Anmeldelser

af Karsten Lagermann
149,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 3 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Skøn bog - mine børn nyder den!

af Løjsen | 28/10/2019

Herhjemme finder mine børn på 6 og 9 dejligt ro, når vi læser Det Magiske Sovecirkus. Fint inddelt så man automatisk læser i et roligt tempo.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Anita Andersen
249,00 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[3.00]

Vigtig bog

af Elfie1980 | 27/10/2019

Jeg er ret splittet omkring denne bog. På den ene side er jeg dybt imponeret over, hvor ærlig og modig man skal være for at skrive sådan en selvbiografi. Altså man kommer helt ind under huden på Anita - man får hele rejsen med, beskrevet både med følelser og tanker og ikke mindst billeder. På den anden side synes jeg, at bogen kunne have haft gavn af en god redaktør, fordi der er en del steder, hvor det bliver for langsommeligt/kedeligt/svært at komme igennem. Måske er det også ekstra svært for mig, fordi jeg er meget følsom + sindslidende. Forfatteren er virkelig god til at beskrive sin angst og ensomhed - jeg har kunnet mærke det helt ind i sjælen. Derudover ville jeg have sat stor pris på, hvis der havde været læst mere korrektur. Men stavefejl står også som bøjet i neon for mig.

Jeg vidste nærmest intet om at være transkønnet eller kønsskifteoperationer, før jeg læste denne bog. Så jeg føler mig langt klogere på emnet nu. Derfor synes jeg, at det er en uhyre vigtig bog - både for uvidende mennesker som jeg men også transkønnede eller pårørende til transkønnede. Det er helt sikkert et emne, som ikke fylder nok i litteraturen. Jeg søger selv altid litteraturen, når der er noget, som jeg ikke forstår og vil vide mere om. Jeg forstår udmærket Anitas bevæggrund for at skrive denne bog. Hun ønsker at udrydde tabuerne omkring transkønnethed og kønsskifteoperation. Folk bliver ofte bange for noget, som de ikke forstår, så derfor tager mange afstand fra en kvinde som Anita og andre i hendes situation. Derfor bliver mange transkønnede ofte meget alene, når de springer ud, fordi familien og vennerne ikke forstår. Så jeg forstår den høje selvmordsrate - det er frygteligt, men forståeligt. Som sagt er jeg sindslidende, og nogle folk er også løbet skrigende væk, når de har fået det at vide. Så jeg har selv mistet mange mennesker i mit liv, så jeg ved, hvordan det tærer på ens selvværd.

Jeg hylder ærlighed - jeg elsker, når folk tør være dem selv og ikke bare vise falske glansbilleder (både face to face men også på de sociale medier). Det kan være meget svært at være ærlig, især når man er ung og bare vil passe ind.

Lad mig lige komme med en lille advarsel: Du vil aldrig få det samme syn på den søde uskyldige "Hello Kitty", som pryder mange små pigers tøj, efter du har læst denne bog. Faktisk kan jeg ikke se på Hello Kitty uden at grine eller smile nu.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Alaa al-Aswany
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[1.00]

Anmeldelse: Alaa Al-Aswanys nye roman 'Jeg løb mod Nilen

af moheygharib@hotmail.com | 23/10/2019

Dette er fjerde, men ikke sidste gang, at København i November 2019 er vært for romanforfatter dr. Alaa Al Aswany. Han er her for, at signere sin nye roman "Jeg løb mod Nilen" (originaltitel "Republik som om.") Jeg kender ikke grunden til, at Aswany har valgt en så anderledes titel på dansk, udover at den bestemt er attraktiv og anderledes. Måske ville Al Aswany åbne op for nogle af metaforerne, såsom, at løbe efter hjælp, en strømning af vand, symbolet på Nilen, evigheden og håbet.

Jeg tror, at Aswany med denne roman har valgt det bedste tidspunkt til at gennemgå denne dokumentariske præsentation af begivenhederne under 25. januar-revolutionen. Efter otte år var det åbenlyst, at etablering af det militære – og gamle - regime uden tvivl havde til hensigt at udslette denne populære revolution. Som en sammensværgelse, der var vævet af forrædere mod Egypten.

Igen har blødheden i romanens sprog, den nøjagtige beskrivelse af karaktererne og det passende skift mellem aktørerne, bidraget til spændingen ved romanen og til en succesrig oversættelse til det danske sprog. Et sprog, der er vanskeligt og ikke så rigt på ord som arabisk, udover de kulturelle forskelle.

Igen var Aswany i stand til at bryde frygtbarrieren ved at skrive om særlige tabubelagte emner og var i stand til at tackle spørgsmål om sex og køn i samme enkelhed som andre sociale emner. Emner hvor han var i stand til at lokke læseren til, frivilligt, at lade ham klæde sig ud for sig selv og for samfundet uden forlegenhed.

