Anmeldelser

af Karsten Lagermann
149,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 3 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Utroligt god bog

af Maaleren | 29/10/2019

En super god bog, der hjælper med at skabe mere ro, og børn falder nemmere i søvn.

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Karsten Lagermann
149,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 3 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Fantastisk

af Bogormen19 | 28/10/2019

Denne bog er intet mindre end fantastisk. Efter vi begyndte at læse den, er der kommet mere ro ved sengetid, og min datter sover bedre og roligere hver nat.

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Karsten Lagermann
149,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 3 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Skøn bog - mine børn nyder den!

af Løjsen | 28/10/2019

Herhjemme finder mine børn på 6 og 9 dejligt ro, når vi læser Det Magiske Sovecirkus. Fint inddelt så man automatisk læser i et roligt tempo.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Anita Andersen
249,00 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[3.00]

Vigtig bog

af Elfie1980 | 27/10/2019

Jeg er ret splittet omkring denne bog. På den ene side er jeg dybt imponeret over, hvor ærlig og modig man skal være for at skrive sådan en selvbiografi. Altså man kommer helt ind under huden på Anita - man får hele rejsen med, beskrevet både med følelser og tanker og ikke mindst billeder. På den anden side synes jeg, at bogen kunne have haft gavn af en god redaktør, fordi der er en del steder, hvor det bliver for langsommeligt/kedeligt/svært at komme igennem. Måske er det også ekstra svært for mig, fordi jeg er meget følsom + sindslidende. Forfatteren er virkelig god til at beskrive sin angst og ensomhed - jeg har kunnet mærke det helt ind i sjælen. Derudover ville jeg have sat stor pris på, hvis der havde været læst mere korrektur. Men stavefejl står også som bøjet i neon for mig.

Jeg vidste nærmest intet om at være transkønnet eller kønsskifteoperationer, før jeg læste denne bog. Så jeg føler mig langt klogere på emnet nu. Derfor synes jeg, at det er en uhyre vigtig bog - både for uvidende mennesker som jeg men også transkønnede eller pårørende til transkønnede. Det er helt sikkert et emne, som ikke fylder nok i litteraturen. Jeg søger selv altid litteraturen, når der er noget, som jeg ikke forstår og vil vide mere om. Jeg forstår udmærket Anitas bevæggrund for at skrive denne bog. Hun ønsker at udrydde tabuerne omkring transkønnethed og kønsskifteoperation. Folk bliver ofte bange for noget, som de ikke forstår, så derfor tager mange afstand fra en kvinde som Anita og andre i hendes situation. Derfor bliver mange transkønnede ofte meget alene, når de springer ud, fordi familien og vennerne ikke forstår. Så jeg forstår den høje selvmordsrate - det er frygteligt, men forståeligt. Som sagt er jeg sindslidende, og nogle folk er også løbet skrigende væk, når de har fået det at vide. Så jeg har selv mistet mange mennesker i mit liv, så jeg ved, hvordan det tærer på ens selvværd.

Jeg hylder ærlighed - jeg elsker, når folk tør være dem selv og ikke bare vise falske glansbilleder (både face to face men også på de sociale medier). Det kan være meget svært at være ærlig, især når man er ung og bare vil passe ind.

Lad mig lige komme med en lille advarsel: Du vil aldrig få det samme syn på den søde uskyldige "Hello Kitty", som pryder mange små pigers tøj, efter du har læst denne bog. Faktisk kan jeg ikke se på Hello Kitty uden at grine eller smile nu.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af John Søndergaard Andersen
299,95 kr.
Udsolgt i webbutik
ANMELDT 11 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.45]

en god karantæne

af pfja | 26/10/2019

John Søndergaard Andersens bog To års karaktæne giver et godt og til tider voldsomt billede af hvordan det er at være ung mand. Bogen baserer sig på et miljø, der viser Grønland i 70'erne og som jeg , der boede der 4 måneder i 1986 fint kan nikke genkendende til . Miljøbeskrivelsen er god, men ligeså god , og endnu mere medrivende er personkarakteristikkerne og de voldsomme sym- og antpartier, der knytter sig til hovedpersonens relationer. Man flyver igennem bogen og jeg kan varmt anbefale den. 

