Anmeldelser

af Jennifer Donnelly
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[2.00]

Harpuner og havfruer med politisk tema

af Marlene | 16/06/2016

Her er en bog for dem, der elsker havfrue historier og som kan drømme sig væk i de flotte beskrivelser af undervandsriger med paladser med funklende koralvægge, glimtende krystalspejle og smukke smaragdbesatte kjoler!

Ja, velkommen til det ultimative prinsesseland i havfrue verdenen!

Men alt er ikke idyl i dette smukke undervandsrige.

Havfrue prinsessen Serafina har de frygteligste mørke drømme om en ondskab ved navn Abbadon, der er ved at blive kaldt til live.

I drømmene bliver hun hidkaldt af de såkaldte havhekse, som ingen tror på eksisterer i virkeligheden.

Serafina skal forloves med prinsen fra et andet rige, for at sikre alliancer og stabilitet i det politiske undervandssamfund.

For der er noget i røre i de andre riger og den onde Kolfinn - riget Ondolinas regent, menes at være på krigsstien.

Under ceremonien på Serafinas forlovelsesdag angriber en fjendtlig hær og Serafina må flygte sammen med sin bedste veninde Neela.

De finder hurtigt ud af, at de har haft den samme drøm og turen går nu ud i verdenshavene for at finde fire andre havfruer, der er spredt på tværs af de 6 riger.

Jeg har lidt delte meninger om bogen.

På den ene side kan jeg rigtig godt lide havheksenes profeti og de andre mørke elementer der findes i historien.

På den anden side er den også noget pussenusse-agtig med en del ordleg ("hvad i alverdenshavene", "barnshale" osv) og nye ord for undervandsting, som binga og zee-zee.

I starten er der en del information at holde styr på. Mange riger, steder og navne bliver nævnt. En lille smule overflod. Men så er det godt med ordlisten bagerst i bogen.

Mennesker hedder Terragogger og der bliver brugt lidt italienske ord.

Det er meget tydeligt at det er en serie og den første bog bliver brugt til at introducere undervandsrigerne og personerne.

Så konklusion: En pussenusse-agtig historie med en del mørke elementer.

Og ja, harpunering og mulig død forekommer. Men er du (din barnlige sjæl) eller dit barn glad for havfrue myter og legender, så gå endelig i krig med serien her. Fra en 11 år.

Det er en serie på ihvertfald 4 bøger 

 

Vil du anbefale til en ven?

Nej