Aswany bringer tankerne hen mod den afdøde danske romanforfatter "Leif Panduro" ved at behandle emnet køn, og i hans evne til at give læseren den samme nøjagtighed og kunstneriske værdi i opfølgningskaraktererne i hans romaner ved at trænge frit ind i læseren. Han er også tilfældigvis tandlæge af uddannelse, men var til mere end 30 år efter  Panduro. I modsætning til hans romaner Automobile Club (2014 ) og Chicago (2008), hvor seksualitet og pornografiske detaljer var overvældende, er han i denne roman i imidlertid i stand til at henlede læseren opmærksomhed helt fra begyndelsen. På de forældede traditioner og korruption af herskerne, politisk dødvande, politisk tyranni, falsk religion og undertrykkelse af folket, og derefter beskrive seksuelle holdninger og pornografiske detaljer i baggrunden, uden at det overskygger indholdet.

Aswany var i stand til at hverve romanens karakterer på hans vegne for at beskrive mange detaljer i spørgsmålene om sociale, psykologiske og politiske transformationer, der fandt sted i det egyptiske samfund. Og med nøjagtige detaljer om den virkelighed, der førte til revolutionen den 25. januar, scener vi alle så i den periode.

Romanens karakterer som general Alwany,  ingeniør Ashraf, Asma, Akram, Khalid, Norhan og andre, er personligheder der findes i samfundet i alle dets detaljer. Karakteren af chaufføren Madni og Zanaty er legemliggørelsen af et bredt segment af samfundet og ikke kun blandt de fattige, beskrevet som afhængighed,  ydmygelse, accept af hvad der er givet, smiger for overlevelsen, og så videre. Aswany var i stand til at præsentere disse virkelige problemer med al dens grusomhed og privatliv og er i et konstant forsøg på at lade læseren læse mellem linjerne, at frivillig gå i dialog med sig selv.

Romanen er uden tvivl en vigtig og faktuel dokumentation af alle detaljer omkring begivenhederne under revolutionen den 25. januar 2011, den  revolutionen, der greb og rystede Egypten til den dag i dag.

Populariten i Vesten og I Danmark af denne type roman, skyldes måske ønsket om at åbne for den arabiske kultur generelt. Eller at tilskynde til ytringsfrihed, men mere sandsynligt er nysgerrigheden for at kende det seksuelle råb og dets motiver - især i mellemøstlige og islamiske samfund.

Mohey Eldin Gharib Civilingeniør og Forfatter

Anmeldelse på Arabisk af Den kongelige egyptiske automobilklub 2014 https://alhouria.com/2747/aswani/ Anmeldelse på Arabisk af Chicago 2008 http://www.arabtimes.com/portal/article_display.cfm… Forfatter Leif Panduro https://egydan.files.wordpress.com/2011/10/lief-pandoro4.pdf

 

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Alaa al-Aswany
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[1.00]

Anmeldelse: Alaa Al-Aswanys nye roman 'Jeg løb mod Nilen

af moheygharib@hotmail.com | 23/10/2019

Dette er fjerde, men ikke sidste gang, at København i November 2019 er vært for romanforfatter dr. Alaa Al Aswany. Han er her for, at signere sin nye roman "Jeg løb mod Nilen" (originaltitel "Republik som om.") Jeg kender ikke grunden til, at Aswany har valgt en så anderledes titel på dansk, udover at den bestemt er attraktiv og anderledes. Måske ville Al Aswany åbne op for nogle af metaforerne, såsom, at løbe efter hjælp, en strømning af vand, symbolet på Nilen, evigheden og håbet.

Jeg tror, at Aswany med denne roman har valgt det bedste tidspunkt til at gennemgå denne dokumentariske præsentation af begivenhederne under 25. januar-revolutionen. Efter otte år var det åbenlyst, at etablering af det militære – og gamle - regime uden tvivl havde til hensigt at udslette denne populære revolution. Som en sammensværgelse, der var vævet af forrædere mod Egypten.

Igen har blødheden i romanens sprog, den nøjagtige beskrivelse af karaktererne og det passende skift mellem aktørerne, bidraget til spændingen ved romanen og til en succesrig oversættelse til det danske sprog. Et sprog, der er vanskeligt og ikke så rigt på ord som arabisk, udover de kulturelle forskelle.

Igen var Aswany i stand til at bryde frygtbarrieren ved at skrive om særlige tabubelagte emner og var i stand til at tackle spørgsmål om sex og køn i samme enkelhed som andre sociale emner. Emner hvor han var i stand til at lokke læseren til, frivilligt, at lade ham klæde sig ud for sig selv og for samfundet uden forlegenhed.

Aswany bringer tankerne hen mod den afdøde danske romanforfatter "Leif Panduro" ved at behandle emnet køn, og i hans evne til at give læseren den samme nøjagtighed og kunstneriske værdi i opfølgningskaraktererne i hans romaner ved at trænge frit ind i læseren. Han er også tilfældigvis tandlæge af uddannelse, men var til mere end 30 år efter  Panduro. I modsætning til hans romaner Automobile Club (2014 ) og Chicago (2008), hvor seksualitet og pornografiske detaljer var overvældende, er han i denne roman i imidlertid i stand til at henlede læseren opmærksomhed helt fra begyndelsen. På de forældede traditioner og korruption af herskerne, politisk dødvande, politisk tyranni, falsk religion og undertrykkelse af folket, og derefter beskrive seksuelle holdninger og pornografiske detaljer i baggrunden, uden at det overskygger indholdet.

