Anmeldelser

af Lene Kaaberbøl
169,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Nyt fra vildhekseverdenen

af Bogmagasinet | 31/05/2013

En vildheks’ 13-års fødselsdag er noget ganske særligt. For på denne nat kommer et dyr til den unge vildheks med en opgave, og kun hvis man kan løse opgaven, kan man blive en rigtig voksen vildheks. Clara, bogens hovedperson, lever med et ben i to lejre: dels i en almindelig menneskeverden, dels i en vildhekseverden, der er fuld af magiske kræfter. For hende er 13-års natten derfor ekstra vigtig, fordi det samtidig er et ja eller nej til vildhekseverdenen. Og hun siger ja – men uden at vide til hvad.

Blodsungen er 4. bind om Clara, der, indtil hun i første bind af Vildheksen blev revet af Kat, levede som et ganske almindeligt skilsmissebarn. Men via Kat og Claras indtil da næsten ukendte moster blev hun introduceret til vildhekseverdenen, som bind for bind fylder mere og mere for hende.

I Blodsungen kommer Clara ud for sit livs sværeste opgave, da hun denne gang må finde sine indre vildheksekræfter frem – og personligt mod og handlekraft, som den lidt forsigtige Clara har svært ved at få frem.

I en meget dramatisk afslutning ender Blodsungen med flere åbne spørgsmål i modsætning til de tidligere bind af Vildheksen – især hvad der sker med de 5 forheksede vildhekse. Svaret er dog lige om hjørnet, da både bind 5 og 6 er planlagt til at udkomme her i 2013.

For mig har Vildheksen været en hel særlig læseoplevelse. Ikke på grund af dens litterære kvaliteter, men fordi det er de første rigtige bøger, min 10-årige datter frivilligt har kastet sig over – og fundet glæde ved at læse. Og at, om ikke diskutere, så snakke om bøger, vi hver især har læst, ja, det er altså stort. Hun vil helst snakke handling, men presset sætter hun prædikater som ’spændende’, ’godt fortalt’ og ’hverken for meget eller lidt uhyggelig’ på læseoplevelsen. Og jeg tror ikke hun bliver skuffet, når hun når til bind 4. 

Mette Nauer

 

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Ransom Riggs
229,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 3 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

Sælsom og uhyggelig bestseller

af Bogmagasinet | 31/05/2013

15-årige Jacob er vokset op i en slumrende lilleby i Florida, hvor det mest eksotiske indslag er hans noget fantasifulde farfar. Farfar Abe fylder barnebarnets hoved med rædselsvækkede historier spundet ud af en voldsom fortid, hvor han som barn med nød og næppe undslap nazisterne og endte på et børnehjem i Wales. Jacob har et mildest talt skeptisk forhold til farfaderens historier om uhyrer, piberygende falke og sælsomme børn. Men da hans farfar pludselig dør blodigt og under mystiske omstændigheder beslutter han alligevel at drage af sted til Wales for at finde ud af, hvor fantasien stopper, og den grufulde sandhed starter.

Frøken Peregrines hjem for sælsomme børn er vistnok egentlig en ungdomsbog. Det forhindrede dog ikke denne (afgjort voksne) anmelder i at blive suget ind og fastholdt fra første side. Ransom Riggs skaber et magisk og dystert univers, hvor gåder og drama bestandigt snubler over hinanden, og hvor man ikke keder sig ét eneste sekund. Forfatteren beskriver selv bogen som ”en historie, jeg lavede om nogle billeder, jeg fandt”. De omtalte billeder (som alle kan ses i bogen) er en bunke bizarre og foruroligende fotos fra den første halvdel af 1900-tallet. Rundt om denne samling af svævende charlestonpiger, deprimerede børneakrobater og diabolske julemænd bygger Riggs sin historie op.

I USA blev Frøken Peregrines hjem for sælsomme børn en stor bestseller og det er velfortjent. Bogens univers er helt unikt og stærkt vanedannende. Historien nærmest skriger på en fortsættelse – og den kommer (ifølge forfatteren selv) heldigvis i løbet af 2013. 

 

Marlene Langbo-Friis

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Leif Davidsen
299,95 kr.
Udsolgt i webbutik
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.50]

Magten, der korrumperer

af Bogmagasinet | 31/05/2013

Det begynder så smukt i Leif Davidsens nye spændingsroman Patriarkens hændelige død med romanens hovedperson i fuld fart på en hundeslæde i Grønland. Og det slutter lige så smukt i det samme storladne, hvide landskab i det Grønland, hvis naturressourcer indgår som en væsentlig del af plottet i bogen. Inden det slutter skal hovedpersonen og mange andre dog så gruelig meget ondt igennem i en verden, hvor det er pengene, grådigheden og ondskaben, der styrer.

