Anmeldelser

af Margaret Atwood
129,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[3.00]

Lidt for forudsigelig

af Luna Rasmussen | 21/11/2019

Der mangler overraskelser. allerede på side 1 er den gennemskuet.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Dan Turèll
59,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Fed bog

af Luna Rasmussen | 21/11/2019

Kan anbefales til alle elskere af Danny og musikken.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Anna Grue
149,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[1.00]

Dårlig

af Luna Rasmussen | 21/11/2019

Virkelig dårlig research, og hun er endda gift med en kunstner. Også et meget reaktionært kunstsyn, hvilket gør det endnu mere pinligt.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Anne Linnet
199,00 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 3 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[1.00]

Virkelig fucked!

af Luna Rasmussen | 21/11/2019

Endnu en kendisbog, der ikke burde have sin gang på denne jord. Hvad sker der for forlagene, de er til grin, når de udgiver sådan noget

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Anne Linnet
199,00 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 3 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[1.00]

Virkelig fucked!

af Luna Rasmussen | 21/11/2019

Den er da ubehjælpeligt skrevet. Endnu en kendisbog der ikke burde have sin gang på denne jord. Hvad sker der for forlagene?

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Kaare Dybvad Bek
113,91 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

Absolut anbefalelsesværdig

af Ole K. Ersgaard | 18/11/2019

Kaare Dybvad Bek sætter fokus på de gigantiske samfundsmæssige ændringer - som “de lærde” har forårsaget i Danmark. Bl.a.:

Indvandring

Og det er ikke kun De Radikale, der er skurken i den udvikling, der har (og har haft) voldsomme negative konsekvenser for det folkelige Danmark.

Venstrefløjen har også sin store andel heri. Forfatteren sætter bl.a. fokus på: Indvandring: De røde partiers historiske skift fra “ingen indvandring til det modsatte”.  Et paradoks, fordi det er ødelæggende for mange af deres vælgere.  For øget tilstrømning af flygtninge fra tredjeverdenslande udfordrer jo ikke mindst de ufaglærte.

Men sætter også de sociale ydelser under et gigantisk pres. I Sverige og Tyskland kan man allerede se de voldsomme konsekvenser. 

Kaare Dybvad Bek påpeger fx, at (jeg citerer): “80.000 svenskere kommer således hvert år til Norge som løsarbejderede som følge af presset på svenske ydelser.”  Og lønniveauet for ufaglærte er ligeledes faldet markant i Tyskland. Ikke mindst det seneste årti.

Kaare Dybvad Bek undrer sig da også over, at selv om man fx kan iagttage - “at mange svenske lokalsamfund falder fra hinanden, står ligesindede på denne side af  Øresund klar med samme plan”. Men som forfatteren udtrykker det: “Enten har man ikke forstået, hvad en indvandring i svensk størrelsesorden vil betyde for Danmark, eller også har man simpelt hen besluttet sig for, at   de multikulturelle idealer er mere værd end de ufaglærtes arbejdsvilkår”…(…)…”

Overakademisering

Forfatteren gør op med de lærdes vildfarelse om, at akademikere er gode for økonomien, fordi virkeligheden viser - at foruroligende mange ikke kan få arbejde.  Uddannelsessystemet er blevet en omvendt Robin Hood. Men ikke desto mindre fortsætter den massive tilstrømning til universiteterne.

Og det er ikke omkostningsfrit.   Betydelige økonomiske midler er over et årti flyttet fra folkeskolen til universiteterne.  De lærde opfinder så flere og flere stillinger i det offentlige til den akademiske overskudsproduktion - og det har en gøgeungeeffekt.  Ledelseslagene vokser og kommunikationsmedarbejdere strømmer ind på bekostning af faglærte og professionsuddannede. 

