Anmeldelser

af John Wagner
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[3.00]

Absolut anbefalelsesværdig

af Ole K. Ersgaard | 18/04/2019

Bogen er skrevet af journalisten og direktør for Samvirkende Købmænd John Wagner, der tidligere bl.a. har været generalsekretær for Det Konservative Folkeparti.

Bogen giver et godt indblik i de problemer som Danmark stod med, da Socialdemokratiets statsminister Anker Jørgensen gav op i 1982. Og som hans afløser på statsministerposten - Poul Schlüter fra Det Konservative Folkeparti - blev sat i spidsen for at løse. Og genopretningen lykkedes. Endda under særdeles vanskelige parlamentariske forhold.

På trods af eksperters forudsigelse om en kort levetid for den nye regering - blev virkeligheden en anden. For Poul Schlüters regerringsperiode kom til at vare 10 1/2 år. Da han fratrådte var det et optimistisk og stærkt forandret Danmark. Også Det Konservative Folkepartis op og nedture er ligeledes indgående beskrevet. Nedture forårsaget af fløjkrige i partiet, der er kendt helt op til i dag.

Men også den berygtede, og for Danmark belastende fodnotepolitik (udøvet af Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre og SF, der kostede Danmark international anseelse og som var tæt på at koste landets NATO medlemskab), bliver beskrevet.

John Wagner har dygtigt beskrevet den politiske proces i lovgivningsarbejdet, og de problemer og spændinger, der var i regeringsperioden. Der er kommet mange af de kendte "Schlüter" ordspil med, men ærgerligt at et af de mest kendte er udeladt. Poul Schlüter blev jo en gang spurgt om, hvorvidt hans udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen kunne blive en kommende statsminister? Svaret var - "ja, det kan han givetvis, men bare ikke i Danmark"!

Det trækker dog ned med nogle slåfejl og ikke mindst unøjagtigheder i faktaafsnittet, hvor antal stemmer til Det Konservative Folkeparti (i 2011 og 2015) ikke er i overensstemmelse med oplysningerne i bogen "Folketinget efter valget i 2015".

Men John Wagner har en god pen, den gør læsningen interessant. Og den giver også en god indsigt i Poul Schlüters tid, opgaver og ansvar som statsminister. Der er også fundet plads til den tidligere statsministers refleksioner over tiden i Statsministeriet, og bl.a. hans vurdering af partiet i dag.

Bogen er absolut anbefalelsesværdig.

Ole K. Ersgaard

Erhvervsøkonom MDM, PD

2019-04-18

 

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Mona Hawthorn Andersen
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

5 ud af 5 stjerner!

af Sofie Kristensen | 07/04/2019

Karakter: 5 ud af 5 stjerner

Det første der skal siges i denne anmeldelse er: Det er en fantastisk bog!

Man ved, at en bog er virkelig god, når man ikke er i stand til at lægge den fra sig, hvilket er tilfældet med denne bog. Den var en fornøjelse at læse.

Bogen overraskede igen og igen med spændende og veludførte plot-twists, som man ikke er i stand til at forudse. Bogen er udtryk for, at Mona har gennemtænkt hvert eneste ord. Det er rart, at den danske humor trænger igennem.

I denne bog er der tale om en uhyggeligt troværdig skildring af det syge sind.

Forfatteren viser stort overskud ved at have imponerende miljøbeskrivelser. Aalborg bliver beskrevet på en måde, der gør, at man føler sig bekendt med byen, selvom man ikke nødvendigvis i virkeligheden er. Der er ingen tvivl om, at Mona kender byen meget godt. Man kan se omgivelserne for sig og føler derved en endnu større følelse af uhygge, da det er så realistisk. Det er forfriskende med en spændende krimi sat til at foregå i en dansk by.

Denne bog rummer nogle svære temaer, som behandles med største takt. Der er en fremragende fremstilling af tabuer i samfundet. Temaerne omkring mobning, samlevervold, overlevelsesskyld og det syge sind fængslede mig især.

Hvis du er til grafiske beskrivelser og høj troværdig er denne bog lige noget for dig.

