Sort perle

af

(Indbundet)

FORVENTET LEVERINGSTID: 3 - 6 hverdage

Beskrivelse

Sort perle er ny bog af Liza Marklund. Liza Marklund er tilbage i storform, efter hun afsluttede sin internationale bestsellerserie om journalisten Annika Bengtzon.

Sort perle er en svimlende fortælling på tværs af fire kontinenter om magt, penge og jagten på sandheden.

Det er tidligt i 1990'erne på på Manihiki – en paradisisk atol i det sydlige Stillehav. Gennem mange generationer har øboerne levet af at dyrke perler, og sammen med sin familie lever Kiona på den isolerede ø og fridykker ned i dybet for at høste de dyrebare østers. Hendes eneste oplevelser med verden udenom den isolerede ø er gennem de få romaner, hun opsnapper fra fragtskibene fra New Zealand, som kun sjældent kommer forbi øen. Når hun kan se sit snit til det, læser hun, så meget hun kan. Og drømmer om at rejse væk. Om at få en uddannelse.

Lige indtil en nat, hvor en orkan kaster en stor sejlbåd ind på revet. Få minutter før båden knuses mod revet, lykkes det at bjerge en bevidstløs mand. Han er svensk og hedder Erik. Derefter bliver ingenting som før.

 

Om perleindustrien på Manihiki siger Liza Marklund:

”Perleindustrien kom i gang i stor stil i slutningen af 1980’erne, starten af 1990’erne, og for første gang nogensinde fik menneskene på Cook-øerne mange penge. På Cook-øerne og på Manihiki fandtes der overhovedet ikke penge, før den hvide mand kom. Man havde ingen valuta, man brugte ikke strandskaller, man havde ikke noget andet, man byttede ikke – alle havde, hvad de behøvede. Penge er altså et ganske nyt fænomen på Manihiki, og man er ikke rigtig bekvem med penge der. Stadig ikke engang helt i dag. Så når de pludseligt i slutningen af 1980’erne fik rigtig mange penge på den isolerede atol på grund af perleindustrien, indebar det en omvæltning af deres samfundskultur ulig nogen, der tidligere var indtruffet”

  • Sideantal
   496
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   2
  • Forlag
   Rosinante
  • Originalsprog
   swe
  • Sprog
   dan
  • Indbinding
   Indbundet
  • ISBN/EAN
   / 9788763860819

Video

Om forfatteren

Liza Marklund

Liza Marklund er svensk krimiforfatter og regnes af mange som Skandinaviens ubestridte krimidronning. Hun har længe ligget nr. 1 på de internationale bestsellerlister med sin serie om Annika Bengtzon. ...

Se forfatterprofil

Varen blev lagt i din kurv