Anmeldelser

af Maria Louise Staffe
229,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 3 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[2.00]

En ok bog

af Samhain | 18/10/2012

Jeg må nok ærlig indrømme at jeg er lidt for gammel til denne bog, eller for at sige det på en anden måde, jeg er ikke bogens målgruppe. Hovedpersonerne er 14 årige Emma og 9 årige Oskar, det er nok også I denne aldersgruppe at bogens læsere skal findes. Men det betyder ikke, at folk der er ældre ikke kan læse den, for det kan de sagtens, og det kan også være at de syntes den var meget bedre end jeg gjorde. Når det er sagt, så er det ikke fordi bogen er dårlig, slet ikke. Selve historien er ret god og underholdende, ikke lige noget jeg har læst så meget af før, og det er jo godt. Det der virkelig trækker ned i mine øjne er skrivestilen. Jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal beskrive det, men lad mig da prøve. Først og fremmest, så bliver tingene gentaget alt for mange gange, og det giver mig følelsen af at blive talt ned til, som om jeg ikke kan huske hvad der stod et par sider længere tilbage i bogen. Personernes dialoger er ret kiksede, de virker ikke naturlige, mere alt for akavet og ude af sted. F. eks. sad jeg flere gange og tænkte, når Oskar og Emma havde en samtale, at sådan ville en 9 årig og en 14 årig ikke snakke sammen. Jeg føler lidt at Staffe prøver for meget, med henhold til sproget altså. Det fungerer ikke rigtig for mig, desværre.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af J. K. Rowling
99,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

My love. I'm here.

af Moomii | 17/10/2012

Og min gudinde har gjort det igen!  Den er simpelten den sejeste bog EVER! Kan aldrig nogensinde leve uden den igen. Klart en del af min HP samling! <3

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af E L James
149,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 3 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.67]

Lidt mere sødbløden

af Rikke Andrup | 17/10/2012

Den første del og egentligt den største del af bogen er meget "sød" - ikke lige hvad jeg havde forventet af et sub/dom-forhold med et "smertekammer", men det er ok. Ana og Christians forhold/ægteskab udvikler sig og de afprøver og overskrider stadig grænser. Helt rosenrødt er det dog ikke og Ana's største frygt udfolder sig for øjnene af hende i en hast, hvor hun ikke selv kan følge med. Den modige, selvsikre Ana må kæmpe en kamp, som ikke handler om hende og Christians forhold, men også hvor liv står på spil. Christians følelser spiller en stor rolle i bogen og ligeledes gør Ana's evige kamp for at bevise for Christian, at han er værd at elske. Det bringer dem utallige gange i skænderier efterfulgt at voldsomme sexforsoningsscener alle mulige (og umulige) tænkelige steder. Jeg var endnu en gang godt underholdt, selv om bogen var meget mere sødbløden. Den sidste del vender fuldstændig op og ned på det forventede og giver en rigtig god afslutning på triologien. Der er ingen løse ender og alt "bliver fulgt til dørs". Jeg fatter dog ikke, at Christian har så pokkers svært ved at forstå, at han er værd at elske, når halvdelen af koldens kvindelige befolkning er smaskforelsket i ham :-)

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Veronica Roth
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.50]

Divergent, Veronica Roth

af Debrah | 12/10/2012

Divergent er klart en af de bedre bøger i den postapokalyptisk genre som ligenu stormer frem efter Hunger Games sucess. Tris er også en noget stærkere rollemodel for unge piger og bogen føles næsten som et svar på den stribe handlingslammede piger/kvinder som vi de seneste år har været vant til i f.eksTwilight-bøgerne. Jeg vil anbefale bogen til alle der gerne vil læse en YA-titel med lidt mere samfundskritik. Jeg har læst forud på engelsk og kan afsløre at bind 2 er lige så spændende som denne. Glæd jer :)

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Philip Kerr
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[3.00]

Veldokumenteret krigtidsfortælling

af Rikke Andrup | 08/10/2012

 

Jeg har ikke læst Philip Kerr's tidligere bind i BERLIN Noir-serie, men bøgerne kan sagtens læses selvstændig. Historien er spændende og rammerne er veldokumenteret. At jeg ikke fandt historie videre fængslende skyldes nok, at jeg ikke er specielt begejstret for bøger omhandlende krigstiden.  
Vil du anbefale til en ven?

