Foto: Les Kaner, 2017

Hanne-Vibeke Holst

Født 21. 02 1959


Om forfatteren

Hanne-Vibeke Holst er forfatter til bøger som "Kongemordet", "Dronningeofret", Louise-trilogien og senest "Som pesten". Hun er datter af forfatterparret Knud og Kirsten Holst, er opvokset i den nordjyske by Løkken og blev student fra Brøderslev Gymnasium i 1977. Som 21-årig debuterede Hanne-Vibeke Holst med ungdomsromanen "Hejsa Majsa", hun blev optaget på Danmarks Journalisthøjskole og dimitterede i 1984. Hun har arbejdet som forfatter og skribent, og hun har blandt andet været tilknyttet Berlingske Tidende, B.T, Alt for Damerne og Politiken. 1984 var også året, hvor Hanne-Vibeke Holst giftede sig med Laurs Nørlund, med hvem hun har børnene Mikael og Anastasia. Familien var grundet Hanne-Vibeke Holsts journalistiske arbejde bl.a. bosat i Bruxelles og Moskva. Siden er hun blevet skilt fra Laurs Nørlund og har giftet sig med filmfotografen Morten Bruus, som er far til hendes søn Jonathan. Familien bor på Frederiksberg. 


Hanne-Vibeke Holst slog sit navn fast som forfatter, da hun fra 1985-1990 skrev Louise-trilogien "Til sommer", "Nattens kys" og "Hjertets renhed". I 1990'erne kom trilogien om tv-journalisten Therese, som bl.a. er oversat til norsk, svensk og tysk. Senere bøger som "Dronningeofret" og "Kongemordet" har også været at finde højt på de danske bestsellerlister. Hanne-Vibeke Holst har desuden skrevet drama og tv-drama, "Taxa" og "Strisser på Samsø", og hun blander sig ofte i den offentlige debat, når talen falder på kvinder og kønsroller. 


Hanne-Vibeke Holst udgav i 2013 Knud, den store, der er en biografisk roman om hendes far Knud Holst. Efter det meget personlige arbejde og den unikke skildring af sin far kastede Hanne-Vibeke Holst sig over noget helt andet, der ligger fjernt fra hendes eget univers. Med "Som pesten" kastede hun sig over et krævende research-arbejde, der er blevet til en skræmmende og aktuel skildring af mennesket på kanten af katastrofen. 


  • Fulde navn
   Hanne-Vibeke Holst
  • Født
   21. 02 1959
  • Debutbog
   Hejsa Majsa!, 1980
  • Kendt for
   Kongemordet, Dronningeofret, Kronprinsessen og Louisetrilogien
  • Aktuelle priser
   Dansk Kvindesamfunds Mathilde-pris, 2006
   Søren Gyldendal-prisen, 2003
   Egholtprisen, 1997
   Kristian Dahls Mindelegat, 1986
   BMF's Børnebogspris, 1985
Interview


Events


Side om side i Arnold Busck Købmagergade

I de stemningsfulde omgivelser på Købmagergade vil der blive lagt op til samtale, diskussion og fortælling, når forfattere, debattører, interviewere og besøgende mødes SIDE OM SIDE på 1. sal. Hvert arrangement er bygget op omkring et tema eller en aktuel udgivelse, som danner rammen for en hyggelig og inspirerende aften.

Klik på banneret for at se mere. 

 

SIGNERING MED HANNE-VIBEKE HOLST

Tid:
fre, 15/12/2017 - 14:00 to 15:00

Fredag den 15. december,
kl. 14.00-15.00
Arnold Busck Boghandel
Aalborg storcenter
Gratis, alle er velkommen

Kom og mød Hanne-Vibeke Holst, som signerer sin nyeste bog "Som pesten".

Om bogen:
Næppe er den danske læge Karoline Branner ankommet til Genève for at starte på en frisk som koordinator i WHO’s afdeling for pandemibekæmpelse, før en ny og dødelig influenza bryder ud. Først i Danmark, siden kloden rundt. Den idealistiske Karoline sættes på sit livs prøve. Ikke alene skal hun stoppe pandemiens gruopvækkende hærgen, hun skal også kæmpe mod stærke politiske og økonomiske kræfter. Oveni er hun trængt på hjemmefronten, hvor hun må slås for at holde sammen på en umulig kærlighed. Forfatteren Hanne-Vibeke Holst er tilbage med en højdramatisk samtidsroman om det moderne menneske på kanten af katastrofen. Som pesten er en stor fortælling om et af de værst tænkelige scenarier. Hvordan reagerer vi, hvis vi trues af en ødelæggende virus, der kan udrydde millioner? Træffer vi de rigtige valg?

BOGSIGNERING MED HANNE-VIBEKE HOLST

Tid:
lør, 16/12/2017 - 13:00 to 14:00
Sted:

Lørdag den 16. december,
kl. 13.00-14.00
Arnold Busck Boghandel
Hjørring
Gratis, alle er velkommen

Kom og mød Hanne-Vibeke Holst lørdag den 16. december fra kl. 13 - 14. Hanne-Vibeke Holst signerer sin nye bog "Som Pesten" på centertorvet sammen med Arnold Busck.

Forlaget skriver:
Hanne-Vibeke Holst har med sin nye bog Som pesten skabt en stor og højdramatisk spændingsroman om mennesket på kanten katastrofen.

Den danske læge Karoline Branner er kun lige tiltrådt sin nye stilling som koordinator i WHO´s afdeling på epidemier og pandemier i Geneve, før en dødelig influenza bryder ud. Karoline kastes ud i et krævende arbejde i forsøget på at stoppe sygdommens rædselsvækkende fremmarch.

Det varer dog ikke længe, før det står klart for Karoline, at det ikke kun er sygdommen, hun er oppe imod. Det viser sig, at hun også må kæmpe mod stærke politiske og økonomiske interesser med deres helt egen agenda.

Hanne-Vibeke Holst kredser i Som pesten om skræmmende aktuelle spørgsmål, og bogen stiller skarpt på menneskets moralske og etiske handlemønstre. Hvad vil vi stille op, hvis vi trues af en pandemisk sygdom, der risikerer at slå millioner af mennesker ihjel? Hvordan vil vi reagerer, hvis vores sundhedssystem bryder sammen, og der ikke er vacciner nok til alle? Hvem vil få, og hvem vil ikke?

Som pesten er en medrivende og nervepirrende spændingsroman om et at de værst tænkelige mareridt i vor moderne tid. Er vi i stand til at træffe de rigtige beslutninger, hvis og når katastrofen kommer? Og hvem bestemmer egentligt, hvad der er rigtigt og forkert?Varen blev lagt i din kurv