Beskrivelse

Forlaget skriver: Din mormor ved det helt sikkert, og hendes mormor vidste det uden tvivl. Suppe kogt p knogler og ben kan noget helt unikt i forhold til at forebygge og helbrede sygdom, og derudover er det en af naturens allerbedste sknhedseliksirer.

Bone broth indeholder en unik kombination af letoptagelige nringsstoffer som aminosyrer, mineraler og glucosaminer, der ud over at styrke bindevv som knogler, negle og hud samt immunforsvar ogs kan bruges ved cancer, autoimmune sygdomme, allergier, stress og tarmsygdomme.

Bone broth kan derved noget, som individuelle kosttilskud aldrig vil kunne - den leverer en komplet pakke af nringsstoffer, som hjlper med til at holde dig sund, rask, strk og smuk livet igennem.

Det handler om oldgammel kulinarisk visdom, som det 20. rhundrede fik os til at glemme i Vesten - andre kulturer, fx i Kina og Japan, anerkender stadig bone broths unikke og nrende egenskaber.

Denne lille bog er en kvikguide til enkle, smagfulde opskrifter, de mange helbredssfordele ved bone broth og videnskaben bag. Dertil kommer en indfring i begrebet functional foods, der handler om at bruge mad som medicin.

Om serien: Functional foods
Functional foods er et begreb, der bruges om mange typer fdevarer. I denne nye serie af bger anvender vi begrebet i betydningen af naturlige fdevarer - dvs. rene, oprindelige og uspolerede af industriel hndtering - som har kendte, sundhedsfremmende egenskaber. Nogle fdevarer har nemlig s -tydelige ekstra medicinske egenskaber, at vi bevidst bruger dem terapeutisk, dvs. vi -bruger maden som medicin.

I serien er valgt nogle af de fdevarer, som ikke er s almindelige i den nutidige danske kogetradition, og bgerne vil byde p lettilgngelige, familievenlige opskrifter, som kan benyttes igen og igen. En slags Karolines Kkken med fokus p funktionelle fdevarer, som alle kan bruge.

Bone broth er den frste i rkken af bger om functional foods. Kommende emner i serien: Gurkemeje, Kokos og Probiotika & Prebiotika.

Om forfatterne
Sandra Pugliese er autodidakt kok og kogebogsforfatter. Hun har udgivet en lang rkke kogebger, der alle har smag, sanselighed og sundhed i hjsdet. Sandra har i -mange r arbejde med mad som medicin, og hendes holistiske tilgang til mad og sundhed har stor betydning i kreationsfasen omkring opskrifterne til denne bogserie. Hun kurerer hellere en halsbetndelse med fx timiante, ingefr og koldslynget honning end med en recept fra lgen, og hun brnder for at vise sine lsere, hvilke sm mirakler de rette rvarer kan gre for bde krop og sind.

Anna Iben Hollensberg er speciallge i almen medicin og uddannet heilpraktiker i tysk naturmedicinsk metode. Efteruddannet i komplementr og holistisk medicin i isr Schweiz, Tyskland og USA og i 2016 certificeret Functional Medicine Graduate, som den frste danske lge. Hun driver en integreret medicinsk privatklinik i Silkeborg med fokus p orthomolekylr og functional medicine og er desuden faglig ansvarlig p Heilpraktikerskolen, fagunderviser og en efterspurgt foredragsholder.

Charlotte Gylling Mortensen er cand.scient i klinisk ernring. Hun blev i 2016 certificeret i Functionel Medicine Graduate som den frste ernringsfaglige i Danmark og arbejder p Institut for Ortomolekylr Medicin (IOM) i Lyngby. Hendes interesse for ernring begyndte, da hun arbejdede for FNs Verdens-fdevareprogram i Egypten i 1990erne. Hun har desuden en MSc i journalistik fra University of Wisconsin, USA.

    • Sideantal
      126
    • Udgivelsesår
    • Udgave
      1
    • Oplag
      2
    • Forlag
      Muusmann
    • Originalsprog
      Dansk
    • Sprog
      Dansk
    • Indbinding
      Paperback
    • ISBN/EAN
      9788793575004 / 9788793575004

Varen blev lagt i din kurv