Centralisering 

De lærdes tro på en ubetinget centralisering i det offentlige pilles fra hinanden og er eksemplificeret v/Skattevæsenet, Politiet og Kommunalreformen. Kaare Dybvad Bek giver da også nogle af de lærde (fremtidsforskere, finansministeriets embedsmænd, integrationseksperter og samfundsvidenskabsmænd) en velfortjent (og sønderlemmende) kritik. Bogen afsluttes med en række konkrete forslag til, hvordan de lærdes tyranni rulles tilbage. De lærdes tyranni er meget velskrevet, veldokumenteret og absolut anbefalelsesværdig. 

Ole K. Ersgaard

Erhvervsøkonom MDM, PD

2019-11.18

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Karsten Lagermann
149,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 3 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Utroligt god bog

af Maaleren | 29/10/2019

En super god bog, der hjælper med at skabe mere ro, og børn falder nemmere i søvn.

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Karsten Lagermann
149,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 3 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Fantastisk

af Bogormen19 | 28/10/2019

Denne bog er intet mindre end fantastisk. Efter vi begyndte at læse den, er der kommet mere ro ved sengetid, og min datter sover bedre og roligere hver nat.

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Karsten Lagermann
149,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 3 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Skøn bog - mine børn nyder den!

af Løjsen | 28/10/2019

Herhjemme finder mine børn på 6 og 9 dejligt ro, når vi læser Det Magiske Sovecirkus. Fint inddelt så man automatisk læser i et roligt tempo.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Anita Andersen
249,00 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[3.00]

Vigtig bog

af Elfie1980 | 27/10/2019

Jeg er ret splittet omkring denne bog. På den ene side er jeg dybt imponeret over, hvor ærlig og modig man skal være for at skrive sådan en selvbiografi. Altså man kommer helt ind under huden på Anita - man får hele rejsen med, beskrevet både med følelser og tanker og ikke mindst billeder. På den anden side synes jeg, at bogen kunne have haft gavn af en god redaktør, fordi der er en del steder, hvor det bliver for langsommeligt/kedeligt/svært at komme igennem. Måske er det også ekstra svært for mig, fordi jeg er meget følsom + sindslidende. Forfatteren er virkelig god til at beskrive sin angst og ensomhed - jeg har kunnet mærke det helt ind i sjælen. Derudover ville jeg have sat stor pris på, hvis der havde været læst mere korrektur. Men stavefejl står også som bøjet i neon for mig.

Jeg vidste nærmest intet om at være transkønnet eller kønsskifteoperationer, før jeg læste denne bog. Så jeg føler mig langt klogere på emnet nu. Derfor synes jeg, at det er en uhyre vigtig bog - både for uvidende mennesker som jeg men også transkønnede eller pårørende til transkønnede. Det er helt sikkert et emne, som ikke fylder nok i litteraturen. Jeg søger selv altid litteraturen, når der er noget, som jeg ikke forstår og vil vide mere om. Jeg forstår udmærket Anitas bevæggrund for at skrive denne bog. Hun ønsker at udrydde tabuerne omkring transkønnethed og kønsskifteoperation. Folk bliver ofte bange for noget, som de ikke forstår, så derfor tager mange afstand fra en kvinde som Anita og andre i hendes situation. Derfor bliver mange transkønnede ofte meget alene, når de springer ud, fordi familien og vennerne ikke forstår. Så jeg forstår den høje selvmordsrate - det er frygteligt, men forståeligt. Som sagt er jeg sindslidende, og nogle folk er også løbet skrigende væk, når de har fået det at vide. Så jeg har selv mistet mange mennesker i mit liv, så jeg ved, hvordan det tærer på ens selvværd.

Jeg hylder ærlighed - jeg elsker, når folk tør være dem selv og ikke bare vise falske glansbilleder (både face to face men også på de sociale medier). Det kan være meget svært at være ærlig, især når man er ung og bare vil passe ind.

Lad mig lige komme med en lille advarsel: Du vil aldrig få det samme syn på den søde uskyldige "Hello Kitty", som pryder mange små pigers tøj, efter du har læst denne bog. Faktisk kan jeg ikke se på Hello Kitty uden at grine eller smile nu.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

Sider