Anmeldelser

af Jakob Martin Strid
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

En sprød pære...

af Dina Brandt | 06/11/2012

 

Elefanten Sebastian og katten Mitcho, bor i den lille hyggelige havneby, Solby. De oplever ikke de store dramaer og dagen går med at fiske, læse avis og drikke æblemost.

Men under overfladen lurer farerne, for Solbys borgmester, JB, er forsvundet og i stedet har den magtgale viceborgmester, Kvist, revet det gamle hyggelige rådhus ned og overtaget kontrollen.

 

En skøn solskinsdag ændrer det hele sig med ét. Mitcho fanger en flaskepost med et brev fra JB, der fortæller de to venner, at han er havnet på Den Mystiske Ø. Han har sendt en lille frø med, som han beder Sebastian og Mitcho om at så. Og så sker der ting og sager…

Om natten knagede huset og de to venner turde næsten ikke se ud i haven næste morgen. Frøet var blevet til en kæmpe pære!!

 

På bedste Strid’ske manér, udvikler det sig til en kædereaktion og pludselig er Sebastian, Mitcho og professor Glykose havnet på havet i den udhulede pære. Her går jagten ind på JB og Den Mystiske Ø. Som i så mange andre eventyr, så skal de gå så grueligt meget igennem før alt bliver godt igen og ligeledes i dette eventyr.

De skal forbi De Grumme Pirater, Den Frygtelige Sødrage og Det Natsorte Hav, fyldt med spøgelser og sjæle af druknede sømænd, før de kommer til Den Mystiske Ø. Men bare rolig…. Det hele er ikke så farligt, når det er tegnet med Strids pen.

 

Man kan ikke andet end at more sig, når man får fat i en bog fra Strids hånd og denne er ingen undtagelse. Denne gang er det en billedbogsroman, a la graphic novel, med masser af tegneplads at boltre sig på. Hans skæve fortællestil blandet med de vidunderlige illustrationer giver et mix, der ikke kan sammenlignes med andre. Han har sin helt egen unikke stil, som uomtvistelig gør ham til en af de bedste danske børnebogsforfattere / illustratorer vi har lige pt.

Børn og barnlige sjæle vil uden tvivl grine af de sjove episoder der opstår, når piraterne for eksempel slet ikke er farlige, hvis de først er blevet budt på vandmelon. Og voksne kan ikke lade være med, at trække på smilebåndet over navnene, som Strid har døbt sine karakterer: Professor Glykose, Ulysses Karlsen og Kaptajn Camenberg.

 

Her er noget for både børn og voksnes synsvinkler, så alle kan være med og deltage i en hyggestund uden computere og mobiler. Det emmer af ren råhygge med oplæsning, pegen på sjove billeder og måske en varm kop kakao ved siden af.

 

Vil du anbefale til en ven?

Ja