Republic F-84E & G Thunderjet in Royal Danish Air Force service 1951-1961

af

(Indbundet)

FORVENTET LEVERINGSTID: 1 - 4 hverdage

Beskrivelse

Forlaget skriver: Republic F-84E & G Thunderjet in Royal Danish Air Force service 1951-1961 af arkitekt Ole Rossel, på Stoppels Forlag, beskriver indgående det jagerfly, der - med 244 leverede eksemplarer - var det afgørende redskab i Flyvevåbnets udvikling frem mod det, der i dag står som det mest teknologisk avancerede og slagkraftige værn i Danmarkshistorien.

Gennem 216 sider i formatet 25 X 30 cm i helbind gives der et detaljeret indblik i denne flytype, der i det tiår, hvor den var hovedhjørnestenen i det danske forsvar under den Kolde Krigs tidlige fase, blev fløjet af mere end 550 piloter, hvoraf 39 omkom i tjeneste. Thunderjet-perioden kan ses som Flyvevåbnets ´mesterlære´, hvor hele organisationen blev afstemt og finpudset fra den spæde opbygningsfase efter krigen til introduktionen af de første overlydsfly i tredsernes modnede Flyvevåben.

En omkostningfyldt periode i menneskeliv, men også et forsvarsteknologisk, flysikkerheds-og logistikmæssigt kvantespring, der rækker ind i dette årtusinde. En afledt effekt var det store antal tidligere Thunderjet-piloter, der gik til SAS efter endt tjeneste, og som på denne baggrund udgjorde en dybt professionel og veltrænet pilotstab i overgangen til jetalderen. Bogen er dansk forsvarshistorie skrivnings første samlede beskrivelse af typen og omfatter blandt andet tjeneste- og udviklingshistorie, suppleret med godt 480 fotos, tekniske diagrammer og farvelagteplantegninger.

Størstedelen af fotomaterialet stammer fra Flyvevåbnets arkiver og Ole Rossel har kunnet trække på udstrakt velvilje fra Flyvevåbnet. Tegningsmaterialet er udført efter omfattende research og opmålinger direkte på typen - og er det mest nøjagtige og detaljerede, udgivet om flytypen noget sted. Typen blev anvendt af de fleste NATO-lande i perioden, og værket, der er engelsksproget, distancerer sig fra udenlandske beskrivelser af typen i kraft af sin dokumentations- og detaljeringsgrad.

  • Sideantal
   216
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   1
  • Forlag
   Stoppel
  • Originalsprog
   Ikke fastslået
  • Sprog
   Engelsk
  • Indbinding
   Indbundet
  • ISBN/EAN
   9788791327018 / 9788791327018

Varen blev lagt i din kurv