Adam er dansk meteorolog, der på afbud er med som hovedperson i en dansk tv-film om det grønlandske fangersamfund. I Grønland får Adam at vide, at hans tvillingebror Gabriel er blevet tævet ihjel i Moskva, hvor han har fungeret som rådgiver for den russisk-ortodokse kirkes patriark.

Da Adam rejser til Moskva for at hente broderens lig hjem finder han hurtigt ud af, at Gabriel ikke er blevet slået ihjel af almindelige gaderøvere. Senere finder han ud af, at Gabriel mente, at patriarken ikke døde en naturlig død. De onde i historien tilhører en uhellig alliance mellem nogle af den russisk-ortodokse kirkes øverste gejstlige, magthaverne i Kreml og magtfulde folk fra det tidligere hemmelige politi KGB.

Adam har ikke mange hjælpere i opklaringsarbejdet af det kæmpe komplot, som kostede tvillingebroderen livet. Et par personer bliver det dog til og så ikke mindst internettet. Leif Davidsen er med på noderne, når han lader de gode i historien få hjælp fra den moderne teknik.

Der er megen tjubang, skyderi, tæven ihjel med baseball køller osv. over bogen, men Davidsen er en mester i at holde spændingen, trods anvendelsen af klichéer og floskler i lange baner. Adam og Gabriel er næsten for meget på navnefronten, og så dukker der endda en Eva op. Som sædvanlig er der masser af sex i bogen, måske er der endda optræk til lidt kærlighed, men det bliver nu ikke til noget.

Undervejs går der nogle gange lidt geografiundervisning i den, men skidt, det accepterer man gerne, fordi spændingen holder.   

 

Jens Winther

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Lene Kaaberbøl
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[3.50]

Dyster 1800-tals krimi fra Kaaberbøl

af Bogmagasinet | 31/05/2013

En sommermorgen i 1894 findes en ung prostitueret myrdet og maltrakteret i en baggård i en lille fransk provinsby. Hærges egnen af en psykotisk massemorder? Eller er der andre og endnu mere forstyrrende motiver på spil? Svarene leveres af bogens unge, kvindelige omdrejningspunkt, Madeleine Karno, som flittige Kaaberbøl-læsere måske vil huske fra seriens første bind, Kadaverdoktoren, fra 2010. 

Det levende kød er historien om et bestialsk mord. Men bogen er også en udviklingshistorie. Vi følger Madeleine Karno gennem den skræmmende oprulning af mordgåden, men også gennem en sideløbende kamp for anerkendelse, uddannelse og en selvstændig plads i en tilværelse, hvor hendes køn er et voldsomt og vedholdende handicap. Bogen udkom d. 8. marts – på kvindernes internationale kampdag – og datoen er næppe tilfældig. Om Madeleine Karnos oprør lykkes, eller om hun i virkeligheden ender som (endnu) et offer for sin egen kvindelige biologi, må den enkelte læser vurdere. Under alle omstændigheder behøver man ikke være en stramt korsetteret 1800-tals kvinde for at genkende mange af bogens kønsmæssige problemstillinger. Centralt står bl.a. spørgsmålet om, hvordan man får rystet cocktailen mor/karrierekvinde sammen, så den ikke bliver alt for bitter.

Bogen er en historisk krimi, og handlingen trækker tråde til en række af 1890’ernes virkelige begivenheder. Alligevel er den samlede stemning mere eventyrlig og fantastisk end realistisk. Universet er stiliseret og dystert. Beskrivelserne er omhyggelige og malende. Stærkest står dog selve bogens skelet: Plottet, som er fantasifuldt og detaljeret bygget op med referencer til både kønsroller, kulturelle fordomme og medicinsk etik. I Det levende kød bringer Lene Kaaberbøl den historiske roman og den moderne (femi)krimi sammen, og resultatet er både uhyggeligt, underholdende og tankevækkende.