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af John Søndergaard Andersen
299,95 kr.
Udsolgt i webbutik
ANMELDT 11 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.45]

en god karantæne

af pfja | 26/10/2019

John Søndergaard Andersens bog To års karaktæne giver et godt og til tider voldsomt billede af hvordan det er at være ung mand. Bogen baserer sig på et miljø, der viser Grønland i 70'erne og som jeg , der boede der 4 måneder i 1986 fint kan nikke genkendende til . Miljøbeskrivelsen er god, men ligeså god , og endnu mere medrivende er personkarakteristikkerne og de voldsomme sym- og antpartier, der knytter sig til hovedpersonens relationer. Man flyver igennem bogen og jeg kan varmt anbefale den. 

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af John Søndergaard Andersen
299,95 kr.
Udsolgt i webbutik
ANMELDT 11 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.45]

en god karantæne

af pfja | 26/10/2019

John Søndergaard Andersens bog To års karaktæne giver et godt og til tider voldsomt billede af hvordan det er at være ung mand. Bogen baserer sig på et miljø, der viser Grønland i 70'erne og som jeg , der boede der 4 måneder i 1986 fint kan nikke genkendende til . Miljøbeskrivelsen er god, men ligeså god , og endnu mere medrivende er personkarakteristikkerne og de voldsomme sym- og antpartier, der knytter sig til hovedpersonens relationer. Man flyver igennem bogen og jeg kan varmt anbefale den. 

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af John Søndergaard Andersen
299,95 kr.
Udsolgt i webbutik
ANMELDT 11 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.45]

Rørende fortælling

af Ejs | 23/10/2019

Som tidligere 'Expat-mor' var det med lidt bæven at jeg startede på 'To års karantæne'. Hvad er det vi udsætter vores børn for, når vi river dem ud af deres trygge hverdag og gør dem til 'Third culture kids'

Det er en stærk fortælling om en ung mand, der udsættes for et voldsomt kulturchok. Med tiden lærer han med kløgt, mod, refleksion og empati at tilpasse sig.

Med en knude i maven, hjertet i halsen og et smil på læberne læste jeg denne rørende beretning.

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Alaa al-Aswany
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[1.00]

Anmeldelse: Alaa Al-Aswanys nye roman 'Jeg løb mod Nilen

af moheygharib@hotmail.com | 23/10/2019

Dette er fjerde, men ikke sidste gang, at København i November 2019 er vært for romanforfatter dr. Alaa Al Aswany. Han er her for, at signere sin nye roman "Jeg løb mod Nilen" (originaltitel "Republik som om.") Jeg kender ikke grunden til, at Aswany har valgt en så anderledes titel på dansk, udover at den bestemt er attraktiv og anderledes. Måske ville Al Aswany åbne op for nogle af metaforerne, såsom, at løbe efter hjælp, en strømning af vand, symbolet på Nilen, evigheden og håbet.

Jeg tror, at Aswany med denne roman har valgt det bedste tidspunkt til at gennemgå denne dokumentariske præsentation af begivenhederne under 25. januar-revolutionen. Efter otte år var det åbenlyst, at etablering af det militære – og gamle - regime uden tvivl havde til hensigt at udslette denne populære revolution. Som en sammensværgelse, der var vævet af forrædere mod Egypten.

Igen har blødheden i romanens sprog, den nøjagtige beskrivelse af karaktererne og det passende skift mellem aktørerne, bidraget til spændingen ved romanen og til en succesrig oversættelse til det danske sprog. Et sprog, der er vanskeligt og ikke så rigt på ord som arabisk, udover de kulturelle forskelle.

