Knivsæg

genfortællinger om besættelsen

af , ,

(Indbundet)

Pris

199,95 kr.

Beskrivelse

Forlaget skriver: Cremen af danske tegneserieskabere bidrager til antologi om hverdags fortællinger fra besættelsen.

Vi har alle sammen hørt historier fra besættelsen. Nogle fra familie, forældre, bedsteforældre, onkler og tanter, fra kollegaer og sammenkomster, andre igen vandrehistorier fra skolegården eller bardisken.

Nu genfortælles disse historier, som vi - der ikke oplevede dem - vil fortælle dem videre af en lang række danske serie-skabere og forfattere.
Langt de fleste historier, vi alle kender, handler om sabotage eller om mangel-situationen, rationering og rent personlige fortællinger, der giver et indblik i slægtens eller vores individuelle gruppers selvopfattelse og historik.
Men historierne i Knivsæg er dem, hvor den almindelige hverdag og selve krigen pludselig støder sammen og bliver vedkommende. Hvor ét forkert trin kan ændre eller har ændret alt, eller hvor vi selv i ´vor tid´ konfronteres med besættelsen i en eller anden uventet sammenhæng.

Antologien er redigeret af Henrik Rehr, der sidste år fik sit internationale gennembrud med Gavrilo Princip, og medvirkende er bl.a. krimiforfatter (og gammel tegneserieforfatter og nuværende direktør på Det Kongelige Teater) Morten Hesseldahl, den i Danmark bosiddende franske tegner Thierry Capezzone (kendt for bl.a. Daisy), Niels Roland (fast tegner på Weekend-Avisen), John Kenn Mortensen (Post-It monstre), Ole Comoll Christensen (Dimensionsdetektiven), Peter Snejbjerg (fast tegner hos amerikanske DC Comics), Steffen Larsen (børnebogsanmelder hos Politiken), Halfdan Pisket (der sidste år brød igennem med Desertør), Teddy Kristiansen (tegner for en række bøger skrevet af Oscar K, bl.a. Gensyn med Heisenberg), børnebogsillustratoren Rasmus Bregnhøi, smagsdommeren og manuskript-forfatteren Nikolaj Scherfig, og mange, mange andre!

Knivsæg tager udgangspunkt i de utallige fortællinger fra de fem besættelsesår og er på samme tid et signalement af talentmassen i den danske tegneserie lige nu, et spraglet og vidtfavnende udvalg af både nye talenter og erfarne kræfter.

  • Sideantal
   262
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   1
  • Forlag
   Fahrenheit
  • Originalsprog
   Dansk
  • Sprog
   Dansk
  • Indbinding
   Indbundet
  • ISBN/EAN
   9788792320605 / 9788792320605

Varen blev lagt i din kurv