Anmeldelser

af Anne Sofie Hammer
199,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Jul i Valby

af Bogmagasinet | 12/02/2013

Julen ”overfalder” os efterhånden allerede i oktober måned og sådan skal det være, når man som jeg bliver glad og hensat til barndommen bare ved tanken om alt det, december måned byder på af hygge derhjemme, adventskrans, julepynt, nisser, Lucia, konfekt og småkager og ikke mindst oplæsning for børn eller børnebørn.

 

Bogen ”Villads fra Valby holder jul” er et godt eksempel på, hvad december måned kan indeholde af ovenstående og hvordan julekalendere kan få selv det mest morgen-søvnige barn ud af sengen for at åbne dagens låge eller høre historie hver eneste dag i december. Bogen indeholder 25 kapitler – et til hver dag frem til jul – og så et ekstra kapitel den 25. december, for som forfatteren skriver i indholdsfortegnelsen ”er det mest fordi, det er så kedeligt, at alt det sjove slutter den 24.”

 

På hver dags historie er der tegnet et kalenderlys, som ”brænder ned” efterhånden som dagene går. Også en fin måde for barnet at følge med på i tiden op til jul. Villads er 7 år med rokketand og går i første klasse. Vi får en beskrivelse af, hvordan klasselæreren hygger med børnene i december. Vi møder tandfeer, krokodiller i kloakken, nisserier og nintendoer som bliver væk..

Villads er som mange børn også optaget af, om julemanden og nisser findes i virkeligheden. Og om man kan komme tæt på nisserne ved at bygge en nissefælde sammen med kammeraten Alexander.

Bogen er letlæselig og illustreret med skønne tegninger af Dina Gellert. Tegninger som bestemt er med til at skabe den rigtige julestemning undervejs. Den kan anbefales som kalendergave eller adventsgave for barnlige sjæle.

 

Inger Jerichau

 

Vil du anbefale til en ven?

Nej