Igen var Aswany i stand til at bryde frygtbarrieren ved at skrive om særlige tabubelagte emner og var i stand til at tackle spørgsmål om sex og køn i samme enkelhed som andre sociale emner. Emner hvor han var i stand til at lokke læseren til, frivilligt, at lade ham klæde sig ud for sig selv og for samfundet uden forlegenhed.

Aswany bringer tankerne hen mod den afdøde danske romanforfatter "Leif Panduro" ved at behandle emnet køn, og i hans evne til at give læseren den samme nøjagtighed og kunstneriske værdi i opfølgningskaraktererne i hans romaner ved at trænge frit ind i læseren. Han er også tilfældigvis tandlæge af uddannelse, men var til mere end 30 år efter  Panduro. I modsætning til hans romaner Automobile Club (2014 ) og Chicago (2008), hvor seksualitet og pornografiske detaljer var overvældende, er han i denne roman i imidlertid i stand til at henlede læseren opmærksomhed helt fra begyndelsen. På de forældede traditioner og korruption af herskerne, politisk dødvande, politisk tyranni, falsk religion og undertrykkelse af folket, og derefter beskrive seksuelle holdninger og pornografiske detaljer i baggrunden, uden at det overskygger indholdet.

Aswany var i stand til at hverve romanens karakterer på hans vegne for at beskrive mange detaljer i spørgsmålene om sociale, psykologiske og politiske transformationer, der fandt sted i det egyptiske samfund. Og med nøjagtige detaljer om den virkelighed, der førte til revolutionen den 25. januar, scener vi alle så i den periode.

Romanens karakterer som general Alwany,  ingeniør Ashraf, Asma, Akram, Khalid, Norhan og andre, er personligheder der findes i samfundet i alle dets detaljer. Karakteren af chaufføren Madni og Zanaty er legemliggørelsen af et bredt segment af samfundet og ikke kun blandt de fattige, beskrevet som afhængighed,  ydmygelse, accept af hvad der er givet, smiger for overlevelsen, og så videre. Aswany var i stand til at præsentere disse virkelige problemer med al dens grusomhed og privatliv og er i et konstant forsøg på at lade læseren læse mellem linjerne, at frivillig gå i dialog med sig selv.

Romanen er uden tvivl en vigtig og faktuel dokumentation af alle detaljer omkring begivenhederne under revolutionen den 25. januar 2011, den  revolutionen, der greb og rystede Egypten til den dag i dag.

Populariten i Vesten og I Danmark af denne type roman, skyldes måske ønsket om at åbne for den arabiske kultur generelt. Eller at tilskynde til ytringsfrihed, men mere sandsynligt er nysgerrigheden for at kende det seksuelle råb og dets motiver - især i mellemøstlige og islamiske samfund.

Mohey Eldin Gharib Civilingeniør og Forfatter

Anmeldelse på Arabisk af Den kongelige egyptiske automobilklub 2014 https://alhouria.com/2747/aswani/ Anmeldelse på Arabisk af Chicago 2008 http://www.arabtimes.com/portal/article_display.cfm… Forfatter Leif Panduro https://egydan.files.wordpress.com/2011/10/lief-pandoro4.pdf

 

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Alaa al-Aswany
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[1.00]

Anmeldelse: Alaa Al-Aswanys nye roman 'Jeg løb mod Nilen

af moheygharib@hotmail.com | 23/10/2019

Dette er fjerde, men ikke sidste gang, at København i November 2019 er vært for romanforfatter dr. Alaa Al Aswany. Han er her for, at signere sin nye roman "Jeg løb mod Nilen" (originaltitel "Republik som om.") Jeg kender ikke grunden til, at Aswany har valgt en så anderledes titel på dansk, udover at den bestemt er attraktiv og anderledes. Måske ville Al Aswany åbne op for nogle af metaforerne, såsom, at løbe efter hjælp, en strømning af vand, symbolet på Nilen, evigheden og håbet.