Nej

af E L James
149,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 3 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Forbered dig på et afhængighedsforhold

af Rikke Andrup | 08/10/2012

 

Endnu en gang var jeg total magtesløs i Mr. Grey's favntag. Jeg slugte hver en side og følte mig som en alkoholiker, der bare ville have mere og mere. Jeg nød næsten ikke en gang siderne, men åd dem bare råt. Seksualiteten var der ikke mindre af i denne 2. del af Fifty Shades-triologien, som dog også bød på en del mere action. Følelserne er ekstreme, mørke, dystre, men også dyb og næsten betingelsesløs kærlighed, had, afmagt og næstekærlighed. Du får hele registeret. Og oven i hatten vrimler det med lækre fyre, ikke kun Mr. Grey, men også Ana's bekendte, som Ana tilsyneladende er helt immune overfor. Smarte biler, helikoptere, dyre kjoler, højteknologi og masser af sex, der er ingen smalle steder i Bredgade - og jeg elsker det! Skulle jeg forsøge at fortælle indholdet af bogen, ville de fleste ryste på hovedet og tænke, sikke en gang hjernetomt bras, men jeg er ligeglad for sjældent er jeg blevet så godt underholdt og jeg er fuldstændig afhængig. Jeg sidder nu med mine abstinenser, skælvende og rystende og venter på min næste dosis som først udkommer på torsdag, mon jeg overlever?   Og hvis jeg overlever og når jeg er igennem den afsluttende del, tror jeg, at jeg starter helt forfra og så vil jeg nyde hver enkelt side, smage på hver en linie som var det en udsøgt bouquet.  
Vil du anbefale til en ven?

Ja

af E L James
149,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 9 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[3.89]

"Fanget" på sofaen i mange timer

af CecilieBengtzon | 08/10/2012
Kan helt klart anbefales. Ikke et stort litterært værk, men super godt underholdning. Vil glæde mig til at læse videre :)
Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Amanda Lind
49,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[1.00]

Utrolig skuffende

af Frk. Hyms | 07/10/2012

Jeg brød mig virkelig ikke om bogen.

Francys Evangelium virkede til at være en spændende bog, hvor kvinden fik lov at være en hårdkogt gangster uden samvittighedskvaler – sådan er den overhovedet ikke. Francy er godt nok overhoved for Firmaet – hun er mafiaboss og styrer kriminelle inden for prostitution, narkohandel, våben og kasino. Men hun har de største samvittighedskvaler både overfor sin familie, som hun stort set ikke har tid til, overfor de personer hun sælger narko til (men det går, så længe hun lader være med at tænke på det) og hun duer slet slet ikke til at torturere og myrde folk – hun kan nemlig ikke tåle at se blod og får det fysisk dårlig af det. Alligevel formår hun at flytte to lig, der har fået halsen skåret over (jeg ved godt nok ikke særlig meget om mord, men jeg antager at det sviner en del med blod) uden at hun besvimer og meget sent i bogen er det forklaret at hun godt kan klare blod når det er i en presset situation (hvor belejligt).

Det meste af bogen går med hvor dårligt alle har det – Francy med de tusinde kvaler, Lille Marie der er bekymret for Francy, faren der har dårlig samvittighed over sin fortid som mafiaboss og over at have overladt ansvaret til Francy, moren der beklager den måde hun er blevet rig på og derfor bruger sin tid blandt samfundet udskud og forsøger at rette op på alt det hendes mand og datter har gjort, søsteren der føler sig overset og ikke ved hvordan hun skal forholde sig til Francy, Pär (Francys mand) der har enormt ondt af sig selv og søger trøst – jeg kunne blive ved.  Det er en trættende omgang uden nuancer og hvor selv den onde egentlig ikke føles ond – for det er vel også synd for ham.

Så nej, jeg brød mig virkelig ikke om bogen!

