Anmeldelser

af Else Cederborg
149,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 3 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Drengen, der skiftede job

af Laura T.P. | 17/12/2018

SAXO: En meget speciel fortælling om det, der muligvis sker efter døden. På flere punkter faktisk helt unik. Man venter med spænding på at høre, hvordan det kommer til at gå med Steffen, der er død 66 år før tiden, fordi Døden er stresset efter mange års tro tjeneste. Utroligt nok er bogen ikke blot tankevækkende, men også morsom.

Ellen S.

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Else Cederborg
105,48 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 3 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Drengen, der skiftede job

af Laura T.P. | 17/12/2018

Anmeldelse på SAXO: SAXO: En meget speciel fortælling om det, der muligvis sker efter døden. På flere punkter faktisk helt unik. Man venter med spænding på at høre, hvordan det kommer til at gå med Steffen, der er død 66 år før tiden, fordi Døden er stresset efter mange års tro tjeneste. Utroligt nok er bogen ikke blot tankevækkende, men også morsom.

Ellen S.

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Else Cederborg
105,48 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 3 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Drengen, der skiftede job

af Laura T.P. | 17/12/2018

SAXO (fem stjerner):

"Finurlig og eftertænksom historie om efterlivet. når livet på ganske uretfærdig vis slutter for tidligt. Underholdende læsning hvad enten man er ung eller gammel."

Ms. B

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Else Cederborg
105,48 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 3 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Drengen, der skiftede job

af Laura T.P. | 17/12/2018

Anmeldelse på SAXO: "Bogen henvender sig til større børn, hvorfor den nok skulle kaldes ungdomsbog i stedet for børnebog som angivet på omslaget. Både sprogligt og indholdsmæssigt taler den til teenagere, der gør sig mange tanker om døden og livet derefter. Emnet beskrives humoristisk og med en morale: Find dig ikke i uretfærdighed, hverken i denne eller den anden verden. Bogens helt er Steffen på 8 år, der efter sin død tilbydes et job hos døden. Han kan dog slet ikke acceptere de vilkår, og da han tilbyder at forære de 66 års liv, han er blevet frataget, til en mere uheldigt stillet dreng, skifter han job fra stilling som dødsassistent til engel med udsigt til at blive ophøjet til ærkeengel. Han er dog fortsat den samme idealist og fortsætter med at protestere mod uretfærdighed, hvor han oplever den. Bogens illustrationer passer i stil fint til det uhøjtidelige og let læselige sprog, som forfatteren benytter sig af. "Drengen, der skiftede job" kan varmt anbefales til målgruppen 12 - 19 årige, der vil opleve og forstå underfundigheden"

æseløre

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Else Cederborg
111,10 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.50]

JOHN CHR. JØRGENSEN,

af Laura T.P. | 16/12/2018

Citeret fra Gucca: https://www.gucca.dk/oejeblikke-med-satan-bog-p351746 4/5 stjerner af John Chr. Jørgensen d. 06/07/2016 - 15:43 Diabolske variationer Da jeg så Else Cederborgs bog med Satan på forsiden, vidste jeg straks at baronesse Blixen ville dukke op et sted i den. Cederborg har beskæftiget sig professionelt med Blixen, og baronessen legede jo dristigt med Fanden. "Han er min satan" lød hendes frække anagram over Martin A. Hansen. Det kan godt være, at Cederborgs bog ikke er helt stueren, men det har været en ren fornøjelse at læse den. Hun har et sikkert greb om alle de diabolske variationer. Hun aktiverer en række litterære erindringer - også film ("Rosemary's Baby") - men gennem det hele har Cederborg sin egen tone, sit eget lette anslag, friskheden og farten fra eventyret og ugebladsnovellen, modsat Blixens gotiske labyrint, som Cederborg klogt afstår fra at genskabe. Der er satanisk godt humør over den bog. Der er både noget at tænke over og noget at grine af. Sikken masse morbide ideer samlet i ét bind! Det er læsestof, som man kan sidde og ryste i bukserne af i sommerhuset.

