Soloisten

af

(Hæftet)

FORVENTET LEVERINGSTID: 1 - 4 hverdage

Beskrivelse

Forlaget skriver: Det stod ikke skrevet i stjernerne, at Dennis Raahave skulle ende med at blive den internationalt anerkendte mave-tarm-forsker, han er. Da han blev født i en arbejderfamilie i Københavns Sydhavn, var den sociale mobilitet stort set ikkeeksisterende, men Dennis’ videbegærlighed og exceptionelt gode hoved lod sig ikke sådan underordne tidens samfundsorden. Efter et fremragende afgangsresultat på kommuneskolen kom han på Metropolitanskolen, blev student, og så var vejen banet til medicinstudiet. Kirurgien bliver Dennis Raahaves altfortærende lidenskab tillige med forskning inden for sårinfektion og mave-tarm-lidelser. Men han ved ikke, hvor svært det bliver at overbevise kolleger. Han ved heller ikke, at han senere skal blive en pioner i at undersøge, behandle og operere patienter med forstoppelse, irritabel tyktarm og hæmorider.  
Soloisten er Dennis Raahaves egen skildring af rejsen fra arbejderdreng til kirurg og forsker. Foruden at give et fascinerende indblik i det danske sygehusvæsen og forskningens verden fortæller bogen også om forfatterens oplevelser på mange andre af livets områder, således om hans intense liv med hustruen Kate og hans aktive idrætsliv, der sikrede ham en plads på det danske cricketlandshold.

Uddrag af bogen
Mit forhold til mit arbejde var blevet et kald, en indre drivkraft til at dette her må jeg gøre, her gør jeg gavn, og samtidig følte jeg en stor tilfredsstillelse ved det. Jeg engagerede mig i patienternes sygehistorie og så sygdommen som et helhedsforløb, der også indbefattede psykologiske, sociale og kulturelle aspekter. Jeg brugte min intuition, viden, erfaring og omsorg for patienterne. Jeg tog op på hospitalet i weekenden for at se til dem, jeg havde opereret. Videnskaben fulgte naturligt med. Når et af projekterne var afsluttet og data analyseret, fik patienterne straks gavn af resultaterne. Det gjaldt for den medicinske behandling såvel som for de nye operationer. Sædvanligvis ville der ellers gå mindst ti år, før en ny opdagelse havde vundet indpas i patientbehandlingen. God videnskab er ofte kontroversiel og indeholder et oprør, og jeg havde ikke lyst til at vente på, at alle først skulle acceptere vore resultater.

Om forfatteren
Dennis Raahave er opvokset i et arbejderhjem, blev student og sidenhen mave-tarm-kirurg. Han er kendt for sine opdagelser om årsagen til sårinfektioner, for opdagelsen af den skjulte forstoppelse og for at indføre en ny operation af hæmorider. Forskningen har medført både en doktor- og en ph.d.-grad. Han har givet mange interviews og haft indslag i radio og TV.  Siden ungdommen har han været gift med Kate; har fire børn. Han har dyrket sport hele livet og været på landsholdet i cricket.

  • Sideantal
   502
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   1
  • Forlag
   Mellemgaard
  • Originalsprog
   Dansk
  • Sprog
   Dansk
  • Indbinding
   Hæftet
  • ISBN/EAN
   9788793692060 / 9788793692060

Varen blev lagt i din kurv