Trap Danmark - topografisk atlas

af ,

(Indbundet)

Pris

399,95 kr.

Beskrivelse

Forlaget skriver: Hvor godt kender du landskabet på din egn? Og har du nogensinde spekuleret på, hvorfor skove, gårde, byer og veje ligger, som de gør? Det og meget mere kan du få indblik i og forståelse for i Traps Topografiske Atlas, det første atlas over Danmark trykt med tredimensional (3D) effekt. En ny kortteknik med skyggeeffekter giver dig et intuitivt 3D-indtryk af landskabets konturer. Se fx hvordan den flade, tørlagte Lammefjord omkranses af et kuperet istidslandskab. Se hvordan Gudenåen bugter sig igennem landskabet efter terrænet. Og se hvordan din hjemegns skove, veje og byer i høj grad er rettet ind efter terrænet.

Atlasset kan selvfølgelig benyttes til at finde vej fra A til B. Men det er også en præsentation af det danske landskab, som det er formet af naturen og mennesket - fortalt gennem kort. Kortene giver et samlet billede af terræn, infrastruktur, byer, naturområder, gårde, kirker, herregårde og meget andet. Med 3D-skyggeeffekt kan du nemt overskue de mange informationer og se sammenhængen mellem de forskellige landskabsforhold.

Den detaljerede kortskala på 1:75.000 giver dig mulighed for at se en rigdom af detaljer fra det område af landet, som du har interesse for. De flere tusinde stednavne på byer, mindre bebyggelser samt skove, søer og andre lokaliteter gør det let at orientere sig. Alle stednavnene findes desuden i navneregisteret
med henvisning til kortene.

Skyggeeffekten på kortene er udarbejdet fra den såkaldte digitale højdemodel, og kortenes informationer om lokaliteterne bygger på netop udarbejdede kortdata fra Geodatastyrelsen.

Atlasset er udarbejdet i samarbejde med Geodatastyrelsen af Trap Danmark, der frem til 2020 udsender 34 rigt illustrerede bind med detaljerede beskrivelser af steder i Danmark samt formidler disse informationer i forskellige digitale versioner.

Atlasset er i stort format (24 x 34 cm) og høj boghåndværksmæssig
kvalitet.

  • Sideantal
   284
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   1
  • Forlag
   Trap Danmark¤i samarbejde med Geodatastyrelsen
  • Originalsprog
   Dansk
  • Sprog
   Dansk
  • Indbinding
   Indbundet
  • ISBN/EAN
   9788771810004 / 9788771810004

Anmeldelser

snegom
10/12-2015 - 21:57
Dette atlas er en skandale!
Anmeldelsen er baseret på studier af 10 ud af de 122 kort og opslag på andre kort, samt sammenligning med Kort- og Matrikelstyrelsens Topografiske atlas (2005).
Stednavneregisteret er halveret fra 22.000 til 11.000 stednavne. Adskillige bynavne er forsvundet, så man må benytte KRAKs Trafikkort, ...
bogormen20
28/01-2019 - 15:49
Udmærket!
Jeg vil i modsætning til enkelte andre mene, at det er et ganske fremragende Atlas. Der er en række fejl, men det er ikke noget, der betyder det store. Jeg regner med at skrive en mere dybdegående anmeldelse her.

Skriv anmeldelse

Varen blev lagt i din kurv