Big Bill

En biografi om danskeren William S. Knudsen – produktionsgeniet der satte de allierede i stand til at vinde Anden Verdenskrig

af

(Hardback)

FORVENTET LEVERINGSTID: 1 - 4 hverdage

Beskrivelse

Dette er en usædvanlig biografi. Ikke fordi den beskriver en ung mand, der på lykke og fromme rejste til USA, arbejdede sig op fra bunden og steg helt til tops i den amerikanske bilindustri, men fordi den handler om en dansker, der i sit andet hjemland anerkendes som helt afgørende for de allieredes sejr i Anden Verdenskrig, men i Danmark stort set er glemt.

Speed-Up King Knudsen eller Big Bill, som amerikanerne yndede at kalde ham, betragtede hele livet sig selv som håndværker. Han færdedes på direktørgangene hos Ford og General Motors, han blev som den eneste civile amerikaner nogensinde udnævnt til trestjernet general, han modtog flere hædersbevisninger både i USA og i Danmark, og han krævede lige så meget af sine omgivelser, som han selv ydede. Men han glemte aldrig sin håndværksmæssige baggrund, og det gjorde ham til en vellidt leder, der fik ting til at lykkes i de enorme organisationer, han stod i spidsen for.

"One Dollar A Year Man” er en betegnelse for de embedsmænd, som ikke modtager løn – bortset fra 1 dollar om året + diæter. Dem var der rigtig mange af under 2. verdenskrig. De skulle ikke kunne tjene på våbenproduktion, det gjaldt bl.a. William S. Knudsen, men også adskillige andre. John F. Kennedy var også en One Dollar A Year Man, ligeså er Donald Trump!

Forfatteren Martin Lund har haft eksklusiv adgang til familiens arkiver, og bruger i kraft af sin tekniske ekspertise om biler halvdelen af bogen til at forklare, hvordan Knudsen blev i stand til at blive det produktionsgeni, han blev, og som blev afgørende for udfaldet af 2. verdenskrig. Denne tilgang gør bogen til et interessant værk for især de mere teknisk og historisk nørdede læsere.

Journalist og forfatter Martin Lund har arbejdet med denne bog i ti år; han har gennemtrawlet arkiver, besøgt William S. Knudsens tidligere hjem, talt med familiemedlemmer og fået unik indsigt i dette usædvanlige menneskes karakter og rolle, ikke kun som industrimand, men også som søn, ægtemand, far og bedstefar.

  • Sideantal
   416
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   2
  • Forlag
   Haase Forlag A / S
  • Originalsprog
   dan
  • Sprog
   dan
  • Indbinding
   Hardback
  • ISBN/EAN
   / 9788755913318

Varen blev lagt i din kurv