Ferielæsning


Emmatell
14/08-2012 - 15:20

Se bruger's blog

Ferielæsning

Hej folkens! En lille bog-update fra min side af. Håber i alle nyder ferien. Da jeg kørte kold i "Bliktrommen" på Samsø i starten af ferien, besluttede jeg mig for at downloade nogen bøger til min iPad, til Mallorca via e-reolen. Jeg downloadede 4, så jeg havde en lads tlbage, hvis jeg nu, som forventet, skulle få læst de andre. Jeg ankom så til Mallorca og lagde ud med bogen: 

"Alting og Ulla Vilstrup"

Vi har sidste år læst lidt af den i skolen, og har faktisk fåt afvide at vi ikke må læse den, da vi skal læse den i 8. Meeen, crimerider som jeg nu engang er, fik jeg den kværnet alligevel. Ikke den store bedrift taget i betragtning af, at den var 53 sider. Det tog en time til halvanden. Men god, det var den da. Den var skrevet på en meget fed måde fra hovedpersonens vinkel. Istedet for at bruge folks navne, vælger Kim Fupz-Åkeson at skrive det, som hovedpersonen  tænker på dem. Fx. Dumme H og Dumme J. Det giver et godt billede af en mentalt sygs tanker at læse bogen. Samtidigt er den underholdende. Den er komisk på en lidt skræmmende måde. Men fedt plot og den holder faktisk spændingen kørende meget fint. Fed person beskrivelse, som jeg kom ind på før. Tre ud af fem stjerner.

DIvergent 1: Afvigeren

Nå, den næste bog jeg kom igennem var nummer et i serien Divergent, som er en ungdoms science-fiction bog - lidt i stil med The Hunger Games. Meget fin bog, bestemt. Kunne ikke lægge den fra mig. Mindes den var på 243 sider eller deromkring. God bog, men slutningen giver ikke éen lyst til at læse videre. Den er sådan lidt lalala, alt for åben. Men god bog, der beskriver flot selvom de gør et stort nummer ud af at gøre hovedpersonen perfekt og for det meste gør det en historie ret irreterende, og dette var ingen undtagelse. For perfekt betyder man ikke kan udvikle sig, for selvom hun udvikler sig lidt ifølge hende selv er hun i forvejem perfekt både udvendig og indvendig. Irreterende. Ihvertfald en fin bog med stor spænding til sidst!  fire ud af fem stjerner.

Haunting Emma//1

Muligvis en af de mærkeligste bøger jeg har læst. Den foregår, igen, lidt ude i fremtiden. En ikke særligt original bog og med alt for mange drab på hovedpersonens nære. Jaja, det er da okay at der er lidt tuderi hvor at den eneste der har taget sig af hende bliver drabt, bla. bla. Men der går for meget tud i den. Så forsvinder forældre, bror, kæreste, og det bliver ved.  Ang. genren er det en alt for typisk "uh jeg har en speciel evne, min er stærkere end alle andres, jeg er medlem af et stort fælleskab, jeg må stå alene" - plot krydret med et typisk trekants drama. Man får ikke rigtigt svar pånogen af de spørgsmål der bliver stillet i bogen, men alligevel lægger den ikke op til at man vil få svaret i de næste bøger. Den lå på en ca 200 sider tror jeg. En skæv bog som har visse gode elementer af spænding men alligevel for uoriginal. to ud af fem stjerner.

Kære Dødsbog

Endnu en ungdomsbog jeg fik anbefalet af min veninde. Den er ikke formuleret specielt godt. Handler om en pige der skriver en form for dagbog op til sin fødselsdag hvor hun vil tage sit eget liv pga. af mobning og andre elementer. Fed idé faktisk, men kunne være blevet fortolket bedre. Men sjovt skrevet. Sådan nogen bøger kan meget nemt blive meget mørke og triste, men den her er skrevet med et strejf af humor, som dog også ødelægger bogen nogen stede. Jeg plejer ikke at læse dagbogs-bøger men den her er faktisk en af de bedre.  Emnet mobning bliver taget op, både blandt børn, unge og voksne. De kommer ind på emnet af mobning altså ikke kun sker i skolegården men også på arbejdspladser. Alligevel kan man ikke helt relaterer til den, da den foregår for fem-ti år siden. Selvom det ikke lyder af meget har mobning jo også ændret sig til facebook idag fx. hvilket der slet ikke kommer ind over, da hovedpersonen ikke bruger computer, før en lille smule til sidst.  Spændende bog, der dog nemt kune forbedres sprogligt. 150 sider. Fire ud af fem stjerner.   Alt dette fik jeg læst på en uge, nu er jeg igang med en bog der hedder "Sammenbrud". Opdaterer når den erfærdig. Den er umildbartikke specielt god (er lidt uheldig med bøger for tiden). Måske skal jeg bare holde mig væk fra alt det Science-fiction? Anyway, forstat god sommer! //EMMATELL  Tags

Ferielæsning, e-bøger, e-reader,

Varen blev lagt i din kurv