Aswany var i stand til at hverve romanens karakterer på hans vegne for at beskrive mange detaljer i spørgsmålene om sociale, psykologiske og politiske transformationer, der fandt sted i det egyptiske samfund. Og med nøjagtige detaljer om den virkelighed, der førte til revolutionen den 25. januar, scener vi alle så i den periode.

Romanens karakterer som general Alwany,  ingeniør Ashraf, Asma, Akram, Khalid, Norhan og andre, er personligheder der findes i samfundet i alle dets detaljer. Karakteren af chaufføren Madni og Zanaty er legemliggørelsen af et bredt segment af samfundet og ikke kun blandt de fattige, beskrevet som afhængighed,  ydmygelse, accept af hvad der er givet, smiger for overlevelsen, og så videre. Aswany var i stand til at præsentere disse virkelige problemer med al dens grusomhed og privatliv og er i et konstant forsøg på at lade læseren læse mellem linjerne, at frivillig gå i dialog med sig selv.

Romanen er uden tvivl en vigtig og faktuel dokumentation af alle detaljer omkring begivenhederne under revolutionen den 25. januar 2011, den  revolutionen, der greb og rystede Egypten til den dag i dag.

Populariten i Vesten og I Danmark af denne type roman, skyldes måske ønsket om at åbne for den arabiske kultur generelt. Eller at tilskynde til ytringsfrihed, men mere sandsynligt er nysgerrigheden for at kende det seksuelle råb og dets motiver - især i mellemøstlige og islamiske samfund.

Mohey Eldin Gharib Civilingeniør og Forfatter

Anmeldelse på Arabisk af Den kongelige egyptiske automobilklub 2014 https://alhouria.com/2747/aswani/ Anmeldelse på Arabisk af Chicago 2008 http://www.arabtimes.com/portal/article_display.cfm… Forfatter Leif Panduro https://egydan.files.wordpress.com/2011/10/lief-pandoro4.pdf

 

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Kina Larsson, Kerstin ...
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[1.00]

Kan anbefales

af mie90 | 22/10/2019

En anbefalesværdig bog til dig, der gerne vil i gang med at sy børnetøj. Efter at have læst denne bog, har jeg fået mange timer til at gå i selskab med min symaskine.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Anette Guldager Boye
249,00 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

En fantastisk rejse.

af Natasja Pliniussen | 20/10/2019

Da jeg læste bogen, forsvandt jeg helt ind i den magiske verden hovedpersonen lever. Med forfatterens store historiske viden væver hun virkeligheden sammen med det magiske og spændende univers vi udforsker sammen med hovedpersonen. Det er en rejse der byder på megen spænding og finurlige og sjove personligheder. Den får 5 stjerner af mig og det fortjener den virkelig. Den slutter åbent så jeg venter spændt på bog nr 2.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Stephen King
199,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

En rigtig fin lille bog med

af Louise Lamberth | 19/10/2019

En rigtig fin lille bog med mange gode råd, også til professionelle skribenter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Louise

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Soulaima Gourani
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 3 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Velskrevet og vedkommende

af Trine Gold | 19/10/2019

En inspirerende bog om fremtidens arbejdsmarked, der kommer til at ændre sig markant fra det, vi kender i dag - og det skal vi slet ikke være kede af, tværtimod. En velskrevet og vigtig bog til alle dem, der er nysgerrig på hvad morgendagen bringer og på, hvordan de selv kan skabe det arbejdsliv, de drømmer om. Og en absolut "must read", hvis du besæftiger dig med uddannelsesvejledning eller har børn, der skal til at vælge retning.  

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Soulaima Gourani
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 3 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Velskrevet og nødvendig læsning!

af Nadja Maria Bieler | 11/10/2019

Soulaima har begået en bod som enhver bør læse. Vedkommende, velskrevet og pakket med informationer, trendspotting og alle de trends vi uundgåeligt kommer til at møde i vores fremtid.  Hvordan designer man sin egen fremtid, hvis ikke man kender fremtiden? Det gør Soulaima, og jeg er blæst bagover, fuld af ny viden, spændende vinkler og er både motiveret og inspireret til at gå videre i livet med nye mål, nye øjne og på alle måder fuld af lyst til fremtiden og dens mange finurligheder!  Bliv klar til en ny verden? Gør dig selv en kæmpe tjeneste - Læs Soulaimas bog!

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Sophie Souid
149,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Hæsblæsende Juleeventyr

af Den Store Bogorm | 08/10/2019

Skøn, sjov og virkelig spændende julehistorie for store og små. (Og fedt med et nyt take på julemanden!) Vi er store fans af Alf og Bjørn herhjemme :)

Vil du anbefale til en ven?

Ja

Sider

Varen blev lagt i din kurv