Jeg tror, at Aswany med denne roman har valgt det bedste tidspunkt til at gennemgå denne dokumentariske præsentation af begivenhederne under 25. januar-revolutionen. Efter otte år var det åbenlyst, at etablering af det militære – og gamle - regime uden tvivl havde til hensigt at udslette denne populære revolution. Som en sammensværgelse, der var vævet af forrædere mod Egypten.

Igen har blødheden i romanens sprog, den nøjagtige beskrivelse af karaktererne og det passende skift mellem aktørerne, bidraget til spændingen ved romanen og til en succesrig oversættelse til det danske sprog. Et sprog, der er vanskeligt og ikke så rigt på ord som arabisk, udover de kulturelle forskelle.

Igen var Aswany i stand til at bryde frygtbarrieren ved at skrive om særlige tabubelagte emner og var i stand til at tackle spørgsmål om sex og køn i samme enkelhed som andre sociale emner. Emner hvor han var i stand til at lokke læseren til, frivilligt, at lade ham klæde sig ud for sig selv og for samfundet uden forlegenhed.

Aswany bringer tankerne hen mod den afdøde danske romanforfatter "Leif Panduro" ved at behandle emnet køn, og i hans evne til at give læseren den samme nøjagtighed og kunstneriske værdi i opfølgningskaraktererne i hans romaner ved at trænge frit ind i læseren. Han er også tilfældigvis tandlæge af uddannelse, men var til mere end 30 år efter  Panduro. I modsætning til hans romaner Automobile Club (2014 ) og Chicago (2008), hvor seksualitet og pornografiske detaljer var overvældende, er han i denne roman i imidlertid i stand til at henlede læseren opmærksomhed helt fra begyndelsen. På de forældede traditioner og korruption af herskerne, politisk dødvande, politisk tyranni, falsk religion og undertrykkelse af folket, og derefter beskrive seksuelle holdninger og pornografiske detaljer i baggrunden, uden at det overskygger indholdet.

Aswany var i stand til at hverve romanens karakterer på hans vegne for at beskrive mange detaljer i spørgsmålene om sociale, psykologiske og politiske transformationer, der fandt sted i det egyptiske samfund. Og med nøjagtige detaljer om den virkelighed, der førte til revolutionen den 25. januar, scener vi alle så i den periode.

Romanens karakterer som general Alwany,  ingeniør Ashraf, Asma, Akram, Khalid, Norhan og andre, er personligheder der findes i samfundet i alle dets detaljer. Karakteren af chaufføren Madni og Zanaty er legemliggørelsen af et bredt segment af samfundet og ikke kun blandt de fattige, beskrevet som afhængighed,  ydmygelse, accept af hvad der er givet, smiger for overlevelsen, og så videre. Aswany var i stand til at præsentere disse virkelige problemer med al dens grusomhed og privatliv og er i et konstant forsøg på at lade læseren læse mellem linjerne, at frivillig gå i dialog med sig selv.

Romanen er uden tvivl en vigtig og faktuel dokumentation af alle detaljer omkring begivenhederne under revolutionen den 25. januar 2011, den  revolutionen, der greb og rystede Egypten til den dag i dag.

Populariten i Vesten og I Danmark af denne type roman, skyldes måske ønsket om at åbne for den arabiske kultur generelt. Eller at tilskynde til ytringsfrihed, men mere sandsynligt er nysgerrigheden for at kende det seksuelle råb og dets motiver - især i mellemøstlige og islamiske samfund.

Mohey Eldin Gharib Civilingeniør og Forfatter

Anmeldelse på Arabisk af Den kongelige egyptiske automobilklub 2014 https://alhouria.com/2747/aswani/ Anmeldelse på Arabisk af Chicago 2008 http://www.arabtimes.com/portal/article_display.cfm… Forfatter Leif Panduro https://egydan.files.wordpress.com/2011/10/lief-pandoro4.pdf

 

Vil du anbefale til en ven?

Nej

Sider

Varen blev lagt i din kurv