Anmeldelser

af John Wagner
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[3.00]

Absolut anbefalelsesværdig

af Ole K. Ersgaard | 18/04/2019

Bogen er skrevet af journalisten og direktør for Samvirkende Købmænd John Wagner, der tidligere bl.a. har været generalsekretær for Det Konservative Folkeparti.

Bogen giver et godt indblik i de problemer som Danmark stod med, da Socialdemokratiets statsminister Anker Jørgensen gav op i 1982. Og som hans afløser på statsministerposten - Poul Schlüter fra Det Konservative Folkeparti - blev sat i spidsen for at løse. Og genopretningen lykkedes. Endda under særdeles vanskelige parlamentariske forhold.

På trods af eksperters forudsigelse om en kort levetid for den nye regering - blev virkeligheden en anden. For Poul Schlüters regerringsperiode kom til at vare 10 1/2 år. Da han fratrådte var det et optimistisk og stærkt forandret Danmark. Også Det Konservative Folkepartis op og nedture er ligeledes indgående beskrevet. Nedture forårsaget af fløjkrige i partiet, der er kendt helt op til i dag.

Men også den berygtede, og for Danmark belastende fodnotepolitik (udøvet af Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre og SF, der kostede Danmark international anseelse og som var tæt på at koste landets NATO medlemskab), bliver beskrevet.

John Wagner har dygtigt beskrevet den politiske proces i lovgivningsarbejdet, og de problemer og spændinger, der var i regeringsperioden. Der er kommet mange af de kendte "Schlüter" ordspil med, men ærgerligt at et af de mest kendte er udeladt. Poul Schlüter blev jo en gang spurgt om, hvorvidt hans udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen kunne blive en kommende statsminister? Svaret var - "ja, det kan han givetvis, men bare ikke i Danmark"!

Det trækker dog ned med nogle slåfejl og ikke mindst unøjagtigheder i faktaafsnittet, hvor antal stemmer til Det Konservative Folkeparti (i 2011 og 2015) ikke er i overensstemmelse med oplysningerne i bogen "Folketinget efter valget i 2015".

Men John Wagner har en god pen, den gør læsningen interessant. Og den giver også en god indsigt i Poul Schlüters tid, opgaver og ansvar som statsminister. Der er også fundet plads til den tidligere statsministers refleksioner over tiden i Statsministeriet, og bl.a. hans vurdering af partiet i dag.

Bogen er absolut anbefalelsesværdig.

Ole K. Ersgaard

Erhvervsøkonom MDM, PD

2019-04-18

 

Vil du anbefale til en ven?

Ja