Kan man læse sig til god børneopdragelse?


MariaNielsen
26/10-2016 - 15:08

Se bruger's blog

Kan man læse sig til god børneopdragelse?

Jeg er en kvinde i min bedste alder, og er i den lykkelige situation, at min mave vokser, og at det sker af helt naturlige årsager. Jeg skal have mig en lille datter til foråret, og er allerede begyndt at få de uundgåelige bekymringer der følger med, når man får et barn (går jeg ud fra).

Jeg har også allerede investeret i flere bøger om opdragelse, eksempelvis "100 gode råd om børneopdragelse", "parforhold og børneopdragelse"  og er begyndt at læse i dem, hvilket har fået mig til at forfatte dette indlæg.  For selvom det er nogle ganske glimrende bøger, så har jeg lidt svært ved at gennemskue, hvor meget men egentlig for ud af at læse sådan noget som den. 

Selvom man kan lære meget af at læse andres erfaringer, og hvordan professionelle kan rådgive om mange af de ting der følger med ved at være mor, så er jeg også af den opfattelse, at der ikke er nogen børn der er helt ens. Jeg synes i hvert fald ikke, det falder under mine værdier, at man kan putte børn i kasser.

Det er af min opfattelse, at man skal opdrage børn efter de værdier man selv lever efter. Der er nok ikke mange af os, der lever præcis som vi burde. Vi lyver alle sammen en gang imellem, og vi gør nok alle sammen også ting der er lidt ulovlige fra tid til anden.

Det skal vi naturlig ikke opfordre vores børn til, ikke desto mindre så, synes jeg ikke, at man tænke på hvad for en slags forbilleder. Man kan ikke opdrage børn på én måde, og så selv være på en helt anden måde, det kan ikke andet end at give lidt forvirret børn. 

Hvilken slags mor man bliver, ved man nok aldrig. Jeg ved jeg bliver en af dem der bliver glad for økologisk børnetøj, der kommer til at bruge børnepengene på naturebaby og at lave mos selv, frem for at købe på glas. Men om jeg kommer til at begrænse brugen af iPad ved jeg virkelig ikke, selvom jeg gerne ville kunne sige det. 

Så hvis jeg selv skal opsumere på mit spørgsmål til mit lille indspark her, så tror jeg ikke man kan læse sig til børneopdragelse, men man kan da sikkert godt finde nogle gode råd, men ligesom så meget andet, så er det bare ikke alt man kan læse i en bog.

 

 

 Tags

børneopdragelse,

Varen blev lagt i din kurv