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Lars Kepler
49,95 kr.
Udsolgt i webbutik
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.50]

I sync med Lars Kepler

af Lonni K. | 07/10/2012

“alle løgnerne skal få deres lod i søen, der brænder ild og svovl”

Johannes’ Åbenbaring 21:8

*

Ovenstående tekst møder mine øjne, da jeg slår op på en af de første sider i Lars Keplers tredje Jonna Linna-krimi ‘Ildvidnet‘. Foruden af være et bibelcitat, giver det mening i forhold til bogens emne, men først når man når til de sidste sider i  Alexandra og Alexander Ahndorils velskrevne krimi. Inden man kommer så langt, – for det er en lang bog – så skal man som læser være vidne til en hel del. Jeg indrømmer, at jeg er en smule forelsket i Lars Kepler-konceptet. Jeg vil naturligvis bestræbe mig på, at at møde ‘Ildvidnet‘ med et lidt mere køligt blik, end jeg først havde tænkt mig. Og jeg beklager på forhånd, hvis der kan spores en vis fortabelse, undervejs.

Kepler/parrets første krimi, ‘Hypnotisøren’, læste jeg i julen 2009. Det var pudsigt nok også jul i bogen – jul og vinter, med dertil buldermørke og kolde tæer. At læse om sne og ruskende grene, når der virkelig er sne og ruskende grene udenfor det vindue, man sidder og læser ved, er en vidunderlig oplevelse, som om fiktionen blander sig med det virkelige liv og farver alting derefter. Jeg tænkte da, at det nok var et tilfælde, at ‘Hypnotisøren‘ udkom netop på det tidspunkt, men nu hvor jeg har læst ‘Ildvidnet‘, så er jeg ikke så sikker på tilfældigheder mere, når det angår Lars Kepler.

Årstiden i ‘Ildvidnet‘ siger september/oktober og Thanksgiving, og jeg startede netop ‘Ildvidnet‘ i slutningen af september, – nu igen, tænkte jeg. Det tegner godt. Denne synkronisitet er med til at understøtte stemningen i bogen, – eller i mig, som læser. Sætninger med mørke blade i bunden af våd skov, og køligt morgenlys med dampende blåt, fortæller meget vel at vi er i september, i haven som i bogen. Jeg er absolut i sync med Keplers!

Men nu skal jeg jo være ærlig. I starten af ‘Ildvidnet‘, var jeg ikke helt begejstret. Alt det der skal beskrives og dvæles ved, får ofte krimien til at virke træt og svær at få op i omdrejninger. Jeg husker den fart, de havde på i ‘Hypnotisøren‘, hvor man måtte holde fast i bordpladen med begge hænder for ikke at ryge af, når man vendte sider med tæerne, og lige nu kan jeg ikke lade være med at tænke, om der mon er nogen, som har rådet Keplers til at slappe lidt mere af i ‘Ildvidnet‘? Når man sidder i den ene ende af en bog på 578 sider, og det går trægt i starten, så tænker man godt nok at det bliver en laang awten. Men min hengivenhed overfor Keplers gjorde, at jeg ikke lagde bogen fra mig. Jeg tror nok, at jeg på et tidspunkt begyndte at drømme lidt om Jean Christophe grangés nye krimi  (‘Rejsende uden bagage‘, udkommer 26/10 d.å.). Men kun lidt. Min stædighed fik mig til at blive ved Keplers side – og jeg blev belønnet det meste af vejen.

Keplers lægger jo ellers hårdt ud med et bestialsk dobbeltmord på Birgittagården. Det er altså på behandlingshjemmet for utilpassede piger, jeg får mit første gys! Derefter er der kidnapning af et lille barn og så tager Kepler for alvor fat! Indimellem tænker man ‘Hov hov – ikke mere te til Kepler – bring on the brandy! For lige som det hele går så godt, taber krimien luft. Heldigvis er det ikke som i ‘Paganinikontrakten‘ (udk. 2011), hvor  jeg måtte stå helt af, fordi den simpelthen var for kedelig. ‘Ildvidnet‘ svinger sig op igen-igen, også med overraskelser og et interessant twist, når slutningen nærmer sig. – Mere om det, når du selv læser bogen.

‘Ildvidnets persongalleri kæler godt for kriminalkommissær Joona Linna. Kriminalkommissæren overrasker fx ved at interessere sig for digteren Rainer Maria Rilke. Vi får også lidt at vide om Joona Linnas flirten med venstrefløjen, og der vil nok løftes flere slør i de kommende bøger. At vi også skal høre om hans familiemæssige baggrund, er vel godt nok. Bare det ikke er på et tidspunkt, hvor man er træt og godt vil have fyraften. I slutningen af ‘Ildvidnet‘, hvor morderen er fanget, og alting er slutet gott, allting gott, da burde bogen virkelig også slutte. Men det gør den ikke. Den går faktisk lige over i en ny problematik, som vi nok kommer til at høre mere om i Lars Keplers fjerde krimi,’Sandmannen‘, som udkommer på svensk, den 5/11 i år. Måske er det et forsøg på at lave en såkaldt cliffhanger, men fungerer den?

