Red Barnet

1.698 brugte skoletasker hjælper udsatte børn

 

København 19. september 2018

I starten af august indledte Arnold Busck og Red Barnet for andet år i træk et samarbejde, hvor kunderne kunne donere brugte skoletasker til glæde for udsatte børn. Igen i år har skoletaske-indsamlingen været en stor succes. Næsten 1700 skoletasker er indleveret i Arnold Busck-butikkerne over hele landet.

Gennem den seneste måneds tid har børn kunnet aflevere deres brugte skoletaske i en af de 31 Arnold Busck-butikker rundt om i landet. De indsamlede skoletasker er løbende blevet solgt billigt i Red Barnets genbrugsbutikker. På den måde har udsatte familier fået mulighed for at få sig en lækker brugt skoletaske til en god pris, samtidig med at salget af skoletaskerne er gået til organisationens arbejde med blandt andet sommerlejre og familieklubber for sårbare og udsatte børn i Danmark.

Indsamlingen sluttede i sidste uge, og der er siden starten af august indsamlet 1.698 brugte skoletasker over hele landet. Det er 539 flere end sidste år.

"Igen i år er det med glæde og stolthed, vi kan konstatere, at vores kunder og deres børn er meget begejstrede for denne mulighed for at støtte Red Barnets gode arbejde for udsatte børn i Danmark og resten af verden. Og så skal der også lyde en stor tak til de skoler rundt om i landet, der sammen med deres lokale Arnold Busck-butik har etableret en indsamling af brugte skoletasker blandt eleverne", siger Helle Busck Fensvig, adm. direktør i Arnold Busck.

Også i Red Barnet er generalsekretæren begejstret:

"Vi er dybt taknemmelige over at opleve en så markant øgning i opbakningen til skoletaske-indsamlingen. Det er fantastisk at se, hvordan endnu flere børn rundt om i hele landet gerne vil hjælpe andre børn, der ikke har de samme muligheder som dem selv. Vi har fået talrige historier og set billeder med stolte og glade børn, der afleverer den brugte skoletaske, og deres bidrag er nu medvirkende til, at Red Barnet kan hjælpe endnu flere udsatte børn med venskab, tryghed og trivsel", siger Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær for Red Barnet.

De brugte skoletasker er løbende gennem hele august blevet sendt ud til og solgt i Red Barnets 20 genbrugsbutikker over hele landet.

Overskuddet går til udsatte børn herhjemme og ude i verden

Overskuddet fra Red Barnets 20 genbrugsbutikker går til arbejdet for at hjælpe de dårligst stillede børn lokalt, nationalt og internationalt. Skoletaskerne sælges, så andre børn kan få glæde af dem, men pengene fra salget af taskerne vil også gå til Red Barnets arbejde med blandt andet sommerlejre og familieklubber for udsatte og sårbare børn i Danmark.

Pengene fra salget af én brugt skoletaske svarer til, at et udsat barn kan komme med Red Barnet på en dags ophold på ferielejr med overnatning inkl. kost og logi.

For yderligere oplysninger kontakt:

Pressemedarbejder i Red Barnet, Marie Fensmark tlf. 4044 8860 / e-mail: maf@redbarnet.dk
Communication & Business Development Manager i Arnold Busck, Susann Krebs tlf. 6037 0408/ e-mail: sk@arnoldbusck.dk

Red Barnet arbejder i Danmark og flere end 120 andre lande. Red Barnet redder børns liv, beskytter og styrker dem. Red Barnet kæmper for børns rettigheder og er verdens førende uafhængige organisation for børn. Red Barnet er en demokratisk organisation, og har opbakning fra 2.200 frivillige, der er organiseret i 60 lokalforeninger rundt om i Danmark.
Red Barnet har 20 genbrugsbutikker, der ligger i Aarhus C, Tønder, Hedensted, Hovedgård, Ringkøbing, Frederikshavn, Roskilde, København Østerbro, Herning. København City, København Amager, Allerød, Rønne, Odense, Næstved, Kolding, Randers, Fredericia, Aalborg, og Skanderborg.

 

1.159 brugte skoletasker giver bedre børneliv til udsatte børn

København 13. september 2017

I starten af august indledte boghandlerkæden Arnold Busck og Red Barnet et samarbejde, hvor kunderne kunne indlevere brugte skoletasker til glæde for udsatte børn. Skoletaske-indsamlingen har været en stor succes. 1.159 skoletasker er indleveret over hele Danmark. 

