Pigen uden iris (Ebog)

af

Læs et uddrag

Pris

140,63 kr.

LEVERINGSTID: Øjeblikkeligt pr. e-mail

Beskrivelse

LÆS DENNE GRIBENDE BOG!


Synshandicap er ingen hindring for at arbejde som TV journalist. Det er er Susanne Meelbye et lysende eksempel på. Hun har arbejdet inden for faget i mere end tyve år.


I 1955 blev en lille pige født i Sverige, med lyst hår og sorte øjne. Forældrene vidste ikke at de havde fået et handicappet barn. Det fandt de først ud af 3 år senere, da Susanne stod ude i sneen og kiggede på solen. Hun græd hjerteskærende og gned sig i øjnene, mens tårerne trillede ned ad kinderne.

Moderen løftede sin lille datter op for at trøste hende, og her opdagede hun at pigen havde to blodskudte øjne, som var hun blevet ramt af en voldsom allergi. Moderen havde længe været bekymret for datterens øjne, da hun havde registreret et gråligt skær, især på det højre øje. Hun frygtede det værste, men ville nu have vished, hvad fejlede hendes datter! – For det var en kendsgerning at pigen ikke trives, når hun var i nærheden af meget lys, ude som inde. Det gav sig til udtryk ved at Susanne græd og tog sig til øjnene.

Forældrene kørte til København for at blive undersøgt af en øjenspecialist Henning Skydsgaard på Statens Øjenklinik på Kastelsej. Han stillede den meget sjældne diagnose aniridi, og grå stær og grøn stær. Dommen lød, Susanne ville aldrig komme til at se normalt, da der ikke fandtes behandlingsmuligheder for denne sygdom.


Susanne har altid drømt om at arbejde som journalist, da hun brænder for at formidle ting, der sker i vort samfund. Derfor søgte hun ind til TV, efter at have arbejdet med radio. Hun stillede aldrig sig selv spørgsmålet, kan jeg det, når jeg er synshandicappet. – I hendes tankegang er hun ikke blind, så selvfølgelig kunne hun blive TV journalist.


Susanne står modigt frem og fortæller om, sit synshandicap. Fra bogen ”Pigen uden iris”:

”Jeg syntes, at det var spændende, at jeg var med til at bryde fordomme om, hvad en synshandicappet kan og ikke kan. Det er klart, at der var nogle ting, som var sværere for mig end for de seende. Da jeg for eksempel skulle interviewe om arkitektur, kunne jeg ikke se detaljerne på bygningerne 5 meter væk. Det løste jeg dog ved at gå ud på forhånd på location med min teaterkikkert og kigge på bygningerne. Jeg skrev noter på stedet, hvis der var noget specifikt, som jeg skulle huske. Min klæbehjerne og evnen til at huske ting, som jeg har set én gang før, gjorde, at jeg kunne stille spørgsmål til detaljer på bygningerne. Detaljer, som jeg rent faktisk ikke kunne se, men som jeg kunne huske, at jeg havde set før.”

  • Sideantal
   112
  • Udgivelsesår
  • Udgave
  • Oplag
  • Forlag
   Forlaget Meelbye
  • Originalsprog
  • Sprog
   dan
  • Indbinding
   Ebog
  • ISBN/EAN
   9788799866083 / 9788799866083
  • Filstørrelse
   3836 KB
  • Filtype
   epub
  • Digital Beskyttelse
   DigitalVandmaerkning

Om forfatteren

Susanne Meelbye

Susanne Meelbye blev født i 1955, i en lille by Jærpås, som ligger i Skaraborgs Län i Sverige. Hun er datter af en svensk far og dansk mor. Da hun er tre år, dør hendes far, og hun flytter til Danmark. Det var noget af et kulturchok, når man ikke forstod sproget, men det kom heldigvis siden hen....

Se forfatterprofil

Varen blev lagt i din kurv