Female Beauty

A Celebration of the Feminine

af

(Hæftet)

FORVENTET LEVERINGSTID: 1 - 4 hverdage

Beskrivelse

Forlaget skriver: Mathilde Grafström: Female Beauty - A Celebration of the Feminine

Så kom bogen med Mathilde Grafströms fotokunst af naturligt nøgne kvinder - taget midt i naturen.

Denne 800 siders fotobog i A4 format indeholder de vigtigste billeder Mathilde har taget i de 6 år hun har fotograferet kvinder. Bogen præsenterer 60 udvalgte modeller som er helt almindelige kvinder, med kroppe i alle tænke lige former - alle overraskende smukke!

Projektets ide er at vise, at alle kvinder kan være smukke, blot de finder en naturlig tilstand at være i. Mathilde lykkes i bogen med at vise, at dette er sandt.

Bogen har 80 sider introduktion om Mathildes liv som kunstfotograf. Vi finder også en gennemgang af hendes vigtigste udstillinger i ind- og udland. Mathilde fortæller hvorfor hun valgte at starte kunstprojektet Female Beauty. Fra starten har hun været motiveret af mødet med de ofte unge modeller, som tynget af et negativt selvbillede, mangler selvtillid og selvværd. Mathilde fortæller om de ødelæggende konsekvenser af det negative selvbilledet, som hun kender fra sig selv, og som hun ser påvirker de kvinder hun møder. Hun taler om angst, depression og somme tider den ultimative konsekvens af selvhadet: nemlig selvmordet. Mathildes pointe er, at der er meget vi kan gøre for de unge – først og fremmest må vi hjælpe dem til at elske sig selv som de er!

Mathilde fortæller om kunstprojektets dramatiske historie. Da projektet begyndte at dukke op i medierne, var det ikke let. Nerverne slog mange gange klik, og hun følte sig aldrig god nok til at gå i æteren. Hun er ikke god under pres, og somme tider siger hun dumme ting som hun fortryder.

Kulturminister Bertel Haarder åbnede hendes store udstilling på Nytorv i 2016. Dette var et vendepunkt for projektet, fordi den officielle opbakning bragte en stopper for politicensuren.

I løbet af 2017 fik Mathilde sponseret to dannelsesrejser, som gik til Japan og Ukraine.

Da Den Kongelige Danske Ambassade i Tokyo valgte at betale Mathildes flybillet til Tokyo, tog hun afsted med det formål at udveksle det bedste fra de to kulturer, men også for at afholde kunstudstillinger og fotografere de smukke japanske kvinder. Ambassadøren anerkender i et støttebrev til Japanerne Mathildes betydning for dansk fotokunst og projektets menneskelige værdi.

Flere analytikere fra medierne har vurderet at Female Beauty projektet har skubbet til politiets grænse for hvor meget nøgenhed der kan accepteres i det offentlige rum, og dermed har projektet haft en vigtig kulturel betydning. Politiet stoppede hende fra at udstille tilbage i 2015, og censuren chokerede verden. Mathilde kæmpede bravt og lykkedes med at få lov til at udstille offentligt og uden censur på Nytorv i 2019. I bogen fortæller hun om de besøgenes ofte kraftige reaktioner på hendes helt ucensurerede nøgenbilleder.

  • Sideantal
   800
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   1
  • Forlag
   Søren Ventegodt
  • Originalsprog
   Dansk
  • Sprog
   Engelsk
  • Indbinding
   Hæftet
  • ISBN/EAN
   9788790190354 / 9788790190354

Om forfatteren

Mathilde Grafström

Mathilde Grafström er fotografen bag kunstprojektet Female Beauty, som er et medieomtalt, kontroversielt fotoprojekt der viser hvor smukke helt almindelige kvinder i grunden er, når bare de giver slip på deres negative forestillinger om sig selv. ...

Se forfatterprofil

Anmeldelser

Nicolep
07/05-2019 - 11:17
Fortjener en plads i ethvert hjem
Mathilde Grafstöms kunstværk er det mest medmenneskelige og har kæmpe menneskelig værdi - det vi alle har brug for: Kunsten, som hun udtrykker, viser os alle, hvordan vi ikke bør skamme os over at være som vi er. At vi er smukke, unikke helt uden at skulle gøre noget for at retfærdiggøre vor...

Skriv anmeldelse

Varen blev lagt i din kurv