Gennem den seneste måneds tid har børn kunnet aflevere deres brugte skoletaske i en af de 30 Arnold Busck-butikker rundt om i landet. De indsamlede skoletasker er doneret og derefter solgt billigt i Red Barnets genbrugsbutikker. På den måde har udsatte familier fået mulighed for at få fingre i en lækker brugt skoletaske samtidig med, at salget af skoletaskerne blandt andet er gået til organisationens arbejde med sommerlejre og familieklubber for sårbare og udsatte børn i Danmark. Arnold Busck har derudover doneret 25 kroner pr. indsamlet skoletaske til Red Barnet.

Indsamlingen sluttede mandag den 11. september 2017, og der er siden starten af august indsamlet 1.159 brugte skoletasker ind over hele landet.

- Vores kunder har bakket helt fantastisk op omkring indsamlingen af skoletasker, og masser af børn er kommet til os og har doneret deres brugte skoletaske til glæde for et udsat barn. Det at kunne hjælpe fra barn til barn på denne måde har absolut været positivt, siger Helle Busck Fensvig, adm. direktør i Arnold Busck.

Også i Red Barnet er generalsekretæren begejstret:

- Vi er dybt taknemmelige for den store opbakning og alle de positive tilbagemeldinger, vi har fået fra både børn og familier i hele Danmark, der fortæller, hvor godt og meningsfyldt det er at give sin brugte skoletaske videre. Nu glæder vi os over, at alle de flotte, brugte tasker får nye, spændte ejere, og at salget fra taskerne kommer til at hjælpe endnu flere udsatte og sårbare børn, siger Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær for Red Barnet.

 

 
De brugte skoletasker er løbende gennem hele august blevet sendt ud til og solgt i Red Barnets 19 genbrugsbutikker over hele landet. 

Overskuddet går også til udsatte børn ude i verden
Overskuddet fra Red Barnets 19 genbrugsbutikker går til arbejdet for at hjælpe de dårligst stillede børn lokalt, nationalt og internationalt. Det betyder, at salget i genbrugsbutikken er med til at støtte projekter for både udsatte børn i lokalområdet og for børn ude i verden.

Pengene fra salget af en brugt skoletaske svarer f.eks. til en måneds skolegang til et barn i Syrien, rent vand til tre børn i en måned eller penicillin til fem syge børn.

For lokale tal eller yderligere oplysninger kontakt:
Pressemedarbejder i Red Barnet, Marie Fensmark tlf. 4044 8860/ e-mail: maf@redbarnet.dk

Red Barnet arbejder i Danmark og flere end 120 andre lande. Red Barnet redder børns liv, beskytter og styrker dem. Red Barnet kæmper for børns rettigheder og er verdens førende uafhængige organisation for børn. Red Barnet er en demokratisk organisation og har opbakning fra 2.000 frivillige, der er organiseret i 65 lokalforeninger rundt om i Danmark.
Red Barnet har 19 genbrugsbutikker, der ligger i Aarhus C, Tønder, Hedensted, Hovedgård, Ringkøbing, Frederikshavn, Roskilde, København Østerbro, Herning. København City, København Amager, Allerød, Rønne, Odense, Næstved, Fredericia, Aalborg, Kolding og Skanderborg.

Arnold Busck A/S er Danmarks største og ældste kapitalkæde af boghandlere. Arnold Busck A/S åbnede sin første boghandel i 1896 i Pilestræde og flyttede få år efter til Købmagergade i København. Siden da er det blevet til i alt 30 butikker fordelt på hovedstrøg og i butikscentre overalt i landet samt web-butikken arnoldbusck.dk. Arnold Busck A/S havde en samlet omsætning på 367 mio. kr. i regnskabsåret 2015/2016, et nettoresultat 4 mio. kr., en egenkapital ultimo regnskabsåret på 41 mio. kr. samt et gennemsnitligt antal fuldtidsansatte i samme periode på 232 personer.
 

 

Klik her for at finde din nærmeste Arnold Busck-butik

Udvalgte TV-indslag, blogindlæg og artikler: 

TV2FYN: https://www.tv2fyn.dk/artikel/brugte-skoletasker-hjaelper-udsatte-boern

TV2NORD: https://www.tv2nord.dk/nyheder/02-08-2017/1930/gamle-tasker-er-meget-vaerd?autoplay=1

Avisen.dk: https://www.avisen.dk/foer-skolestart-flere-familier-har-ikke-raad-til-ny_455537.aspx

Bognørden: https://bognorden.blogspot.dk/2017/08/doner-en-brugt-skoletaske-frem-til-11.html

Far til fire piger: http://fartilfirepiger.dk/2017/08/imorgen-er-hverdagen-tilbage/

Mit bogskab: http://www.mitbogskab.dk/?p=2983

 

Varen blev lagt i din kurv