. Oskar skal bruge kapital til at få sin nye malariamedicin på markedet. Investorerne tvinger ham til at ansætte en specialist, der viser sig at have helt andre intentioner, og inden længe må Oskar kæmpe for sin virksomhed, sin familie og sit liv. Men under overfladen lurer en helt anden historie.

Jens Strandbygaard er iværksætter og forfatter til blandt andet Webcellence og Mekkalinjen. Malaria er hans anden spændingsroman. Han har selv hentet kapital til virksomheder flere gange og kender derfor til spillet bag facaden på de bonede gulve, når grådigheden tager over.

Der vil være tid til spørgsmål samt signering - og tid til at skåle i et lille glas tonic. Tonic indeholder jo det velafprøvede malariamiddel kinin.

SINDETS DAG HOS ARNOLD BUSCK

Tid:
tir, 10/10/2017 - 16:00 to 18:00
Sted:

Tirsdag den 10. oktober,
kl. 16.00-18.00
Arnold Busck Boghandel
Ryesgade 3, 8000 Aarhus C
Gratis, alle er velkommen

Vi markerer i år Sindets Dag med to forfatterbesøg, der kaster et andet lys på depression.

Kl. 16-17 fortæller Hans Møller Christensen om sin erfaringsbog ”Det går over”, der er blevet rosende anmeldt af anerkendte fagfolk. I bogen fortælles der om, hvordan et ganske almindeligt, velfungerende menneske med et på alle måder godt og almindeligt liv pludselig kan blive ramt af en alvorlig depression. Der berettes åbenhjertigt om livet før og efter depressionen. Der fortælles om troen på, at en depression går over, om hvordan der er arbejdet med forebyggende foranstaltninger og troen på, at en ny depression kan undgås.

Kl. 17-18 præsenterer autoriseret psykolog Gunnar Hatt sin bog "Kærlig hilsen Tante Agathe". Bogen er en fortælling om depression skrevet ud fra cases. Gunnar Hatt har i høj grad specialiseret sig i at hjælpe depressive, og i bogen opsummeres de over 35 års praktisk erfaring med at afdække, hvad der fremkalder og opretholder den enkeltes depression, og hvordan depression kan behandles. Hans pointe er, at når vi får en dybere forståelse af, hvad depression faktisk er, så vil vi kunne hjælpe mange mennesker før de udvikler så alvorlige tilstande, at det kan blive nødvendigt med medicin og elektrochok. Bogen kan næsten virke provokerende i sin stille, velbegrundede enkelhed, illustreret gennem en række genfortællinger af behandlingsforløb som giver læseren en næsten mærkbar fornemmelse af, hvad der kan foregå i en psykologs konsultation. Det er en bog om depression, men det er også en varm bog om forløsning og livskvalitet.

FUGLEFæNGEREN – OPERAFORTæLLING FOR BøRN OG VOKSNE

Tid:
lør, 14/10/2017 - 11:00 to 12:30
Sted:

Lørdag den 14. oktober,
kl. 11.00-12.30
Arnold Busck Boghandel
Ryesgade 3, 8000 Aarhus C
Gratis, alle er velkommen

Den århusianske sanger, fortæller og forfatter Søren Schelling udgav for nylig sin første bog, FUGLEFÆNGEREN. Den bygger på en mundtlig operafortælling frit efter Mozart berømte eventyropera Tryllefløjten og er illustreret af den anerkendte kunstner og illustrator Anne Marie Johansen.

Søren Schelling kommer forbi butikken og giver en halv times eventyrperformance for børn og voksne med oplæsning, mundtlig fortælling og live operasang. Efterfølgende vil der være mulighed for at møde forfatteren købe et signeret eksemplar af FUGLEFÆNGEREN.

LEV MERE TæNK MINDRE - MøD FORFATTER PIA CALLESEN

Tid:
fre, 03/11/2017 - 17:00 to 18:00
Sted:

Forfatter og klinkchef Pia Callesen besøger Arnold Busck i Aarhus.

Kom forbi til en spændende eftermiddag med snak om kognitiv terapi som middel mod nedtrykthed og depression. 

Arnold Busck Aarhus

Fredag 3. november 17-18

Læs mere om bogen Lev mere tænk mindre her >>


TILMELD NYHEDSBREVET FRA DIN LOKALE BUTIK

Varen blev lagt i din kurv