Mine Top 10 Børnebøger


Kirsekarse
01/08-2012 - 13:02

Se bruger's blog

Mine Top 10 Børnebøger

1. Mats Leten: Finn Herman

Den pæne dame går tur med sin krokodille Finn Herman, de skal købe ind hos slagteren. Dyr og mennesker forsvinder sporløst i deres kølvand, mens Finn Herman bliver større og større. Til sidst i  bogen er et kæmpeopslag, hvor Finn Herman kan foldes ud i fuld figur.

2. Sven Nordquist: Rævejagten

I denne bog om den Peddersen og Findus, skal de to forsøge at jage ræven en skræk i livet, så han ikke tør stjæle høns om natten. Der bliver rigget StormP-agtige løsninger til med fyrværkeri, spøgelse og ikke mindst peber-høne. Mon ræven bliver skræmt? Tjah, den snupper i hvert fald ikke nogen høns.

3. Astrid Lindgren: Pippi Langstrømpe

Pippi behøver vist ikke nogen nærmere præsentation. Hun er den særlige blanding af fantasi, frækhed og poetisk snusfornuftig livsfilosofi, som intet barneliv burde være foruden.

4. Kim Fupz Aakeson: Vitello går med kniv

Vitello bor alene med sin mor. Hans far var vist italiener......Derfor får de ofte spaghetti med parmesanost på. Vitello vil gerne være sej som de stor edrenge. Han vil gå med kniv! Mor når dog at bytte den store skarpe kniv ud med en almindelig smørkniv, inden der sker for mange ulykker. Alligevel lykkes det Vitello at blive et par erfaringer rigere.

5. Bill Bryson: En meget kort historie om næsten alt

Et illustreret opslagsværk om næsten alt. Her er informationer om alverdens ting, læsestof til mange informative timer, igen og  igen.  Alle har ret til et fedt leksikon!

6. Bodil El Jørgensen: Tredje time efter midnat (+de øvrige bind i serien om Esme og Igor)

En nutidig, næsten realistisk børnekrimi med humor. Om Esme og Igor på 12 der får rodet sig ud i spændende og farlige begivenheder og med nød og næppe får viklet sig ud igen og opklarer sagerne.

7. Camilla Wandahl: Veninder for altid 1-6

Realistisk serie om dansk pigeliv i 10-12 årsalderen om 4 piger og deres venskab og familieliv, skrevet med loyalitet overfor sit emne og sin målgruppe.

8. Kenneth Bøgh Andersen: Antboy 1-6

En slags Spiderman-historie om Pelle Nøhrman, 6 klasse, der er lidt nørdet og tit bliver drillet i skolen. En dag bides han af en tissemyre der har været i mikroovnen og derved er muteret på en måde så dens egenskaber overføres til Pelle. Han er nu lynhurtig og superstærk, det må udnyttes! Men skal Pelle bruge sine nye evner til at få hævn over sine plageånder eller skal han bruge dem på at hjælpe lokalsamfundet?

9. Trine Appel: Bare Anna

Anna, 14 år og pubertetsramt. Hvordan bærer man sig ad når man er 14 og skal møde nye venner. Hvad gør man når ens mor er ultra pinlig. Hvordan tackler man den spirende nysgerrighed overfor at prøve at drikke alkohol, have en kæreste osv. Problemstillinger som de fleste teenagere vil føle på egen krop og som bliver taget alvorligt i denne bog.

10. Robert Muchamore: Cherub 1-12

Actionserie der især henvender sig til de større drenge, der gerne vil have noget andet end fantasy. Om forældreløse børn der hverves til at blive hemmelige agenter for en efterretningstjeneste i England. Der er fuld fart på og smæk for skillingen og et spændende plot.

 

 

Film der har inspireret mig:

Pippi Langstrømpe er filmatiseret, den kender de flest vist, selvom den er gammel. Peddersen og Findus fås også på film med DVD'en Glemmeligheder. Ole Lund Kirkegaard: Gummi T er aktuel på film

 

 

Bog jeg læser nu: 

Har lige taget Mette Finderup: Smertensbarn, første bind i serien Den grønne Ø som udkom 11/5 med hjem. Tags

Pippi Langstrømpe, Astrid Lindgren, Børnebøger, Mats Leten, Finn Herman, Sven Nordquist, Rævejagten, Kim Fupz Aakeson, Vitello går med kniv, Bill Bryson, En meget kort historie om næsten alt, Bodil El Jørgensen, Tredje time efter midnat, Camilla Wandahl, Veninder for altid, Kenneth Bøgh Andersen, Antboy, Trine Appel, Bare Anna, Robert Muchamore, Mette Finderup, Smertensbarn, Cherub,