Erindringsglimt

af

(Paperback)

FORVENTET LEVERINGSTID: 5-10 hverdage

Beskrivelse

Forlaget skriver: Markus Bjarnason, født 1936, voksede op i et indremissionsk miljø i Vendsyssel og på Djursland. Han blev uddannet bankmand, derefter tilknyttet forsvaret som befalingsmand og fra 1957 som FN-udsending til Libanon. Her fattede han interesse for det engelske sprog og blev senere cand. pæd. i engelsk og psykologi. I mange år arbejde Markus Bjarnason som lærer og konsulent i det grønlandske skolesystem og udarbejdede et nyt grønlandsk system for danske lærere, ligesom han arrangerede de årlige kurser for nye danske lærere til Grønland.
Tilbage i Danmark flyttede han med sin familie i bofællesskab i Svanninge Bakker og arbejdede som lærer på Svendborg Handelsskole og Den Frie Lærerskole i Ollerup. Gennem alle årene har Markus Bjarnason rejst meget, fx til  Færøerne, Island, Canada og til Spanien, hvis sprog han har tilegnet sig. I dag er han en lykkelig pensionist, som bor i Skovsbo vest for Svendborg. Hans erindringer er spændende og velskrevet læsning især for alle, der interesserer sig for pædagogik, sprog, rejser herunder ikke mindst øerne i Nordatlanten.
Markus Bjarnason udgav i 1965 den prisbelønnede undervisningsbog “Danmark under besættelsen”. 

Fra forfatterens efterskrift
Jeg har jævnligt spurgt mig selv, hvorfor jeg har kunnet erklære at være lykkelig og uden problemer hele livet og er kommet til den konklusion, at jeg allerede fra den tidlige barndom har været omgivet af kærlighed, tillid og respekt. Vi børn var altid med i de voksnes verden, når vi var i byen, som det hed, eller selv havde gæster eller var til møder. Der var aldrig skel mellem voksne og børn. Og i studietiden og de mange forskellige jobs oplevede jeg det samme og fik ofte betroet meget vigtige opgaver. Også i mine to ægteskaber har jeg oplevet megen lykke, og i det sidste varer det ved. Mine tre børn er som nævnt formidable og har aldrig voldt problemer. Alle hændelser nævnt i denne bog bør betragtes som bevismateriale: Jeg har haft et lykkeligt liv - og det fortsætter forhåbentlig lidt endnu.

  • Sideantal
   244
  • Udgivelsesår
  • Udgave
  • Oplag
   1
  • Forlag
   Kahrius
  • Originalsprog
   Dansk
  • Sprog
   Dansk
  • Indbinding
   Paperback
  • ISBN/EAN
   9788771532456 / 9788771532456

Varen blev lagt i din kurv