Marlene Langbo-Friss

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Georges Simenon
149,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Mord på fransk

af Bogmagasinet | 31/05/2013

Englænderne har Agatha Christie. Franskmændene har Georges Simenon. Og hvor Christie har Miss Marple – ja, dér har Simenon sin Maigret. Simenons romaner står vist ikke i mange reoler herhjemme. Og det er en skam. For hvis man har en svaghed for den klassiske stemningskrimi vil man falde fuldstændigt for Simenon. Hans historier er begavet med troværdige og nuancerede hovedfigurer, gennemtænkte plot, og så ligefrem driver de af en helt særlig pariseratmosfære, som det er svært ikke at hengive sig til.

Tag bare de to historier, Rosenkilde og Bahnhof netop har genudgivet i en smuk, moderniseret udgave. Her transporteres vi tilbage til 1930’ernes Paris, hvor mændene drikker sjusser og ryger pibe og kvinderne gør (voldsomt meget) rent. Her hvirvles den ofte lidt halvsure Maigret først ind i mysteriet om en myrdet østeuropæisk gangster og derefter i en jødisk juvelhandlers død i et vejkryds nær Paris.

Vi er milevidt fra den moderne femi-krimi, men til gengæld solidt plantet i en old school krimitradition, hvor det handler mindst lige så meget om vejret og hovedpersonens humør som om blod og bang-bang. Tempoet er adstadigt og figurerne beroligende stereotype. Vi møder både den varmblodige italiener, den rige jøde og den kølige og aristokratiske dansker(!). Og vi er godt underholdt gennem alle siderne frem mod den endelige denouement, hvor Maigret stilfærdigt samler alle historiens tråde.

Georges Simenon udgav næsten 200 romaner og over 150 noveller. Og hvis de alle sammen er lige så spændende og veloversatte som Pietr fra Letland og Mordet i vejkrydset må de gerne stå i min reol!

Marlene Langbo-Friss

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Thomas Enger
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[4.00]

Dejligt genlæsning

af Lisbeth Maja | 30/05/2013

En ældre, dement kvinde bliver mishandlet og dræbt på et plejehjem i Oslo, hvorfor er hun blevet behandlet så brutalt?

Henning Juuls søster, Trine Juul-Osmundsen, som er justitsminister, havner i et gevaldigt stormvejr, da hun bliver anklaget for at have forgrebet sig på en ung, mandlig politiker og får samtidig en trussel: Gå af, eller den virkelige sandhed om, hvad der skete en nat sidste år, kommer frem. På grund af mediernes belejring af Trine Juul Osmundsen og ægtemandens bolig, vælger Trine at gemme sig i hytten, hvor Trine og Henning tilbragte megen tid, da de var børn. 

Henning Juul får til opgave at skrive om drabet på den ældre kvinde på plejehjemmet, men han kan heller ikke lade være med at gå til bunds  i søsterens sag, selv om Trine ikke vil vide af ham. Drabsmanden slår til igen, der er tilsyneladende stadigvæk noget, som skal hævnes.

Blodrus er tredje bind i serien om Henning Juul, som mistede sin søn i en brand  for flere år siden. Henning Juul spekulerer fortsat meget på, hvad der lå bag branden.

"Skindød" og "Fantomsmerte" var jeg meget optaget af at læse, så jeg glædede mig også meget til at læse "Blodrus". "Blodrus" er også skrevet på samme høje niveau som de to forrige bøger, så jeg var rigtig godt underholdt fra start til slut.

Jeg troede på et tidspunkt, at baggrunden for det problematiske forhold mellem Henning og Trine ville blive fortalt for læseren, da hun betroede sig til sin mand, så derfor skuffede det mig meget, da jeg fandt ud af, at dette ikke var tilfældet. Medmindre det kommer  i en af de kommende bøger om Henning Juul, synes jeg, det var et lidt tarvelidt træk af Thoma  Enger, ja jeg blev faktisk lidt sur over, hvorfor jeg ikke blev klogere på det anstrengte forhold mellem Trine og Henning Juul, så det trækker ned i min bedømmelse af bogen. Jeg er dog stadigvæk rigtig glad for bogen, og jeg glæder mig meget til at læse flere bøger om Henning og Trine, men jeg håber også, at jeg snart ved hvorfor Trine og Henning har så dårligt forhold til hinanden.  

4 hjerter fra mig!

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Arne Nerjordet, Carlos...
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Strik og stauder

af Bogmagasinet | 30/05/2013

I alle mine år som ivrig læser er jeg aldrig før stødt på en bog som Håndarbejde i haven. Den er ubestemmelig på en helt fantastisk måde. For hvordan kategoriserer man et værk, som er strikke/hæklebog, havebog, eventyrbog og DIY-bog i ét - og det hele i en eksplosion af farveglæde og sommerjubel?