Målgruppen for denne bog er alle med interesse for det menneskelige sinds uhyggelige afkroge og tilhængere af krimi og gys. Såvel yngre som ældre kan læse denne bog. Selvom Amanda er en ung pige kan alle læsere relatere til hende. Alle i stand til at føle med hende og de andre karakterer. Mona formår at skildre aldersgruppen Amanda tilhører realistisk.

Ikke kun Amanda er skildret realistisk, det er samtlige personer i denne bog. Disse personer er mennesker man kunne møde hvor som helst i den virkelige verden. Forfatteren er i stand til at skabe en medfølelse med karaktererne. Personerne i bogen bidrager til hinanden. Især forstyrrede personer skildres suverænt.

Du spørger måske hvordan denne bog adskiller sig fra andre? Plot-twists er en del af mange bøger, men de er sjældent så veludførte, som de er i denne bog. Forfatteren har en særlig styrke i sin indsigt i menneskets sind, og hun er i stand til at skildre forstyrrede menneskers sindsbevægelse på formidabel vis. Man kan mærke, at bogen er inspireret af ægte historier, hvilket gør den endnu mere uhyggelig.

Jeg ser frem til at læse flere bøger af Mona! Gerne endnu en bog med Amanda, for at se hvordan hendes liv er blevet påvirket efter hendes oplevelser, og hvordan hun overkommer de udfordringer der må følge med. 

Anbefalingen til dig er – læs denne bog!

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Daniel Riegels, Anne S...
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

God bog

af karen73 | 05/04/2019

Jeg har haft meget glæde af at læse bogen og bruger den med jævne mellemrum som opslagsværk ifm. med mit arbejde i den grafiske branche

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Frank Jensen
279,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

Officiel anmeldelse af Optur Down Under

af fan1803 | 23/03/2019

Der er en enkelt officiel anmeldelse af bogen, hvor den får fire stjerner (som her er markeret som fire hjerter) :

https://bogmarkedet.dk/artikel/en-dr%C3%B8m-en-rejse-og-en-personlig-udvikling-p%C3%A5-cykel 

 

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Peter Rygas
106,88 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[2.50]

Din boganmelder

af peter rygas | 18/03/2019

 

Digte hvorfor ikke…

Var skeptisk i starten, da jeg ikke er den helt store til digte. Men blev overrasket jo længere, jeg kom ind i bogen. Den fangede mig, måske er det den måde Peter Rygas har bygget den op på. Den er læsevenlig og overskuelig. Det rimer der hvor det skal rime. ’Enderim’ Har læst flere af digtene nogle gange, hvor der kom forskellige konklusioner hver gang. Og hvert menneske tolker forskelligt, når der læses digte.

Du vil som læser, komme igennem følelserne. Jeg gjorde også mere eller mindre. Blev mindet om hverdagen hvis et familie medlem blev taget bort fra en. Det var især digtet ’Sov sødt’ der ramte plet. Peter Rygas fik ikke kun tårer frem, han formåede også at få glæde frem. Smil og til tider et grin. Blandt digtene er der nogle favoritter, vil dog ikke komme videre ind på hvilke. Vil ikke tage læse glæden fra andre. Det skal være op til den enkle at danne sig et indtryk af digt samlingen.

Opfatter lidt digtene som fra vugge til grav, da Peter Rygas kommer frem med interessante overskifter.

  • Hvad sker der efter døden?

  • Livets tråd

  • Kan jeg tilgive?

  • Hvor blev håbet af?

  • Børn, hvor er I?

  • Venner?

    Det er bare nogle af overskrifterne, hvor jeg synes vi bliver introduceret for livet. Hvor det hele giver mening, og hvor titlen på bogen rammer. Så Livet i digte er et godt valg.