 

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Else Cederborg
289,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.50]

Øjeblikke med Satan

af Laura T.P. | 16/12/2018

Tia: http://bogrummetwp.dk/boganmeldelser-forfatter/else-cederborg/ Hvem er Satan? Hvordan ser Satan ud? Er Satan altid den onde? Hvordan mon det er, at være i samme rum som Satan? I selskab med denne bog har jeg erfaret nogle øjeblikke med Satan fra Else Cederborgs synsvinkel – hvilket har været en ganske forunderlig men hyggelig oplevelse. “Øjeblikke med Satan” er en novellesamling bestående af 22 noveller, der beskriver forskellige personers møde med Satan. Personligt blev jeg mest fanget af novellen om 3 unge piger, der har store drømme og ønsker, og en dag under påvirkning af alkohol får de pludselig tilkaldt Satan. Pigerne aner uråd, men intet er en umulig opgave for Satan, og med lethed jager han alle deres bekymringer bort ved at tilbyde dem alt, hvad deres hjerter nu begærer. Hvorfor og hvordan det så går galt for pigerne i fremtiden, kan du læse mere om i novellen “Satan, Lisbeth, Kirsten og Yrsa”. Når man taler om Satan vil ord som dyster, negativitet, gys og gru nok dukke op – det havde jeg nok selv regnet med – men det er slet ikke disse emner og stemning, som Else Cederborg benytter sig af i hendes samling. Der er en stærk kontrast i måden, hvorpå Cederborg har fremstillet Satan i historierne, set i forhold til den Satan vi hidtil typisk har fået beskrevet. Hvad der er den rigtige Satan, er et emne, der altid vil kunne diskuteres. I denne bog er det ene og alene forfatterens fortolkning og mening, hvilket har givet mig et nyt syn på Satan. Jo flere af novellerne jeg læste, jo flere tanker må jeg sige, at det satte i spil. Desuden er det nævneværdigt, at de beskrevne situationer i novellerne er let genkendelige for en almen person, og noget humor har Else Cederborg da også formået at flette ind i disse historier om Satan. Alt i alt en fin novellesamling, der fortæller om helt almindelige hverdags situationer, hvor Satan pludselig kommer ind i billedet. (28. oktober 2016) "

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Else Cederborg
111,10 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.50]

Tia: http://bogrummetwp.dk

af Laura T.P. | 16/12/2018

Tia: http://bogrummetwp.dk/boganmeldelser-forfatter/else-cederborg/ Hvem er Satan? Hvordan ser Satan ud? Er Satan altid den onde? Hvordan mon det er, at være i samme rum som Satan? I selskab med denne bog har jeg erfaret nogle øjeblikke med Satan fra Else Cederborgs synsvinkel – hvilket har været en ganske forunderlig men hyggelig oplevelse. “Øjeblikke med Satan” er en novellesamling bestående af 22 noveller, der beskriver forskellige personers møde med Satan. Personligt blev jeg mest fanget af novellen om 3 unge piger, der har store drømme og ønsker, og en dag under påvirkning af alkohol får de pludselig tilkaldt Satan. Pigerne aner uråd, men intet er en umulig opgave for Satan, og med lethed jager han alle deres bekymringer bort ved at tilbyde dem alt, hvad deres hjerter nu begærer. Hvorfor og hvordan det så går galt for pigerne i fremtiden, kan du læse mere om i novellen “Satan, Lisbeth, Kirsten og Yrsa”. Når man taler om Satan vil ord som dyster, negativitet, gys og gru nok dukke op – det havde jeg nok selv regnet med – men det er slet ikke disse emner og stemning, som Else Cederborg benytter sig af i hendes samling. Der er en stærk kontrast i måden, hvorpå Cederborg har fremstillet Satan i historierne, set i forhold til den Satan vi hidtil typisk har fået beskrevet. Hvad der er den rigtige Satan, er et emne, der altid vil kunne diskuteres. I denne bog er det ene og alene forfatterens fortolkning og mening, hvilket har givet mig et nyt syn på Satan. Jo flere af novellerne jeg læste, jo flere tanker må jeg sige, at det satte i spil. Desuden er det nævneværdigt, at de beskrevne situationer i novellerne er let genkendelige for en almen person, og noget humor har Else Cederborg da også formået at flette ind i disse historier om Satan. Alt i alt en fin novellesamling, der fortæller om helt almindelige hverdags situationer, hvor Satan pludselig kommer ind i billedet. (28. oktober 2016)

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Bent Winther, Jan E. J...
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[2.00]

En ægte socialliberal?