De norske strikkeguruer Arne og Carlos tager os med ud i deres smukke, engelsk inspirerede have og placerer os i solen under et lækkert hjemmestrikket tæppe, mens de fortæller historier om vindspil, rillestrik og Magnus Havemus. Havens planter kryber ind overalt – også på de broderede pudebetræk og viskestykkets blomsterbort. Her er der projekter for alle lige fra den top-ambitiøse (det store primula-slumretæppe) til de mere beskedne (akeleje-bordskåneren eller fuglehus-grydelappen).

Det er kitschet på den funky måde, og både bedstemor og den 20-årige guerilla-strikker fra Nørrebro vil kunne finde sig selv i bogens 136 sider. Begejstringen og eventyret ligefrem oser ud af hver eneste opskrift.

Hvis den perfekte sommer kunne strikkes på pinde, så var det præcis sådan her, den ville se ud!

Marlene Langbo-Friis

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Signe Wenneberg
299,95 kr.
Udsolgt i webbutik
ANMELDT 2 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Dyrk noget grønt!

af Bogmagasinet | 30/05/2013

Barack og Michelle gør det. Julia Roberts gør det. Og nu kan du også gøre det: Blive urban gardener. Altså dyrke dine egne grønsager i din have, altankasse eller vindueskarm.

Signe Wenneberg, kendt som flittig havebogsforfatter og fra haveprogrammer på DR, leverer med Spis din have en dansk urban gardening-bibel. Bogen markerer 10-året for hendes karriere som havebogsforfatter, og der er ingen tvivl om, at det er hjerteblod, der skrives med. Spis din have er en praktisk anvisning i, hvordan man kommer i gang med haven, hvad man kan dyrke i den og endda også inspiration til, hvordan man lækkert kan indtage alt det gode grønne. Men bogen er også et debatindlæg. Et opråb om, at vi forbruger kloden i knæ, mens (en del af) løsningen måske ligger lige udenfor vores egne vinduer. At ha’ have er godt for klimaet, for kroppen, for stressen, for økonomien og for ungerne, som både får en bedre motorik og en masse oplevelser ud af projektet.  Budskabet er klart – og pakket ind i de smukkeste billeder og en super lækker grafik. Det er inspirerende, tankevækkende – og underholdende – at læse Spis din have. Og svært ikke at få lyst til øjeblikkeligt at fylde haven med høns, honningbier og palmekål.

Marlene Langbo-Friis

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af Neil Young
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

En Ung Drøm

af Bogmagasinet | 30/05/2013

Neil Young beretter i sine erindringer således hudløst ærligt om familieliv, personlige udfordringer og sit musikalske arbejde som soloartist og med grupperne Buffalo Springfield, Crosby, Stills, Nash & Young og sit nuværende band Crazy Horse.

Young er en kunstner med integritet, visioner og engagement. Det ved vi fra hans musik og utallige pladeudgivelser, og det får vi et godt indblik i, når han i selvbiografien eksempelvis beskriver sin kamp for et renere miljø og bedre sociale forhold på handicapområdet. Young har en søn, som er født lam i både arme og ben, så handicappedes rettigheder i samfundet er en sag, der står ham nær, og som han brænder særlig for.

Leon Jaurnow

Vil du anbefale til en ven?

Ja

af James Douglas Morrison
299,95 kr.
Læg i kurv
ANMELDT 1 GANGE
SE ANMELDELSER
SAMLET VURDERING
[5.00]

Ord fra Jim

af Bogmagasinet | 30/05/2013

Lige så intens og kompromisløs Jim Morrison var på scenen og i sit musikalske udtryk, lige så intens og søgende var han i sin skrivekunst. Inspireret af forfattere som William Blake, Charles Baudelaire og Jack Kerouac skrev han med blotlagte nerver løs på livet og rusen, impulser og instinkter, i bestræbelsen på at frigøre sig selv – og sine læsere – fra det omgivende samfunds indespærring og snærende bånd.

”Den vigtigste form for frihed er at være den, man i virkeligheden er”, fastslog Morrison under et interview i efteråret 1969. Og det budskab trak han som en stærk understrøm gennem et oprørt hav af digte og tekster.

Leon Jaurnow

Vil du anbefale til en ven?

Ja

Sider

Varen blev lagt i din kurv