Vinger af guld (Hæftet)

af

LEVERINGSTID: 1 - 4 hverdage

Beskrivelse

Forlaget skriver: Digtene beskriver os mennesker, som vi er på godt og ondt. Set fra den humoristiske side. De reflekterer over, hvorfor det hele skal være så perfekt. Hvorfor tror vi, at vi ikke er gode nok? Hvis det hele er en konkurrence, så har det uperfekte jo aldrig en chance. De hylder den fantastiske natur, som den heldigvis stadig er de fleste steder. Indtil vi en dag, hvis vi ikke tager os sammen, får ødelagt det hele med global opvarmning.
Der er små eventyr, satiriske betragtninger over hverdagens små hændelser og poetiske digte, der griber en om hjertet og kalder på en tåre. Nogle af digtene beskriver forfatterens egne oplevelser ude i verden, lige fra Honduras og Jamaica til et krydstogtskib i Middelhavet og en færge fra Ystad til Rønne. De beskriver kontrasterne mellem os i vores trygge hverdag og mennesker i fattigdom.

Uddrag af bogen Tjener, der er en flue i min rødvin! Åh nej! Hvad må mit øje skue? I min rødvin svømmer en flue. Søger den mon en gratis skid?No mercy her, så bare skrid. Træner den bare i rødvinsvømning? Eller er disciplinen rødvinstømning? Om lidt dukker hele familien op og drikker det, der sku' fryde min krop. Min mening er klar. Jeg vil ikke dele. Jeg ønsker selv at drikke det hele. Hvor har den mon sidst sat sine fødder?Ringer den efter de andre rødder? Bliv på din lort, din behårede fætter. Du bliver det punktum, jeg lynsnart sætter I dagens avis. Eller prikken over i 'et. Jeg skal ikke kunne si'et.

Om forfatteren Jytte Westendahl er født i Kgs. Lyngby og opvokset i Glostrup. Hun har skrevet revytekster og spillet med på sin daværende arbejdsplads, Glostrup Amtssygehus. Senere arbejdede hun også hos bl.a. Tryg og Maersk Line.

  • Sideantal
   111
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   1
  • Forlag
   mellemgaard
  • Originalsprog
   Dansk
  • Sprog
   Dansk
  • Indbinding
   Hæftet
  • ISBN/EAN
   9788771904048 / 9788771904048

Anmeldelser

TrineB
02/05-2017 - 19:22
Vinger af guld er rørende læsning!
Jeg har netop læst Vinger af guld af forfatteren Jytte Westendahl. I digtsamlingen formår forfatteren at give sin optik på livets og årets gang med al, hvad det indebærer af store og små sorger, glæder samt bekymringer. Dette formår hun at gøre med humor, lethed og et strejf af melankoli. En komb...
Lone Krogsted
02/05-2017 - 18:02
Anmeldelse af Vinger af Guld.
​​Faldt over denne letlæselige samling af små humoristiske digte og blev med det samme inspireret til at benytte den i min danskundervisning som lærer. Indimellem kan litteraturens egentlige budskab hurtigt blive kvalt i slet skjulte hentydninger, der kan være vanskelige for e...

Skriv anmeldelse

Varen blev lagt i din kurv