Anmeldelser

af Peter Rygas
106,88 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[2.50]

En anden forfatter har ranet min titel.

af peter rygas | 17/03/2019

 

Jeg må beklage, at en anden forfatter har ranet min titel ( Livet i digte )

 

og han forlag Mellemgaard har intet tænkt sig, at gøre ved dette

 

 problem. Et problem,  som de er vel vidende om. Ydermere undslår

 

de sig med floskler om, at en titel skal være særpræget

 

 for at være beskyttet af ophavsloven.

 

Hvilket er helt hen i vejret, men viser forlagets

 

ligegyldighed overfor andre forfatteres ejendomsret.

 

Et forlag og en forfatter, som pynter sig med lånte fjer.

 

Ophavsretslovens § 73

 

Stk. 1. Et litterært eller kunstnerisk værk må ikke gøres tilgængeligt for

 

almenheden under en titel, et pseudonym eller et mærke, som er egnet til at

 

fremkalde forveksling med et tidligere offentliggjort værk eller dets

 

ophavsmand.

 

MVH.

 

Peter Rygas.

 

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Mona Hawthorn Andersen
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Mona Hawthorn Andersen er

af tyui | 17/03/2019

Mona Hawthorn Andersen er meget velskrivende og lige så modig. Uden berøringsangst går hun med Amanda og Beelzebuls øvrige personer gennem hver detalje i forbindelse med mobning, tortur og fangenskab. Præcist og realistisk beskrives miljø, samtaler, handlinger og reaktioner. Jeg måtte slippe al beskyttende distance og følge med helt ind i forfatterens overbevisende indsigt i alle parters martrede psyke og fysik.

En af de mange styrker ved denne psykologiske gyser er skildringen af to sider af samme sind. Venlig, omsorgsfuld person bedriver snildt sideløbende i årevis udspekuleret, pinefuld udnyttelse af medmennesker. En anden styrke er i flere lag og afskygninger at vise, hvordan skyld fordrer straf. Simultant afreageret indad og udad – ikke mindst illusorisk skyld. 

Et øjeblik fornemmer Amanda: ”Vi eksisterer kun på en teaterscene som skikkelser i et drama” (s. 316). All the world is a stage. Amandas ven bringer Shakespeare på bane og lader dermed indirekte læseren erindre den befriende mulighed som ikke-fysisk essens at betragte verdensscenens skuespillere, som er gjort af samme stof som vore drømme.

Den, der bør elskes – af dig indeed, Amanda! – bliver det og bør hilse Mona med opfordringen: Giv Amanda & co. et bind to! Efter så dybtgående erfaringer må I opleve adskillige lærerige udfordringer og gaver i hverdagen, som i hvert fald denne læser gerne deler med jer! Rikke Sonne, cand.theol.

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Gitte Paracha Thorhauge
149,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

Jeg er vild med katte

af Cat | 24/02/2019

Jeg er vild med katte og har haft katte i mit hjem i mange år. Ud over at katte er søde og sjove hver for sig, holder jeg også meget af at iagttage deres fælles kommunikation. Derfor blev jeg meget glad, da jeg så, at bogen Kattens til Kærlighed af Gitte Paracha Thorhauge var udkommet. Og jeg blev ikke mindre glad, da jeg læste den. Bogen handler om forfatterens egne katte over en mangeårig periode.   Denne bog vil noget andet end de fleste kattebøger. Det er en af de bedste kattebøger, jeg har læst, for den prøver simpelthen at gå helt ind i katteuniverset og prøver at forstå kattene, både når deres liv går derud ad med musefangst, katteslagsmål og så videre. Men også når livet er hårdt på grund af sygdom og afsavn. Som mangeårig katteejer, som selv har stået i den situation at skulle aflive sine elskede katte, var det rigtig god læsning for mig. Det er nemlig en meget ærlig bog. Forfatteren er ikke bange for at fortælle, at hun ind imellem har haft det svært, når kattene blev ramt af sygdom, og hun fortæller åbent om den svære stillingtagen, når det har været tid at få kattene aflivet. Nogen vil måske mene, at hun har været for længe om aflivningen, men hun har haft dyrlægen med hele vejen - hvilket fremgår af forordet - og hun har gjort et stort arbejde for at give sine katte gode liv hele livet igennem. Men denne bog handler ikke kun om de mørke sider i kattes liv. Den er ganske enkelt SJOV. Forfatteren har husket en masse vanvittige situationer, som hendes  katte har bragt hende i. For eksempel er der den med garnet. Det er en ren gyser. Og den sjove og dyre, der involverer et tæppe. En historie, man kan lære noget af. Og en kat bliver angrebet af en påfugl. Jo, hvis man holder af katte, er der simpelthen så meget til lattermusklerne i denne bog. Og ikke mindst fordi man i flere af historierne ser sig selv i lignende situationer med egne katte. Hvis jeg skal klage over noget vedrørende denne bog, er det den grafiske opsætning, der visse steder er lidt rodet. For eksempel med forkert skrifttype under de mange gode billeder. Det er ærgerligt, men det ændrer dog ikke noget ved, at Kattens til Kærlighed fortjener at blive læst af enhver katteejer i det ganske land. Og den er da helt uundværlig for mennesker, der overvejer at få en kat, for når de har læst denne bog, ved de, hvad de går ind til. 

