Anmeldelser

af Birgitte Vestergaard A...
119,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.50]

Vi er kommet for at leve

af Trinelf | 15/11/2018

Vi er kommet for at leve af Birgitte Vestergaard Andersen er en rigtig fin og vigtig historie som alle unge burde læse. Femtenårige Najma og hendes familie er flygtet fra Syrien til Danmark, hvor de nu skal skabe et nyt liv i et fremmed land med nye normer, ny kultur, klima og sprog. Det er super spændende at opleve Danmark gennem Najmas øjne. At det land der udadtil brander sig selv som skaber af HYGGE faktisk har rigtig svært ved at tage imod fremmede og invitere dem ind. Bogen giver et rigtig godt indblik i den muslimske og ikke mindst syriske kultur. Vi kommer blandt andet med til fejring af Eid og kan næsten dufte og smage de fantastiske retter der serveres.

Parallelt med Najmas historie følger vi også den danske teenagepige Alma, hvis vilkår er meget anderledes end Najmas. Det betyder dog ikke, de er letttere. Alma vokser op i en moderne dansk familie. Vi oplever, hvordan hun hele tiden skal være på i forhold til de sociale medier. At hun hele tiden skal tegne et billede udadtil af at være overskudsmenneske. Man skal dyrke motion, spise instagramvenligt mad, ses med de rigtige personer, lave sine lektier og så videre. Alt sammen for at få likes hos kammeraterne. Dette medfører stressagtige symptomer hos Alma og hun laver en række forkerte valg. Heldigvis er der også gode personer i hendes liv blandt andet veninden Esther og den nye veninde Najma. De hjælper hende tilbage på sporet.

Almas forældre er et par hipstertyper som også går meget op i, hvordan de virker udadtil. Det er vigtigt at have se rigtige holdninger til både flygtninge og bæredygtighed, men når det kommer til stykket er det egentlig kun overfladisk.

Vi er kommet for at leve er en roman som vil gøre sig rigtig godt på udskolingens pensum. Den er skrevet i et ungdommeligt sprog som unge mennesker vil føle sig hjemme i. De forskellige temaer tager udgangspunkt i unge menneskers hverdag. Birgitte Vestergaard er ikke bange for at prikke til danskernes holdninger. At vi gerne vil virke rummelige, åbne og hyggelige - men desværre helst overfor for dem og det vi kender.

Romanen er ikke nogen solstrålehistorie. Til gengæld skildrer den virkeligheden. Både for de danske teenagere, men så sandelig også fordi mange flygtninge der kommer til Danmark på flugt fra krig og som faktisk bare kommer for at leve!

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Jannick B. Pedersen, M...
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 4 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Spændende tilgang til livet

af Loneknudsen | 13/11/2018

En spændende bog om livets forlængelse. Hvordan, hvorfor og er det muligt. Specielt de to sidste kapitler hvor der er konkrete forslag til hvad du kan gøre. En bog man bør læse hvis man vil have nyt input til livet.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Karen Schultz
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

En lille sorg når bogen slutter ...

af DorteAndersen | 13/11/2018

Det er sjældent, jeg bliver så opslugt af en bog, at jeg sidder oppe om natten og læser, men det gjorde jeg med denne.  Den er gribende fra første side, og jeg græd og grinte på skift. Selvom bogen er hård, så er den også vedkommende, og jeg gennemlevede igen mine egne ungdomsår med forelskelser og fjendskaber. De godt 400 sider blev læst på kun 2 dage, og jeg glæder mig til næste bog i serien.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Karen Schultz
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Stærk og vigtig fortælling fra et levet liv

af GitteJ | 12/11/2018

Bogen, du skal læse, hvis du er til personlige fortællinger. Af den stærke, gode, dybe, intense og hjertegribende slags. Og hvis du, som jeg, har en både personlig og stærk faglig interesse i at forstå mere om, hvordan det er muligt for et barn at overleve og nå helt frem til at leve et godt, rigt og meningsfuldt voksenliv til trods. Eller måske på grund af.

Karen Schultz tager os med ind i sin erindring om en barndom præget af forældrenes  grænseoverskridende adfærd. Faren, der ikke var der. Stedfarens seksuelle krænkelser. Morens fysiske og psykiske vold og hendes udtalte behov for at blive passet på af datteren. Samtidig med at hun konstant søger opfyldelse af sine egne drømme gennem datterens intellektuelle og kreative talent.

Sproget i hele fortællingen er på én og samme tid let og enkelt og fyldt med hverdag samtidig med at det rummer så mange lag, så det overlades til læseren selv at fortolke dybden. Karen tager os med på rejse gennem 1960’erne og ind i 70’erne. Vi præsenteres for et persongalleri som rummer alle typer. De rige og de fattige. De kloge og de mindre kloge. De nære i familien og de fjerne. Faren, som ikke var der, men som alligevel var tæt på. De forbigående og dem der var der altid og stadig er der.

Det er næsten som at være der selv i den tidslomme. Måske fordi jeg selv er født i 1960 og fordi jeg kender området i Kolding, hvor det hele foregår. Jeg har boet der som voksen. Gået på de samme stier. Cyklet op ad de samme bakker. Lånt bøger på det samme bibliotek. Jeg kan se det for mig, når Karen tager os med gennem barnets skoletid og teenageår. Hjemme og ude. Til håndbold og til fester. Med veninder og med kærester. I ensomheden og i venskaber, både de vedvarende dybe og de hurtige overfladiske, fysiske.