    Peter Rygas kommer rundt i livet. Man kan stille sig selv det spørgsmål til livet. Hvad sker der? Hvem er vi? Nogle kan svare, andre kan ikke. Man kan kun gætte hvad sker nu…

    Kan klart anbefale andre at læse denne her digt samling. Forsiden siger sig selv synes den passer godt til indholdet. Den rummer alle livet glæder og sorg. Peter Rygas kan godt være stolt af hans digt samling, han får 4 af 5 stjerner fra mig.

    http://dinboganmelder.dk/peter-rygas-livet-i-digte/#comment-1292

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Peter Rygas
106,88 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[2.50]

En anden forfatter har ranet min titel.

af peter rygas | 17/03/2019

 

Jeg må beklage, at en anden forfatter har ranet min titel ( Livet i digte )

 

og han forlag Mellemgaard har intet tænkt sig, at gøre ved dette

 

 problem. Et problem,  som de er vel vidende om. Ydermere undslår

 

de sig med floskler om, at en titel skal være særpræget

 

 for at være beskyttet af ophavsloven.

 

Hvilket er helt hen i vejret, men viser forlagets

 

ligegyldighed overfor andre forfatteres ejendomsret.

 

Et forlag og en forfatter, som pynter sig med lånte fjer.

 

Ophavsretslovens § 73

 

Stk. 1. Et litterært eller kunstnerisk værk må ikke gøres tilgængeligt for

 

almenheden under en titel, et pseudonym eller et mærke, som er egnet til at

 

fremkalde forveksling med et tidligere offentliggjort værk eller dets

 

ophavsmand.

 

MVH.

 

Peter Rygas.

 

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Mona Hawthorn Andersen
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Mona Hawthorn Andersen er

af tyui | 17/03/2019

Mona Hawthorn Andersen er meget velskrivende og lige så modig. Uden berøringsangst går hun med Amanda og Beelzebuls øvrige personer gennem hver detalje i forbindelse med mobning, tortur og fangenskab. Præcist og realistisk beskrives miljø, samtaler, handlinger og reaktioner. Jeg måtte slippe al beskyttende distance og følge med helt ind i forfatterens overbevisende indsigt i alle parters martrede psyke og fysik.

En af de mange styrker ved denne psykologiske gyser er skildringen af to sider af samme sind. Venlig, omsorgsfuld person bedriver snildt sideløbende i årevis udspekuleret, pinefuld udnyttelse af medmennesker. En anden styrke er i flere lag og afskygninger at vise, hvordan skyld fordrer straf. Simultant afreageret indad og udad – ikke mindst illusorisk skyld. 

Et øjeblik fornemmer Amanda: ”Vi eksisterer kun på en teaterscene som skikkelser i et drama” (s. 316). All the world is a stage. Amandas ven bringer Shakespeare på bane og lader dermed indirekte læseren erindre den befriende mulighed som ikke-fysisk essens at betragte verdensscenens skuespillere, som er gjort af samme stof som vore drømme.

Den, der bør elskes – af dig indeed, Amanda! – bliver det og bør hilse Mona med opfordringen: Giv Amanda & co. et bind to! Efter så dybtgående erfaringer må I opleve adskillige lærerige udfordringer og gaver i hverdagen, som i hvert fald denne læser gerne deler med jer! Rikke Sonne, cand.theol.

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Gitte Paracha Thorhauge
149,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

Jeg er vild med katte

af Cat | 24/02/2019

Jeg er vild med katte og har haft katte i mit hjem i mange år. Ud over at katte er søde og sjove hver for sig, holder jeg også meget af at iagttage deres fælles kommunikation. Derfor blev jeg meget glad, da jeg så, at bogen Kattens til Kærlighed af Gitte Paracha Thorhauge var udkommet. Og jeg blev ikke mindre glad, da jeg læste den. Bogen handler om forfatterens egne katte over en mangeårig periode.   Denne bog vil noget andet end de fleste kattebøger. Det er en af de bedste kattebøger, jeg har læst, for den prøver simpelthen at gå helt ind i katteuniverset og prøver at forstå kattene, både når deres liv går derud ad med musefangst, katteslagsmål og så videre. Men også når livet er hårdt på grund af sygdom og afsavn. Som mangeårig katteejer, som selv har stået i den situation at skulle aflive sine elskede katte, var det rigtig god læsning for mig. Det er nemlig en meget ærlig bog. Forfatteren er ikke bange for at fortælle, at hun ind imellem har haft det svært, når kattene blev ramt af sygdom, og hun fortæller åbent om den svære stillingtagen, når det har været tid at få kattene aflivet. Nogen vil måske mene, at hun har været for længe om aflivningen, men hun har haft dyrlægen med hele vejen - hvilket fremgår af forordet - og hun har gjort et stort arbejde for at give sine katte gode liv hele livet igennem. Men denne bog handler ikke kun om de mørke sider i kattes liv. Den er ganske enkelt SJOV. Forfatteren har husket en masse vanvittige situationer, som hendes  katte har bragt hende i. For eksempel er der den med garnet. Det er en ren gyser. Og den sjove og dyre, der involverer et tæppe. En historie, man kan lære noget af. Og en kat bliver angrebet af en påfugl. Jo, hvis man holder af katte, er der simpelthen så meget til lattermusklerne i denne bog. Og ikke mindst fordi man i flere af historierne ser sig selv i lignende situationer med egne katte. Hvis jeg skal klage over noget vedrørende denne bog, er det den grafiske opsætning, der visse steder er lidt rodet. For eksempel med forkert skrifttype under de mange gode billeder. Det er ærgerligt, men det ændrer dog ikke noget ved, at Kattens til Kærlighed fortjener at blive læst af enhver katteejer i det ganske land. Og den er da helt uundværlig for mennesker, der overvejer at få en kat, for når de har læst denne bog, ved de, hvad de går ind til. 