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Gitte Paracha Thorhauge
149,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

Jeg er vild med katte

af Cat | 24/02/2019

Jeg er vild med katte og har haft katte i mit hjem i mange år. Ud over at katte er søde og sjove hver for sig, holder jeg også meget af at iagttage deres fælles kommunikation. Derfor blev jeg meget glad, da jeg så, at bogen Kattens til Kærlighed af Gitte Paracha Thorhauge var udkommet. Og jeg blev ikke mindre glad, da jeg læste den. Bogen handler om forfatterens egne katte over en mangeårig periode.   Denne bog vil noget andet end de fleste kattebøger. Det er en af de bedste kattebøger, jeg har læst, for den prøver simpelthen at gå helt ind i katteuniverset og prøver at forstå kattene, både når deres liv går derud ad med musefangst, katteslagsmål og så videre. Men også når livet er hårdt på grund af sygdom og afsavn. Som mangeårig katteejer, som selv har stået i den situation at skulle aflive sine elskede katte, var det rigtig god læsning for mig. Det er nemlig en meget ærlig bog. Forfatteren er ikke bange for at fortælle, at hun ind imellem har haft det svært, når kattene blev ramt af sygdom, og hun fortæller åbent om den svære stillingtagen, når det har været tid at få kattene aflivet. Nogen vil måske mene, at hun har været for længe om aflivningen, men hun har haft dyrlægen med hele vejen - hvilket fremgår af forordet - og hun har gjort et stort arbejde for at give sine katte gode liv hele livet igennem. Men denne bog handler ikke kun om de mørke sider i kattes liv. Den er ganske enkelt SJOV. Forfatteren har husket en masse vanvittige situationer, som hendes  katte har bragt hende i. For eksempel er der den med garnet. Det er en ren gyser. Og den sjove og dyre, der involverer et tæppe. En historie, man kan lære noget af. Og en kat bliver angrebet af en påfugl. Jo, hvis man holder af katte, er der simpelthen så meget til lattermusklerne i denne bog. Og ikke mindst fordi man i flere af historierne ser sig selv i lignende situationer med egne katte. Hvis jeg skal klage over noget vedrørende denne bog, er det den grafiske opsætning, der visse steder er lidt rodet. For eksempel med forkert skrifttype under de mange gode billeder. Det er ærgerligt, men det ændrer dog ikke noget ved, at Kattens til Kærlighed fortjener at blive læst af enhver katteejer i det ganske land. Og den er da helt uundværlig for mennesker, der overvejer at få en kat, for når de har læst denne bog, ved de, hvad de går ind til. 

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Marie-Louise Hansen
229,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Kvindeportræt

af NickPeter | 22/02/2019

Olgas bog er den stærkeste og mest rørende fortælling om en særlig kvinde i sin tid. Den er mættende og dog  læser man den alt for hurtigt. Det smukkeste sprog jeg har læst i årevis. 

