Foto: Ukendt

Antonio Carluccio

Født 1937


Om forfatteren

Antonio Carluccio er italiensk kok med base i London. Han blev født i Vietru sur Mare i det sydlige Italien som søn af en stationsforstander, men da faren fik nyt job, flyttede familien til Piemonte i det nordlige Italien. Det var her, da Antonio Carluccio som dreng gik rundt i de skovene i familiens nærområde, at han udviklede en passion for at samle svampe, og det blev begyndelsen til et langt liv fyldt med spændende madoplevelser. 


Som 21-årig flyttede han til Wien for at studere sprog, derfra rejste han videre til Tyskland hvor han solgte vin i Hamborg, og i 1975 gik turen så til London hvor han slog sig ned som vinimportør af italienske vine. I 1981 blev han ansat som bestyrer af Neal Street Restaurant i Covent Garden, og i 1989 overtog han ejerskabet. Det var på denne restaurant, som drejede nøglen om i 2006, at den verdensberømte kok, Jamie Oliver, begyndte sin karriere.


I 1983 optrådte Antonio Carluccio for første gang på tv da BBC 2 interviewede ham om mad fra middelhavsregionen. Han blev i den forbindelse bedt om at skrive en kogebog, og det blev til debutbogen "An Invitation to Italian Cooking". Efterfølgende er det blevet til en lang række kogebøger om det italienske køkken samt en række tv-serier. I 1996 tonede Antonio Carluccio frem på skærmen i "Antonio Carluccio's Italien Feasts" og i 2011 rejste han rundt i Italien og filmede BBC-serien "Two Greedy Italians".


Antonio Carluccio mener at han altid kan lære nyt om madvarer og tilberedning, men samtidig er det vigtigt for ham at værne om ingredienserne og traditionerne fra hjemlandet Italien.


Læs mere på Antonio Carluccios egen hjemmeside.


    • Fulde navn
      Antonio Carluccio
    • Født
      1937
    • Debutbog
    • Kendt for
    • Aktuelle priser




Det bliver der sagt...


19/07-2012 - 17:26
0 kommentarer
Min Top 10 inden for kogebøger lige nu!
1. A piece of cake – Leila Lindholm
Varen blev lagt i din kurv