Er bogens titel – ”En ægte liberal” ikke misvisende? Havde ”En ægte socialliberal” ikke været mere korrekt? For mon ikke ganske mange vil sidde tilbage med det indtryk efter at have læst den? Jeg gjorde i alle tilfælde.

De socialliberale dominerer Venstre: Jan E. Jørgensen erkender da også, at Venstre er blevet et ”meget bredt favnende parti”, men har i den forbindelse ikke opdaget, at det indbefatter mere og mere af det socialliberale – som Det Radikale Venstre tidligere stod for. Men Jan E. Jørgensen mener selv, at han stort set står der, hvor han for år tilbage stod, da han meldte sig ind i Venstres Ungdomsafdeling. Han erkender dog, at der er tre ”strømninger” i Venstre, og påpeger, at ingen af dem må blive for stærke, fordi så er Venstre ikke længere Venstre! Men det er jo lige præcis dét, der er sket. De socialliberale er blevet den dominerende faktor i Venstre, hvilket ses ud fra flere tiltag som Venstre har lagt stemmer til. Venstre hævder jo, at den personlige frihed er ukrænkelig: Men kun til en vis grænse – forstås. Venstre har jo givet køb på noget så personligt som lovliggørelse af fx omskæring af babydrengebørn. Jan E. Jørgensen var dog selv i mod forbud som burka, niqab og omskæring af babydrengebørn. Men stemte alligevel for.

Humor: Jan E. Jørgensen er ikke uden humor: Han mener selv, at tilhøre det mest elitære af det elitære. Han omtaler fx et ”elitometer”, hvor han skulle placere sig selv på en skala fra 1-10. ”Jeg er uddannet advokat, jeg sidder i Folketinget i et regeringsbærende parti, jeg har været til hofbal hos dronningen og tjener langt mere end gennemsnitsdanskeren, til trods for at jeg tjente endnu mere som advokat, så selvfølgelig er jeg da elite”. Han gav sig selv en placering på et 9 tal. Men der er jo ingen over eller ved siden af Dronningen. 10 er så udelukket for andre. Så er der dronningens nærmeste familie og vel også statsministerposten. Den position må betyde et 9 tal. Ministrene må betyde et 8 tal. Ambassadørerne et 7 tal. Og så kommer medlemmerne af de regeringsbærende partier vel ind på en placering udtrykt ved et 6 tal i denne forbindelse?

Faktuelle fejl: Det er ærgerligt, at Bent Winther, der har skrevet bogen sammen med Jan E. Jørgensen – ikke har kontrolleret visse oplysninger, som fx antallet af udstedte danske statsborgerskaber: Jan E. Jørgensen nævner jo, at der i dag gives statsborgerskab til omkring 5.000 om året. Det er jo faktuelt forkert. Virkeligheden er jo, at der fx i 2016 (7.272) og 2017 (15.028) er udstedt 22.300 danske statsborgerskaber. Altså et gennemsnit på mere end det dobbelte som anføres i bogen.

Den politiske korrekthed: Bogen er let læselig og uanset om man sympatiserer eller ej, med Jan E. Jørgensens synspunkter, er den holdt i en pæn socialliberal stil. Jan E. Jørgensens politiske korrekthed fornægter sig bestemt ikke.

God læselyst.

 

Ole K. Ergaard

Erhvervsøkonom MDM, PD

2018-12-11

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Dodo Lindemann
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Bedste håndlæsnings bog på markedet

af Lmml | 11/12/2018

Fantastisk bog. Meget anvendelig, sjov og inspirerende. Dodo skriver sindssygt godt og man får bare lyst til at blive kogere og klogere på håndlæsningens univers. 

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Jacob Lindeblad
269,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 5 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Gribende!

af Heidi Bøtcher Sørensen | 02/12/2018

Velskrevet, udfordrende, gribende, aktuel - virkelig en fornøjelse at læse. Kunne næsten ikke slippe den, til trods for "Henrik-historien" gik lige i hjertet. Glæder mig til at give denne bog til vores ledergruppe!

Vil du anbefale til en ven?

Ja

Sider

Varen blev lagt i din kurv