Fra jord til bord

i fællesskab

(Hardback)

FORVENTET LEVERINGSTID: 1 - 4 hverdage

Beskrivelse

Forlaget skriver: I denne bog beskrives glæden ved at være fælles om det gode måltid, hvor hovedingrediensen er økologisk grønt fra avlere i nærområdet. Her gives anvisninger og gode råd til, hvordan man får det bedste ud af årstidens grønt til både hverdag og fest for få eller mange. 

I de senere år er der kommet mere og mere økologisk grønt på hylderne, og i denne bog vil Københavns Fødevarefællesskab beskrive deres smag og egenskaber samt vise, hvordan man får det bedste ud af dem, udnytter rester og undgår madspild. 

Bogen er bygget op omkring de fire sæsoner, og som optakt til de enkelte afsnit bringes interview med en eller flere af de avlere, som foreningen arbejder sammen med. Herefter tages udgangspunkt i de mere eller mindre kendte grøntsager fra den pågældende sæson. Der gives gode idéer til nye og utraditionelle kombinationer af kendte og mindre kendte grøntsager samt tips til opbevaring og udnyttelse af den usædvanlige grøntsags smag og egenskaber. 

I bogen vil der desuden være en liste over, hvad det er hensigtsmæssigt at have i sit køkkenskab af bønner, linser, pasta, krydderier o.l. som supplement til de økologiske grøntsager. Ligeledes gives forslag til variation af dressinger og tilbehør. 

Om forfatterne 
De seks forfattere har mødt hinanden i Københavns Fødevarefællesskab, hvis idé og formål er at støtte lokale økologiske avlere til fælles gavn og glæde. Deres bidrag til fællesskabet er at forvandle ugens grøntsager til et fælles måltid for afdelingens medlemmer. Her mødes folk i alle aldre, og der er altid hjertevarme, god stemning og imødekommenhed, når man mødes med sine naboer omkring bordet. Det giver sammenhold i lokalsamfundet.  

Estrid Haulrich, 75 år. Har arbejdet som gymnasielærer og med international udvikling. 
Lene Rønnest, 71 år. Har arbejdet som gymnasielærer. 
Christel Lund Russell, 51 år. Har efter 25 år som designer nu åbnet egen vintage/interiør-butik. 
Camilla Borgsted Larsen, 29 år. Arbejder som læge. 
Cecilie Petersen, 28 år. Arbejder som havbiolog.  
Trine Matthiesen, 31 år. Er uddannet folkeskolelærer og har arbejdet som efterskolelærer.

  • Sideantal
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   1
  • Forlag
   Muusmann
  • Originalsprog
   Dansk
  • Sprog
   Dansk
  • Indbinding
   Hardback
  • ISBN/EAN
   9788793575677 / 9788793575677

Varen blev lagt i din kurv