Klimaændringerne

(Hæftet)

FORVENTET LEVERINGSTID: 3 - 6 hverdage

Beskrivelse

Forlaget skriver: De menneskeskabte klimaændringer er for alvor kommet på den politiske dagsorden. De er en realitet, hvad enten vi vil dem eller ej, og konsekvenserne kan blive uoverskuelige, hvis vi ikke skrider til handling.
Vi kender alle til problemerne, og vi bliver jævnligt konfronteret med dem gennem medierne. Temperaturen stiger, indlandsisen smelter og verdens fattige sulter. Også i Danmark begynder vi at mærke konsekvenserne af klimaændringerne i form af hyppigere skybrud, orkaner og stormfloder.
Overalt i verden er mennesker derfor i gang med projekter og politiske initiativer for at afværge de værste konsekvenser. Samtidig er der gang i diskussionerne om, hvordan vi afbøder de ulykker, som vil komme under alle omstændigheder.

Klimaændringerne - Menneskehedens hidtil største udfordring tager udgangspunkt i FN´s klimapanels seneste rapport, der fastslår, at de menneskeskabte klimaændringer er en realitet. Den er skrevet, så den både kan bruges i den samfundsfaglige undervisning og i naturfag, idet de mest tekniske emner er trukket ud i bokse.
Bogen består af 12 korte kapitler, der i et let tilgængeligt sprog beskriver de mange forskellige aspekter af klimaproblematikken, lige fra hvordan klimaet vil udvikle sig de kommende år til samfundskonsekvenserne i Danmark og i resten af verden samt politiske udmeldinger om, hvad der skal gøres. Bogen indeholder hertil en række journalistiske artikler og debatindlæg, som illustrerer nogle af problemstillingerne.

Forfatterne til bogen er nogle af landets bedste specialister på de forskellige felter, herunder tre medlemmer af FN´s klimapanel, samt samfundsdebattører og EU's Klimakommisær Connie Hedegaard.

MiljøBiblioteket er en serie af bøger om natur- og miljøforhold i Danmark. Bøgerne giver en samlet og let tilgængelig fremstilling af forskellige aktuelle emner. Læs bøgerne for at blive klogere på natur og miljø eller for bedre at tage stilling i debatten. Bøgerne er også velegnede i undervisningen, fx i gymnasiet.. Målgruppe: For gymnasiet

  • Sideantal
   152
  • Udgivelsesår
  • Udgave
   1
  • Oplag
   1
  • Forlag
   Danmarks Miljøundersøgelser¤Hovedland
  • Originalsprog
   Dansk
  • Sprog
   Dansk
  • Indbinding
   Hæftet
  • ISBN/EAN
   9788770701259 / 9788770701259

Varen blev lagt i din kurv