Anmeldelser

af Margaret Atwood
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

Barsk og tankevækkende

af Marlene | 17/07/2017

Jeg har længe villet læse noget af Margaret Atwood. Første gang jeg stødte på hende og hendes forfatterskab, var da Lindhardt og Ringhof udgav de to første bøger i hendes MaddAddam trilogi i 2011. Den første bog hedder Oryx og Crake og den blev nomineret til forskellige priser. Min interesse var vakt, men jeg har desværre ikke fået læst serien endnu.

Lige nu er Atwood på alles læber med tv-indspilningen af hendes dystopiske mesterværk fra 1985, The Handmaid's Tale og det er denne bog, der blev min første med Margaret Atwood. Det er en ubehagelig og dyster fremtidsfortælling. Hver gang du vender en side, så bliver en ny grum detalje afsløret om samfundet og jeg endte med at sidde med en meget mærkelig fornemmelse i kroppen. Det er virkelig ikke en rar verden Atwood har fundet på.

Det er en kvindes beretning om livet i et vanvittigt overvågningssamfund, hvor staten slår hårdt ned på afvigere. Jeg vil ikke fortælle mere om handlingen, for den udfolder sig lige så stille fra første side og tingene bliver forklaret på fineste vis henad vejen.

Bare tro mig, når jeg siger at den er ekstremt læseværdig! Historien er grum og sørgelig og jeg var tryllebundet fra første side. Det er umådelig svært at slippe den når man kommer i gang med den.

Vil du anbefale til en ven?

Ja