Beskrivelsen af pigerne på hjemmet, – og især Vicky, – er nu ganske godt gået. Man fornemmer dette tynde væsen og hendes smerter. De psykiske, ikke kun de fysiske. Faktisk er Keplers gode til at fremstille det rå univers, som pigerne er en del af – deres indbyrdes kampe og hvordan de fighter i en verden, hvor der ikke er plads til dem. Her fornemmes også en lille smule angreb på systemet. Når forfattere skriver sådan, bliver alting meget mere interessant,  – og her kommer jeg også i tanke om  forfatteren, Mary Shelley (1797 – 1851). Hun var også inspireret af sin samtid, da hun skrev  ‘Frankenstein‘. Ideen til dette monster, fik hun på en ferie, hvor vejret var dårligt. Sammen med en bunke forfattere, slog hun tiden ihjel med spøgelseshistorier. I samme åndedrag som spøgelserne blev bragt på bane, diskuterede forfatterne også Darwins teorier, og det var faktisk denne kombi – spøgelser versus Darwin – som gav Mary Shelley ideen til Frankenstein. Ahndorils har til tider også dette politiske bid i ‘Hypnotisøren‘, og det gentager sig i ‘Ildvidnet‘. De skal bestemt fortsætte med at pirke lidt til tidens uretfærdigheder. Det er sådan noget, der gør sig godt.

Kvinden, Flora, er og bliver min yndlingsperson. Dette menneske, der hævder, at hun er et medium, står helt klar for mig, igennem hele redeligheden. Sårbar og en smule “langt ude”, men fantastisk nærværende skabt/skrevet. Som handlingen skrider frem, får hun da også større og større betydning, og der hvor jeg synes at bogen skulle slutte, der er hun bogens absolutte queen! Sej og næsten “lidt for meget”.

Ingen Kepler uden action, vil mange nok mene. ‘Ildvidnet‘ rummer godt nok action, først som sidst, – og jeg kommer til at tænke på et af afsnittene i bogen, som er udpeget til at være en rigtig actionscene. Den foregår i en slagterhal. Personligt, kunne  jeg godt undvære den, da beskrivelserne er for “langsomme” til at virke “vildt spændende” på skrift. Men afsnittet vil sikkert fungere godt på et filmlærred.

Men når alt kommer til alt, er der stadig blod og uhygge i Keplers. Men de er blevet blødere i deres skriv. Egentlig skal der ikke noget ‘men‘ ind der. For det klæder dem at være lidt mere laid backLars Keplers skrivestil er indimellem næsten episk, lidt tungt krydret (positivt ment) og i stil med en krimi noir. Det dystre og tunge, som fx islændingene er gode til, passer helt fint til Keplers univers. Og nu hvor jeg kommer ind på islændinge, så bliver jeg nødt til at have lidt namedropping: Arnaldur Indriðasons -  ‘Manden i Søen‘ (2008) og ‘ Nedkøling‘ (2011), beskriver eminent hvornår krimi noir er bedst, så husk ham og læs ham!

En afsluttende kommentar herfra må være den, at Alexandra og Alexander Ahndoril meget gerne må fortsætte med at benytte sig af denne dystre noir-stemning, så får vi stadig mere dybde, flere lag, og godt med hårdkogt undergrund ind i historierne. Det skulle gerne blive til otte krimier med Joona Linna, siger Keplers, og det er ‘Sandmannens’ tur, næste gang.

Ildvidnet‘ får fire hjerter med en pil, der går op og ned i takt med de gange krimien taber fart, og så alligevel får hevet sig op igen og igen og ..

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Bergsveinn Birgisson
199,95 kr.
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

De islændinge.....

af Jeanette T. | 04/10/2012

Elegant og rørende. De islændinge kan bare fortælle historier.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

Sider

Varen blev lagt i din kurv