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Annie Brydegaard Danie...
46,41 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Velskrevet, tankevækkende og indsigtsfuld e-bog om livet i Nakke

af Kristian Brandrup | 12/02/2019

Det er en særdeles spændende e-bog, som Annie har skrevet, hvor man som læser får indblik i livets gang i Nakke fra før 1800-tallet og op gennem 1900-tallet. Samtidig fornemmer man, hvordan det forholdsvis lille landsbysamfund sprudler af liv, energi og gode mennesker. Det er tankevækkende, hvor selvkørende sådan et landsbysamfund var, og hvordan man i de enkelte hjem var i stand til – og udførte – alle ting fra bunden, uanset om det drejede sig om madlavning, pasning af gården, tøjvask og -syning og arbejdet på mejeriet. I bogen fornemmer man, hvordan landsbysamfundet er præget af en grundighed, ordentlighed og flittighed, som til tider kan være svær at finde i vores overflods-samfund i dag. Samtidig kom man hinanden meget ved i samfundet – både fordi man var afhængige af hinandens hjælp, men også fordi det lå i tiden at invitere hinanden inden for til mad og en snak. Alt i alt er det en yderst velskrevet, tankevækkende og indsigtsfuld e-bog, som Annie Danielsen har udarbejdet. For den historieinteresserede læser er denne bog en guldgrube.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Puk Elgård
219,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Mønsterbryder = hårdt arbejde

af Nissemama | 11/02/2019

 Jeg har en hel del på hjerte i forhold til den her bog, men jeg samler sammen til blog. Lige nu vil jeg imidlertid rigtigt gerne af med noget, så skudt fra hoften, så elsker jeg bare både form og indhold og der er topkarakter og max antal hjerter til begge dele. Allerede fra forsiden af er jeg glad. Sol, lys, varme og livsglæde siger den, og det har også altid været mit umiddelbare indtryk af Puk. Det er sådan hun fremtræder på trods af den tunge bagage, hun har at slæbe på. Det er også dejligt at den er let tilgængelig med tilpas stor skrifttype og tilpas flittig afsnitsindeling, så alle kan være med uden at opleve det med at vende en side og tænke puha en masse tekst, det kommer jeg aldrig igennem. Jeg springer let henover beskrivelse af, hvad det handler om, for det kan man jo se alle andre steder – også her på siden. Jeg vil bare på det varmeste anbefale den. Den giver respekt, håb og inspiration, og den minder os om, at det der med at være mønsterbryder ikke bare er én heroisk indsats og så kan du hvile på laurbærrene! Tak til Puk for at minde os alle om, at det er et valg, som hun og andre mønsterbrydere lever med og forholder sig til 24/7/365 Husk det! Og under alle omstændigheder læs, læs, LÆS

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Annie Brydegaard Danie...
46,41 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Et stykke Danmarkshistorie fra en lille plet på Danmarkskortet.

af Oerskov50 | 10/02/2019

Bogen starter med et vue tilbage i 1700-tallet, men udspiller sig i hovedsagen i 1900-tallet. Den er fortalt af et menneske med en god hukommelse, iagttagelsesevne samt kærlighed og forståelse til de mennesker, der var med til at skabe det lille landsbysamfund.

På elegant vis får ABD fortalt om landsbyens huse og gårde og om de mennesker, der beboede dem og om de forskellige erhverv, der dengang kunne brødføde en familie og jeg læste med interesse om alt fra gamle redskaber til inddæmningsprojekter og om ål, der blev en levevej/industri. Ålen, der i dag er nærmest udryddet.

På en fin måde får ABD sin egen barndom/ungdom flettet ind i fortællingen, hvor hendes forældre var en vigtig del af samfundslivet. Hun fortæller om glæder og sorger, fester, kærlighed og behovet for sammenhold i landsbyen. Fortalt med humor og sjove anekdoter. Jeg fik et godt grin indimellem.

Det hele suppleres med mange tidstypiske fotos. 

Man er godt underholdt og bliver samtidig meget klogere på tiden dengang og lærer de personer at kende, som tilhører vores bedste-, olde- og tipoldeforældregeneration. De som byggede det Danmark, vi lever i i dag.

Jeg glæder mig til at læse videre i de næste bøger.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Morten Buschmann
139,23 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

God! Dejlig læsning

af pbf1811@gmail.com | 27/01/2019

Det er den anden af Buschmann jeg læser og jeg må sige det er virkelig dejlig underholdning. Han bliver bare bedre og bedre. Kan klart anbefales. Vh, PBF

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Morten Buschmann
189,85 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 4 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Anbefaler

af pbf1811@gmail.com | 27/01/2019

Denne her har jeg også lige måtte lytte til, dejlig rolig oplæsning og velplacerede lydeffekter, der gør det hele mere virkelig. Jeg er på!

 

Vil du anbefale til en ven?

Ja

Sider

Varen blev lagt i din kurv