Foto: Ukendt

Renée Toft Simonsen

Født 12. 05. 1965


Om forfatteren

Renée Toft Simonsen er født i Århus og uddannet psykolog. Hun er tidligere fotomodel med en international modelkarriere og forfatter til flere bøger udgivet på Politikens Forlag. Hun har desuden leveret bidrag til flere antologier.


I 1982 fik Renée Toft Simonsen en andenplads i konkurrencen "Face of the 80's". Derefter arbejdede hun som fotomodel i mange år med udgangspunkt i New York, inden hun rejste hjem til Århus og gav sig til at studere psykologi på universitetet. I 2002 blev hun færdiguddannet som cand.psych, og hun blev tilbudt et forskningsstipendium. I stedet gik hun i gang med en forfatterkarriere. Hun har skrevet en børnebogsserie om pigen Karla. Den første bog i serien fik titlen "Karlas kabale" og blev udgivet i 2003. For den bog modtog hun Bog- og Papirbranchens børnebogspris. Bogen blev i 2007 filmatiseret.


Renée Toft Simonsen har skrevet flere børnebøger og bøger for voksne. I oktober 2009 blev hun medstifter og direktør af delebarn.dk, som er et website for fraskilte forældre.


  • Fulde navn
   Renée Toft Simonsen
  • Født
   12. 05. 1965
  • Debutbog
   Karlas Kabale
  • Kendt for
   Sine børnebøger om Karla
  • Aktuelle priser


Varen blev lagt i din kurv