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Gitte Paracha Thorhauge
149,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

Jeg er vild med katte

af Cat | 24/02/2019

Jeg er vild med katte og har haft katte i mit hjem i mange år. Ud over at katte er søde og sjove hver for sig, holder jeg også meget af at iagttage deres fælles kommunikation. Derfor blev jeg meget glad, da jeg så, at bogen Kattens til Kærlighed af Gitte Paracha Thorhauge var udkommet. Og jeg blev ikke mindre glad, da jeg læste den. Bogen handler om forfatterens egne katte over en mangeårig periode.   Denne bog vil noget andet end de fleste kattebøger. Det er en af de bedste kattebøger, jeg har læst, for den prøver simpelthen at gå helt ind i katteuniverset og prøver at forstå kattene, både når deres liv går derud ad med musefangst, katteslagsmål og så videre. Men også når livet er hårdt på grund af sygdom og afsavn. Som mangeårig katteejer, som selv har stået i den situation at skulle aflive sine elskede katte, var det rigtig god læsning for mig. Det er nemlig en meget ærlig bog. Forfatteren er ikke bange for at fortælle, at hun ind imellem har haft det svært, når kattene blev ramt af sygdom, og hun fortæller åbent om den svære stillingtagen, når det har været tid at få kattene aflivet. Nogen vil måske mene, at hun har været for længe om aflivningen, men hun har haft dyrlægen med hele vejen - hvilket fremgår af forordet - og hun har gjort et stort arbejde for at give sine katte gode liv hele livet igennem. Men denne bog handler ikke kun om de mørke sider i kattes liv. Den er ganske enkelt SJOV. Forfatteren har husket en masse vanvittige situationer, som hendes  katte har bragt hende i. For eksempel er der den med garnet. Det er en ren gyser. Og den sjove og dyre, der involverer et tæppe. En historie, man kan lære noget af. Og en kat bliver angrebet af en påfugl. Jo, hvis man holder af katte, er der simpelthen så meget til lattermusklerne i denne bog. Og ikke mindst fordi man i flere af historierne ser sig selv i lignende situationer med egne katte. Hvis jeg skal klage over noget vedrørende denne bog, er det den grafiske opsætning, der visse steder er lidt rodet. For eksempel med forkert skrifttype under de mange gode billeder. Det er ærgerligt, men det ændrer dog ikke noget ved, at Kattens til Kærlighed fortjener at blive læst af enhver katteejer i det ganske land. Og den er da helt uundværlig for mennesker, der overvejer at få en kat, for når de har læst denne bog, ved de, hvad de går ind til. 

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Marie-Louise Hansen
229,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Kvindeportræt

af NickPeter | 22/02/2019

Olgas bog er den stærkeste og mest rørende fortælling om en særlig kvinde i sin tid. Den er mættende og dog  læser man den alt for hurtigt. Det smukkeste sprog jeg har læst i årevis. 

Vil du anbefale til en ven?

Ja

Sider

Varen blev lagt i din kurv