Under bjælken

et portræt af Kronprins Frederik

af

(Lærredsindbundet)

FORVENTET LEVERINGSTID: 1 - 4 hverdage

Beskrivelse

Forfatter Jens Andersen fortæller i Under bjælken om Kronprins Frederiks liv. I Otte kapitler - Dreng, Teenager, Akademiker, Frømand, Erobrer, Familiefar, Sportsmennesker og Konge - tager han os med bag facaden, og viser os mennesket Frederik, der fylder 50 år maj 2018. Fra fødslen i 1968 midt under ungdomsoprøret til det moderne familiefællesskab i Frederik den 8.s Palæ på Amalienborg i vor tids Danmark, hvor et stærkt kronprinspar gør sig klar til den store opgave, der venter, og som i mange år vejede tungt på Frederiks skuldre. 

Under bjælken - et portræt af Kronprins Frederik er en usædvanlig bog om et usædvanligt menneske i en usædvanlig livssituation. Bogen er baseret på samtaler og rejser med Danmarks kommende konge over en periode på halvandet år, hvor forfatter Jens Andersen ledsagede kronprisen på forskellige rejser i både ind- og udland. Derudover har hans hustru, bror, forældre, private vennekreds, tidligere hofchef, samt Kronprinsesse Victoria af Sverige og Kronprins Haakon af Norge bidraget med en lang række interviews. Under bjælen går tæt på Kronprins Frederiks kamp for at forlige sig med sin rolle og skæbne, og bogen skildrer hans mange opgør med både sig selv og sine omgivelser. Det er fortællingen om kronprisens personlige rejse fra rebelsk dreng og yderst genert ungt mennesker til fandenivolsk frømand og lykkelig familiefar. 

Bogens titel, Under bjælken, henviser til kronprinsens tid i frømandskorpset og til de mange fysiske og psykiske prøvelser, der var forbundet med livet som frømand.

Bogen er smukt indbundet i lærredsstof, og som en ekstra lille fin detalje har bogen medtaget kronprinsens kærlighed til musik med en frise af citater fra alle hans yndlings musiknumre. 

Klik her for at høre Kronprinsens playliste på Spotify>>

Klik her for at finde playlisten i iTunes>>

  • Sideantal
   379
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   9
  • Forlag
   Gyldendal
  • Originalsprog
   Dansk
  • Sprog
   Dansk
  • Indbinding
   Lærredsindbundet
  • ISBN/EAN
   9788702214369 / 9788702214369

Om forfatteren

Jens Andersen

Jens Andersen, født 1955, er ph.d. i nordisk litteratur, foredragsholder og forfatter til populære og prisbelønnede biografier om bl.a. Thit Jensen, Tom Kristensen, Tove Ditlevsen, H.C. Andersen, Ole Lund Kirkegaard og Margrethe 2. ...

Se forfatterprofil

Varen blev lagt i din kurv