Anmeldelser

af Sara Blædel
99,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

Bedemandens Datter

af Marlene | 29/09/2016

Sara Blædel kender vi alle for hendes krimiserie om politikvinden Louise Rick. Det er blevet til 9 bind i alt og som det ser ud lige nu, så kommer der ikke flere.

Der er nemlig kommet nye boller på suppen og Sara Blædel har med Bedemandens Datter startet på en ny serie, der handler om skoleportræt fotografen Ilka. Ikke at hun er det meget længe, dog. Faren er død i USA og har nævnt hende i testamentet. En far, der forlod hende og moren og deres konkurstruede bedemandsforretning, da Ilka var 7 år. Savnet af faren får Ilka til selv at tage til Racine, Wisconsin istedet for at få advokaten til at klare det.

Jeg føler egentlig ikke jeg behøver at fortælle mere om handlingen, for synes du det lyder bare lidt interessant så læs den.

Men, læs den ikke i troen om, at det er en ny krimi. Det er faktisk lidt misvisende, at den står på krimi hylden. Måske bliver det anderledes med de næste i serien. Krimi historien er nemlig meget afdæmpet og fylder ikke meget. Istedet handler bogen mere om Ilka - en handlekraftig kvinde, der i 33 år ikke har kunnet gøre andet end at undre sig over hvor faren blev af. Og så først får svar når han dør. Meeen lidt krimi er der. Jeg kan rigtig godt lide hovedpersonen. Hun er nuanceret og jeg kan ikke lade være med at heppe på hende, når der gang på gang bliver sat en kæp i hjulet for hende.

Jeg har læst de tre første Louise Rick bøger for mange år siden. Jeg husker dem som ok. Jeg sammenlignede dem lidt med tv serien Anna Phil, som kørte dengang. Bedemandens Datter er mere end ok. Den er helt vildt god og heldigvis er det en planlagt trilogi.

Racine i Wisconsin er en mindre kendt dansk community og findes i virkeligheden. Sara Blædel besøgte byen i forbindelse med research til bogen, hvilket kan mærkes når man læser den. Jeg var fuldstændig opslugt af byens atmosfære og stemning og forfatteren har virkelig fundet på nogle gode personer, som man ikke helt ved, hvor man har henne.

Underholdende fra start til slut. Så er det sagt!

 

Vil du anbefale til en ven?

Ja

Varen blev lagt i din kurv