Karen giver os et råt-for-usødet indblik i et barneliv med alt for meget voksenansvar, det uforudsigelige i det forventede grænseløse og i den løsslupne, nærmest promiskuøse teenagers udfoldelse i søgen efter sin egen identitet, sit ståsted i livet.

Nogle steder er beskrivelsen så konkret og direkte at man næsten taber pusten over hvor meget en lille pige skal bære og rumme og holde oppe - hos sig selv og de andre. Andre steder bliver vi taget med helt ind i det private, i de intime scener i et univers, man slet ikke har lyst til at vide noget om, men som har sin helt egen betydningsfulde betydning.

UREN er en erindringsroman. Det er en fortælling fra et levet liv. Et tidsbillede fra en svunden tid - for ikke særligt længe siden. Velskrevet og - desværre - også tidsaktuel. Der er stadig børn, som vokser op i forhold, der ligner. Bogen er derfor også relevant for alle, der arbejder med børn og unge i 2018. Med at forebygge vold og overgreb og med hjælp og behandling til dem, der har været udsat for og som har overlevet sådanne traumer.

Fortællingen folder sig ud på bogens 419 sider. Sæt tid af til at læse. Når du først er begyndt, så vil du læse den helt til ende.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Jacob Hyttel
229,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 4 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[2.75]

De Brændemærkede-før

af Hanne Nedergaard | 08/11/2018

Godt gået og tænkt. 537 sider med til tider hæsblæsende handling.

Skrevet i let humoristisk tone, og dog sker der ubærlige, uoprettelige, forfærdelige ting.  Kan vi have den mand gående løs! (Forfatteren.)

Selma og Christian er hovedpersonerne i bogen, der ikke er for sarte romantiske sjæle. Vi kommer rigtig tæt på dem begge to.

Der er mange gode typer i historien. Måske kunne jeg bruge et persongalleri foran i bogen.

Jeg vil med glæde læse den igen. det gik lidt hurtigt, da jeg skulle se hvad der skete med personerne  i krimien.

Handlingen kunne foregå mange steder i Danmark, men "sjovt" for os lokale, med ting som episoden ved Hjørring ny teater, og sommerhuse der er på vej i havet.

MIn farfar talte tit om "den grå hverdag"., Det ville så nok ikke være en bog for ham.

Jeg glæder mig til den næste bog.

mvh Hanne Nedergaard 

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Jannick B. Pedersen, M...
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 4 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

En fantastisk tankevækkende

af KerboJ | 02/11/2018

En fantastisk tankevækkende bog om "evigt" liv og hvordan vi opnår det. Den er på samme tid provokernde og inspirerende. Masser af aldringsforskning omtales - det var nyt for mig - og satte masser af tanker igang, om hvordan jeg og mine nærmeste skal leve og opleve i fremtiden. Til alle jer om elsker livet: Læs den bog og efterlev de mange gode råd, så er I stærkt på vej. God rejse ind i fremtiden. Jeg glæder mig til at møde alle jer, som tager disse nye tanker og handlinger til jer. TAK.

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Birgitte Vestergaard A...
119,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.50]

Gribende historie om aktuelle problemer

af AniHam | 31/10/2018

Fængslende og meget velfortalt historie om ungdomslivets genvordigheder på tværs af kulturer.

Forfatterens skift mellem fortællestile for den syriske pige Najma og danske Alma fungerer fint. Især er kapitlerne med Najma som jeg-fortæller meget stærke, mens kapitlerne fra Almas perspektiv er mere lette og humoristiske.

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Bente Slothuus
179,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[1.00]

Flad oplevelse

af Saane | 29/10/2018

En virkelig flad oplevelse. Opbygning og udvikling af historien er ikke i min smag og fænger ikke. Kunne være en skriveopgave fra en elev. 

Vil du anbefale til en ven?

Nej

af Jannick B. Pedersen, M...
249,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 4 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Livet længe leve

af alexanderavanth | 29/10/2018

En vigtig bog om et emne der omhandler os alle! Der er masser af metode og råd at tage videre igennem livet. Bogen er letlæselig, motiverende og seriøs. En perfekt gavetil enhver man ønsker at give et længere liv.

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Karen Blixen
69,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Fantastisk fortælling!

af math494j | 27/10/2018

Babettes Gæstebud er en perle af sin slags. Den har pga. sit sprog, sin opbygning, sin pointe og ikke mindst pga. sin karismatiske forfatterinde, i dag opnået en plads blandt mine yndlings. Fortællingen er fyldt med gode historier, spændende personer og forfatterinden udtrykker sig på den mest karismatisk og eksotiske måde at man får en dejlig og varm følelse af at kunne lugte de forskellige dufte, smage den dejlige mad, se og opleve den lille by og mærke den livlige og livsbekræftende atmosfære, som man får en fornemmelse af gør noget godt for menneskerne i fortællingen. 

En stor favorit! En favorit, som aldrig går af mode og som aldrig bliver kedelig og tidsløs. Bogen kan læses igen og igen og man bliver aldrig på noget tidspunkt træt af den.

Rigtig gog fornøjelse!

Vil du anbefale til en ven?

Ja

Sider

Varen blev lagt i din kurv