De sidste 9 bøger jeg har læst


Carsten S.
20/06-2012 - 17:00

Se bruger's blog

De sidste 9 bøger jeg har læst

 

1. Julian Barnes - Når noget slutter

En takkevækkende bog fra England. Hvordan gik det 4 drenge fra en Drengeskole. Bogen fik Booker prisen. Det er ikke kun en god bog, den er gribende. 

2. Jennifer Egner - Tæskeholdet banker på

En af den slags bøger, hvor personerne kommer igen i forskellige historier på forskellige stadier i deres liv. Det er den type bog som publikum skal opdage og fortælle videre om. En sjov læseoplevelse.

3. Wojcieck Kuezak - Skarn

Romanen foregår i Polen Om en drengs opvækst, i en kaotisk familie i et kaotisk land. I en kaotisk tid. Bogen er udgivet af Batzer

4. HaRuki Murakami - Norwegian Wood

Flere selvmord præger denne mytiske roman om forelskelse og den svære kærlighed. Han får bare flere og flere læsere, Japans store digter, der snart må få Nobelprisen.

5. Herta Müller - Mennesket er en stor fasan i verden

Her er en der fik Nobelprisen og fuldt fortjent.  Ufatteligt hvad mennesker må lide. Her under diktaturer i Rumænien. Bogen er udgivet af Batzer

6. Sofi Oksanen - Renselse

Finne/Estlænding. Hovedpersonen(forfatterens Bedstemor?) prøver at forholde sig til livet som enke, da hun finder en ung kvinde på sin gårdsplads. Igennem deres samtale får vi belyst disse 2 kvinder skæbner. Sidste års bedste læseoplevelse for mig.

7. Per Patterson - Ud og stjæle heste

Dette er et eksempel på endu en Nordisk råd vinder og endnu en Batzer bog. Der ikke noget man ikke kan fornemme i denne bog, En ufattelig smuk og klog bog om barndommen

8. Jon Kalman Steffansson - Sommerlys og så kommer natten

Endnu en Batzer bog denne gang fra Island. Vi følger krisen i et lille samfund. Personer starter som statister for senere at bryde frem som hovedaktører Mærkeligt at han er nomineret 3 gange uden at få Nordisk Råds pris.

Det er selvfølgelig også en Batzer udgivelse, han sidder tungt på den gode nordiske litteratur.

9. BirgitHe Kosovic - Det dobbelte land

Et brag af et gennembrud. Nu er det det gamle Jugoslaviens opløsning vi følger gennem  den trofaste Partisekretær.

vi et billede af tiden med nazisterne fremmarch, og vigtigste begivenheder, gennem private optegnelser. Smukt skrevet bog om en skelsættende tid.