Den nye F@milie (Hæftet)

af

Pris

99,95 kr.

Beskrivelse

Forlaget skriver: Bogen rummer provokerende og tankevækkende bidrag fra elleve yngre skribenter og inspirerende historier med ni børnefamilier fra hele landet, der er gået i front for at vise nye veje til, hvordan man kan leve og indrette sig som en familie.

Den nye F@milie er til de, der er på vej til at blive en familie - eller til de, der allerede er i en ny familie, men har drømme om noget andet og mere.
For det kan nemlig godt være, at da man først sad i denne nye familie, så var der et eller andet, der ikke var, som man havde forventet.
Det kunne meget nemt være, at livet med børn, parforhold, institutioner og arbejdsliv ikke hang så godt sammen, som man troede, det ville. Hverken i den indre eller ydre verden. Det er i hvert fald det, man hører over alt - hos venner, på arbejdspladsen og i medierne.
Det virker som om, at der ikke er luft nok i den unge danske kernefamilie - på flere måder. Arbejds- og institutionslivet er ikke fleksibelt nok. Økonomien er for stram. Huslejerne for dyre. Og parforholdene har svært ved at trives i denne klaustrofobiske tilværelse, hvor de hele tiden kæmper med tiden og sig selv for at nå det hele.
Men hvad er det helt præcist, der ikke hænger sammen i det nye familieliv? Er det inde i vores hoveder, det hele knager, eller er det ´ude i samfundet´, det ikke fungerer? Trænger kernefamilien virkelig til fornyelse? Er den nye forældregeneration for krævende og egoistisk, fordi den ikke kan indse, at man også er nødt til at vælge noget fra, når man har fået børn? Eller har den nye forældregeneration fat i en indsigt, som årtiers kernefamilier af forskellige årsager har måttet undertrykke: At vi som mennesker har brug for frihed og fællesskab, netværk og nærhed i vores liv?
Det er det, som Den nye F@milie undersøger og kommer med bud på. Den ene del af bogen rummer bidrag fra elleve danske skribenter, der ud fra hvert deres tema debatterer, hvordan familiens situation er i dag, og hvordan den kunne tænkes og ønskes at forme sig i fremtiden. Bogens forfattere - Gitte Jørgensen (der også er bogens redaktør), Esben Kjær, Marie Kraul, Henrik Stampe Lund, Liselotte Lyngsø, Marina Cecilie Roné, Kirsten Stendevad, Iben Thranholm, Signe Wenneberg, Martin Østergaard og Martin Ågerup - er alle forældre og kender selv til problemerne med at få et familieliv til at fungere på alle planer.
Den anden del af bogen består af cases med familier over hele landet, der har valgt at indrette deres liv på utraditionelle måder. Der er f.eks. en familie i København, der har valgt at passe deres tre børn selv, en familie, der arbejder på at skabe en ny ´landsby´ i Nordsjælland og en familie, der vil bo i et halmhus i ´Friland´ på Djursland.

  • Sideantal
   246
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   1
  • Forlag
   Schønberg
  • Originalsprog
   Dansk
  • Sprog
   Dansk
  • Indbinding
   Hæftet
  • ISBN/EAN
   8757016321 / 9788757016321

Varen blev lagt i din kurv