Foto: Unknown

Maren UthaugOm forfatteren

Maren Uthaug er halv samisk, halvt norsk og voksede op i Sønderjylland siden hun var 11 år. Hun er mor til tre børn og kæreste med Allan. Maren Uthaug bruger megen tid på at skrive og tegne og hun synes da også, at hun ind i mellem tjener lidt penge.

Maren Uthaug vandt Politikens tegneseriekonkurrence 2013 med sin populære stribe "Ting, jeg gjorde", som kører fast, seks dage om ugen, fra 15. april 2013 og frem til .. ? i dagbladet Politiken. Søren Vinterberg, Politiken, skrev:

".. Førstepladsen måtte de dog overlade til en stribe tegninger af en kvinde, der spiller 'Wordfeud', tjekker badevægten såvel som de andres deller, og som går med peberspray og saks i håndtasken, når hun skal i byen efter at have set nyhederne. Tegningen er nærmest en 'tændstikkvinde', men lige så udtryksfuld, som den er enkel, siger dommerpanelet. "

Maren er også blogger og står bag den populære blog MarensBlog.dk hvor hun dagligt beskriver livet med 3 børn, mand og masser af hverdag. Det gør hun både med ord, billeder og streger. Og det var netop de streger, der udkom på e-bog i 2013 med titlen "Ellers går det godt".

"Ellers går det godt" kom til verden fordi det var oplagt at følge blog-succesen op, men også fordi Forlaget Gad ringede til Maren Uthaug og bad hende om at lave den. Men den udkom ikke på Gads Forlag alligevel, fordi de mente, at den ville blive svær at sælge. Så prøvede Maren Uthaug at få den udgivet på Gyldendal og Rosinante, desværre med samme respons. "Ellers går det godt" blev derfor udgivet af Maren selv, og fås nu også som e-bog og den kan læses på iPad og iPhone i iBooks, og på Android enheder i Bluefire. Og på Kindle hvis man omformaterer til Mobi formatet.

Samme år debuterede hun som romanforfatter med "Og sådan blev det" (2013). Det er en skarp og grum historie om familiehemmeligheder, ensomhed, venskab, kærlighed og opvækst. Hovedpersonen er pigen Risten, der vokser op i Nordnorge, som barn af norske Knut og samiske Rihtta. Familien splittes, da faderen bliver forelsket i en dansk kvinde og slæber Risten med til Sønderjylland. Livet i Danmark er ensomt, og moderen har hun ingen kontakt til, før hun bliver voksen, hvor familiehemmelighederne vælter frem.

Se mere på Marens blog.


 


 


  • Fulde navn
   Maren Uthaug
  • Født
  • Debutbog
   Frost (2013)
  • Kendt for
  • Aktuelle priser


Varen blev lagt i din kurv